Grillmaster Shanti

Ik hou van BBQ-en, zodra het een beetje aangenaam weer is en het zonnetje schijnt dan denk ik bijna altijd “vandaag is een mooie dag om te bbq-en”, Helaas denk ik 9 van de 10 keer, neh ander keertje misschien.

 

Maar met het mooie weer van de afgelopen tijd besloot ik EINDELIJK de bbq uit de garage te halen en met familie gezellig te barbecueën.

 

De geur van de barbecue brengt me altijd even terug naar vroeger, naar de zomers dat ik nog thuis woonde en dat we elk jaar een barbecue met onze gehele familie hadden. De zomer was niet compleet zonder onze gezellige familie-barbecue, compléét met gerechten die niet op de bbq bereidt werden, die mijn moeder en tantes thuis klaarmaakten (denk aan bijv. nasi en bami) én de typisch Surinaamse spelletjes die we speelden op het veld met z’n allen.

 

Terug naar de tijd van nu:-) Als ik barbecue dan vind ik het superleuk om “in charge” te zijn achter de bbq,  Grillmaster Shanti :D. Het vlees of vis op de grillplaat te leggen, het in de gaten houden dat het niet aanbrandt,  zorgen dat de kooltjes niet gaan vlammen… I LOVE IT! Daarna lekker gezellig zitten kletsen en eten aan een overvolle tafel met van alles en nog wat, heerlijk!

 

Grillmaster Shanti

Grillmaster Shanti

 

Einde van de rit moet ik bekennen, dat ik niet eens zoveel vlees of vis van de bbq eet. Ik geniet naast het bereiden vooral van het brood met lekkere dipsausjes (vooral van de pittige Surinaamse pindasambal) en de salades en alle andere bijgerechten. Laat de rest maar lekker genieten van al het vis en vlees 🙂

 

Zoals ik net al vertelde, thuis vind ik het geweldig om zelf de grillmaster te zijn. Ik kan me er moeilijk níet mee bemoeien als er iemand anders achter de bbq staat. Buitenshuis heb ik er totaal geen moeite mee om lekker achterover te zitten en te genieten van andermans grill-kunsten 🙂

 

Kip op de BBQ

Kip op de BBQ

Tips om je bbq gereed te maken:

  • Kies je brandstof, Er zijn eigenlijk maar 2 soorten, houtskool en briketten. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen
  • Waarmee steek je de bbq aan? Dit kan van alles zijn, aanmaakblokjes, krantenproppen, sommigen gebruiken zelfs brandspiritus. dit laatste raad ik je echt af!! Ik gebruik zelf aanmaakblokjes van samengeperst karton.
  • Als je van plan bent om vaker te bbq-en dan zou je kunnen overwegen een Brikettenstarter aan te schaffen, dit maakt het starten van je bbq veel makkelijker!. (http://www.barbequeshop.nl/product/89889/weber-brikettenstarter.html)

 

Wat je ook doet, DOE HET NIET ZO:

https://www.youtube.com/watch?v=1M2jUorfKHg

 

Op zoek naar inspiratie voor lekkere  bbq-recepten:

 

Hoe pak jij het aan als je gaat bbq-en, ben jij ook een echte Grillmaster óf laat jij het  barbecueën liever aan anderen over?

 

X

Grillmaster Shanti

Ps: heb je een overheerlijk recept, deel het dan vooral met me! Heb ik ook gelijk een reden om de bbq weer aan te steken 🙂

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!