5 tips voor als je teveel peper hebt gegeten

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten houd ik van eten… Lekker en veel eten 😛

 

De Hindoestaanse/Surinaamse keuken is kruidig en vaak ook pittig. Als Hindoestaan doe ik het liefst overal peper in ;-). Er is zelfs pittige pindakaas!!

 

Hoe lekker we het pittig eten ook vinden, feit is wel dat te veel kruiden en peper niet goed voor je maag zijn. Wat nou als je eten te peper is, maar je vind het zo lekker dat je er maar van blijft eten? Dat je zo ver gaat dat je een zweetsnor krijgt of dat je oren ervan gaan suizen of dat je in extreme geval lichte duizeligheid ervaart?? Tot je bijna het punt van spontane ontbranding bereikt?

 

Helaas ben ik ervaringsdeskundige in alle bovengenoemde categorieen, en blijft ik ook gewoon pittige gerechten eten omdat sommige gerechten simpelweg te lekker zijn om van af te blijven. Er zijn een aantal dingen die je kan doen als je in brand staat.

 

5 tips voor als je teveel peper hebt gegeten:

  1. Drink een glas melk om te voorkomen dat je last krijgt van je maag, dit mag ook warme melk zijn (andere melkproducten zijn ook goed bv. hapje yoghurt)
  2. Warme thee helpt ook heel goed, klinkt ongelooflijk maar het schijnt echt te werken.
  3. Een hap of paar hapjes witte rijst
  4. Een hapje suiker
  5. Kroepoek helpt ook goed, het neutraliseert de smaakpapillen
Teveel peper en nu?

Teveel peper en nu?

Wat moet je AB-SO-LUUT niet doen:

  1. Water drinken, het verspreidt namelijk de peper verder in je mond
  2. Bier helpt ook niet tegen een in brand staande mond
  3. Drankjes die koolzuurhoudend zijn (wat je ook doet, drink in ieder geval GEEN cola! Dat werkt als olie op het vuur..)

 

Nu je weet wat je kan doen om de peper te blussen zou ik zeggen, eet smakelijk!

 

X

Shanti

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!