Back (me) up!

Vorige week ben ik heerlijk uitgerust en zen teruggekomen van vakantie. Samen met mijn gezin hebben wel leuke dagtripjes gemaakt, zijn naar Moviepark Germany geweest, Legoland Denemarken, Copenhagen en we hebben een cruise gemaakt. Een drukke, maar onwijs leuke en actieve vakantie!

 

Ik, 2 regenbogen en de Noorse Fjorden.

Ik, 2 regenbogen en de Noorse Fjorden.

 

Welkom terug

En dan begint het normale leven weer na de vakantie. Voor mij hoort Mommy in the City daar ook bij. Shanti heeft vaak de leuke en creatieve ideeen en kan dat met haar ondernemerschap omzetten in leuke concepten. Naast het verzinnen en schrijven van blogs, filmpjes en fotografie, neem ik de “achterkant” van de website voor mijn rekening. Sinds ik dit doe voor de site heb ik veel geleerd over websites bouwen en beheren. Erg leuk!

 

Updaten

Na de vakantie wachtte er een aantal updates op me. Voordat ik mijn vakantie blog wilde gaan schrijven, wilde ik snel even de updates in orde maken. Even snel, dat ben ik. Multitasken to the max en 100 dingen tegelijk. Soms gaat het goed, vaker gaat het mis 😉 (besef ik me nu). Na het updaten zag ik dat de site offline was. Gebeurd weleens. Als de updates er na een paar minuten opstaan doet alles het weer. Nou dat was dus niet het geval. Na een uur was de site offline en na 3 uurtjes ook. De paniek sloeg toe.

 

Back up!

Helaas kwam ik erachter dat er iets mis was gegaan met de update. Geen paniek volgens mijn hostingbedrijf. Ik moest gewoon mijn back up opnieuw plaatsen. OK. GROTE PANIEK. Mijn laatste back up had ik handmatig gemaakt in april. Toen we nog de oude site hadden. Tja had ik er tussentijds maar een back up van gemaakt. Maar ja daar heb ik niks aan. Ik heb er gewoon niet aan gedacht.

Het is net dat gevoel wanneer je mobiel wordt gestolen en al je gesprekken en foto’s erop staan en je hebt ook lang geen back up gemaakt. Netals toen mijn mobiel in water viel en ik alles kwijt was. Oja en toen er koffie op mijn laptop viel en ik de hele avond had doorgewerkt aan mijn scriptie…en vergeten was om het op te slaan. Ja, toen heb ik echt gehuild. Maar ja, ook dat is goed gekomen.

 

De nieuwe site moest weer gebouwd worden en de 36 blogs die we na april geschreven hebben konden weer geplaats worden. !@#$%^&*(). Het is gelukt! Nog niet alle blogs staan online. Want ja, niet alle foto’s had ik netjes bewaard.

 

Wat heb ik geleerd….

Dat ik vaker een back-up moet maken…hahahahah. Ja… ook van mijn telefoon. Het kostte veel tijd, maar toen ik onze blogs weer las besefte ik dat Shanti en ik met Mommy in the City echt doen wat we leuk vinden. En dat ik er heel veel energie van krijg.

 

En daarom gaan we weer lekker verder met de blog! Binnenkort kunnen jullie lezen hoe mijn zomervakantie was!

 

DSC_0109

Big Kiss in Denemarken ;).

 

 

Wat was jouw “had ik maar een back-up gemaakt” -moment?

 

Liefs,

Madhu

 

Uitgelichte foto: thehistory.nl

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!