Mijn relatie met Super Mario

Mijn guilty pleasure is toch wel Super Mario :). Ik kan uren lang doorspelen. En leuk dat ik het vind :). Ik heb het over Super Mario Bros, waarbij je verschillende werelden doorloopt en tegen Bowser moet vechten.

 

Mijn eerste ontmoeting met Mario

De Nintendo was net uit en toen kreeg mijn broer deze al. Het was toen nog 200.- gulden. Dit was vrij prijzig, vooral voor een spelcomputer. Nu zijn dit soort bedragen (wel in euro’s) eigenlijk al een beetje normaal geworden.

 

Mijn eerste ontmoeting

Mijn eerste ontmoeting

 

De eerste keer dat ik Super Mario speelde was het beeld bruin, zwart en rood beeld. Mooi dat het was! Die stenen blokjes en Mario met zijn petje op. Je had 2 joysticks, maar kon niet tegelijkertijd spelen. Als ik wilde springen drukte ik op het knopje en mijn lichaam sprong automatisch mee. Dat was ook als ik naar links en rechts ging. Soms betrap ik mezelf erop dat ik het nog steeds doe :D.

 

Duckhunt

Ken je Duckhunt nog? Dat spel waarbij je de eendjes uit de licht moest schieten. Als dat te makkelijk was kon je ook nog kleiduiven schieten. Ik was niet heel goed in schieten. Stiekem hield ik mijn pistool een paar centimeter van het beeld. Niemand zeggen hoor 🙂

Altijd raak ;)

Altijd raak 😉

 

Tv-programma van Mario en Luigi

Mario en Luigi hadden hun eigen show, de Super Mario Bros Super Show. De stemmen waren na gesynchroniseerd. Tussendoor zag je dan ook filmpjes of tekeningen die kijkers hadden ingestuurd. Mario was altijd de stoerste van de twee, Luigi is wat schattiger en een beetje klunzig.

http://youtu.be/JA10XUaI3Mo

 

Mario en ik

We hebben een haat-liefde verhouding. Voornamelijk omdat hij niet altijd doet wat ik zeg, wanneer ik zeg dat hij het moet doen en met de instructies die ik geef. Nu ik er zo over denk zal dat de reden zijn van onze haat-liefde relatie. Mario zal wel meer independent willen zijn ;).

 

Super Mario Time!

Super Mario Time!

Waar ik nooit zo goed tegen kan ik dat wanneer ik een potje Mario speel mijn medespelers gaan zeggen wat ik moet doen. Terwijl het echt niet zo makkelijk is!

Medespeler: Pak dat ding.

Ik:Uhhh ja maar dat lukt niet.

Medespeler: Nee ga terug.

Ik: Nee dat wil ik niet.

Medespeler: Je gaat dood.

Ik: Ja dat had ik ook wel door…..

 

De transitie

Mario heeft verschillende vormen aangenomen. Het is net bijna een mens. Nieuwe kleding, nieuwe hoofddeksel, nieuw logo, wat dikker en soms dunner. 

Transformatie Super Mario

Transformatie Super Mario

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasgeleden hebben we de Wii U gehaald waarbij je een soort van gameboy hebt om mee te spelen en waarmee je ook op de tv kan spelen. Erg fijn. Ook omdat we met meerdere personen kunnen spelen en het gewoon erg leuk is! Hoe leuk is het dat mijn dochter hetzelfde Mario gevoel heeft als dat ik had als klein meisje!

 

Welk computerspelletje speel jij het liefst?

 

Groetjes,

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!