#3 Detox dinner: Soep, Zalm & Salade
Hi allemaal, ontzettend leuk dat jullie mijn foodblog weer lezen. Nu in een nieuw jasje gestoken op de vernieuwde, hippe website van Mommy in the City. Gefeliciteerd, mommies Madhu en Shanti, met het prachtige resultaat! Ik wens jullie heel veel volgers toe van mommyinthecity.nl!
Ik ben er even tussenuit geweest vanwege mijn vakantie (naar Thailand) en drukke werkzaamheden, maar I’m back! Thailand was geweldig! Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan op het gebied van de rijke en verse eetcultuur. Daarover meer in mijn volgende foodblog, dus houdt het in de gaten!
Nu eerst een heerlijk recept voor een snel, simpel en gezond diner: Soep, Zalm & Salade met een Oosterse twist. Als je het lekker vindt, kun je ook twee of een van de drie elementen maken als gezond tussendoortje. Jammie!

Laten we starten!
Let’s go!
Ingrediënten
Voor de Zalm:
100 gram zalm
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
Marinade zalm:
1 scheutje olijfolie
1 eetlepel hoisin saus (verkrijgbaar in de supermarkt en toko)
1 theelepel zoute sojasaus
sap van een halve limoen
1 theelepel vissaus
zeezout of Himalayazout
zwarte peper
Soep:
200 gram cherrytomaatjes
100 gram paprika, in grove stukken
1 gesnipperd ui
klein stukje gemberwortel (2 cm, “thumbsize”)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
muntblaadjes of salie ter garnering
Benodigd: staafmixer/blender
Salade:
150 gram broccoli, in roosjes
150 gram witlof, losse blaadjes
30 gram rucola
50 gram komkommer, gesneden
Calorieën: 400
Bereidingstijd: 35 minuten
Kosten totaal: eur 6,00
Laten we beginnen!
Zalm:
- Verhit de grillpan. Mix voor de marinade de olijfolie, hoi sin saus, sojasaus, vissaus, limoensap, zwarte peper en zout door elkaar in een kom/bakje.
- Spoel de zalm schoon met water en een beetje limoen, leg de zalm in de marinade. Maak inkepingen in de zalm en doe daarin de plakjes knoflook. Dit geeft een heerlijke smaak aan de zalm. Wil je een frisse adem houden? Laat dan de knoflook weg! 😉
- Grill daarna de zalm in ongeveer 15 minuten gaar. Easy peasy!
Soep:
- Verhit intussen een soeppan en voeg daarin de uien en stukjes gember toe (ja, zonder olie! :)) Laat 3 minuten aanbakken(niet aanbranden) en voeg dan de tomaatjes toe en een scheutje water.
- Voeg de paprika toe en wacht tot de groenten goed verhit zijn (ongeveer 10 minuten).
- Pureer alles met de staafmixer of met de blender tot een gladde soep, voeg eventueel water toe om de soep iets te verdunnen.
- Voeg chilipoeder en gerookte paprikapoeder toe, doe het in een mooie kom en garneer met munt/salie, snufje extra peper en zout (voor de liefhebbers) en voila, je soep is klaar!
Salad:
- Stoom de broccoli in een stoompan en voeg na 5 minuten de witlof toe. Stoom alles in 10 minuten beetgaar. Let op dat de groenten niet te zacht worden!
- Pak een mooi groot bord en maak een bedje van de witlof, broccoli en doe de komkommer en rucola erop voor een frisse bite. Als je het lekker vindt, besprenkel de salade dan met limoensap.
- Serveer de kom met soep op het bord naast de salade en de heerlijke Oosterse zalm.
- Eet smakelijk en geniet van deze detox dinner met Oosterse twist!!
Tot de volgende blog, met heerlijke fast, fresh & healthy Thaise recepten!
Liefs,
Madhavi

Kiss the chef 😉