9 jaar Mommy: Madhu’s ervaringen

Ik kan het soms gewoon niet bevatten. Het is alweer 9 jaar geleden dat ik mama ben geworden. Wat vliegt de tijd. Ondanks dat ik al 9 maanden uitkeek naar de geboorte van mijn wondertje, werd ik ineens op 4 november mama. Ineens had ik mijn  kindje in mijn armen. Mijn eerste reactie was “Wat is ze mooi”. Het is heel cliché, maar zo waar. Als je eenmaal je kindje in je armen kan sluiten vergeet je alle pijn (en man o man dat had ik) en ongemakken. 

 

Jonge mommy

Al op  mijn 25e ben ik moeder geworden. Als ik zo terugkijk is dat best jong, maar ik had het niet willen veranderen. Nu mijn dochter alweer 9 jaar is doen we veel meer dingen samen. Shoppen, bios, uit eten en nog veel meer. Ook de gesprekken die we hebben zijn erg bijzonder. Een voordeel van jong moeder worden is (voor mij) dat ik er ook langer van kan genieten oja en dat ik nog redelijk hip ben in de ogen van mijn dochter.  Nadruk op redelijk ;). Laatst zei ze tegen me: “Mam dat kan echt niet, je moet niet zo gek doen”. Oh…ok….

 

Voor het eerst een bruidsmeisje

Voor het eerst een bruidsmeisje

Het moederschap

Niet te voorspellen, soms onbegrijpelijk maar wel een ge-wel-di-ge ervaring. Dat is in een paar woorden het moederschap, maar omschrijft het echt niet allemaal. Van tevoren wist ik niet hoe het zou zijn, je hoort allemaal verhalen maar je weet nog niet wat voor moeder je zelf wilt zijn. Ik heb verschillende ervaringen van mijn moeder meegenomen (lees: De 10 levenslessen) en mijn eigen “Madhu”-sausje er overheen gegoten. Meer dan mijn best kan ik ook niet doen.

 

Toen ik nog blond was ;)

Toen ik nog blond was 😉

 

Alle ballen verzamelen

De eerste 5 jaar ben ik alleen met mijn dochter geweest. We hebben mooie herinneringen samen gemaakt. Tot haar 5e heeft ze bij me geslapen, toen ze haar eigen prinsessenkamer kreeg met een glijbaanbed was het voorbij :). Niet echt verantwoord, maar wel heel makkelijk en gezellig. 

Door deze jaren hebben we samen een hechte band gekregen. We hebben veel lol gehad, maar ook wel de nodige serieuze gesprekjes gevoerd. Ik zie ook veel overeenkomsten in mijn dochter en mij. Het zachtaardige, serieuze en soms een beetje gek doen heeft ze van mij. Tja en die blik als ze het ergens niet mee eens is ;).

Fulltime werken, studeren, in de OR en nog een mama zijn dat is niet makkelijk. Dat vraagt om veel discipline en keuzes maken. Makkelijk is het zeker niet. In een eerdere blog heb ik mijn ervaringen gedeeld: How does she do it?.  

Nu samen met mijn partner en als ondernemer mijn eigen indelen maakt hethet een stuk makkelijker en ook zeker gezelliger. Hij zal het soms best lastig hebben met ons thuis :D.

 

Als ik later groot ben

Als ik later groot ben

 

Ouderwets

In mijn 9 jaar mama zijn is er veel veranderd. Zo kreeg ik laatst het woord ouderwets naar mijn hoofd geslingerd. It hit me hard! Ouderwets is toch een draaischijf-telefoon of een videorecorder? Nope, ik ben ouderwets omdat mijn juf op school een krijtbord had. Tja en nu zijn er digi- en smartboards.

Ook krijg ik tegenwoordig les in hoe een ipad werkt en een smartpen. Het is ook wel leuk om te zien hoe ze de moeite neemt om het mij uit te leggen, Shanti heeft daar al eerder een blog over geschreven: waarom, daarom. Ik hoop dat ze dat heel wat jaartjes blijft doen. Ook wanneer deze mama al die veranderingen niet meer kan bijhouden.

 

Mini-me

Mini-me

“Voor je het weet is ze het huis uit” 

Samen met mijn gezin geniet ik veel van de tijd die we samen hebben. Van vakantie gaan tot een spelletje. De gezelligheid en het gevoel wat ze erbij had zal ze zich blijven herinneren.

“Voor je het weet is ze het huis uit” krijg ik weleens te horen. Nope…. Ze heeft me beloofd dat ze voor altijd bij me blijft wonen ;). De fase dat ze met me wil trouwen is nu wel voorbij.  Ze wordt zo snel groot. Langer, wijzer en ouder. De tijd om te genieten is nu! Voordat ik het weet zijn we weer een jaar verder.

Vreselijk als mensen het zeggen dat voordat ik het weet ze het huis uit gaat. Ik wil helemaal niet dat het al zover is. Eerst lekker genieten in het hier en nu.

Ik heb al heel veel mooie mijlpalen mogen meemaken. De eerste stapjes, de eerste dag school, eerste hockeywedstrijd, eerste keer naar de bios. Ik kan me alles als de dag van gister herinneren. Uiteindelijk zijn het de kleine dingen die het leven zo mooi en bijzonder maken.

Vakantie

Bijna even lang ;).

Geniet!

Wanneer de kleine groot is zal ze niet onthouden hoe schoon het allemaal was thuis, maar wel de tijd die we samen hebben doorgebracht en de leuke herinneringen die we hebben gemaakt.

Op 4 november hebben we weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Mijn niet meer zo’n kleine meid is 9 jaar geworden! Ik kan niet anders zeggen dat ik een trotse en gelukkige mama ben. Op naar nieuwe avonturen. 

 

Liefs,

Mommy Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!