Dag oude baan

De wereld om ons heen veranderd. Onze manier van communiceren is veranderd. Het gaat sneller, makkelijker en voor een groot gedeelte digitaal.  We doen er vrijwel allemaal aan mee. Hoe vaak bel jij nog? Of stuur je liever snel een bericht? Als we een klacht hebben bellen we niet meer naar het bedrijf, maar posten we onze klacht op een social media kanaal. De wereld om ons heen veranderd, maar onze behoeften niet.

 

We willen nog steeds leuke kleding of een mooie paar laarzen. Maar we kopen het steeds vaker online. Dat is makkelijker, sneller en soms ook wel goedkoper. Mede door dit fenomeen zien de winkelstraten er een stuk leger uit. Denk maar eens aan de V&D waar we vorige week afscheid van hebben moeten nemen. Meer winkels zullen helaas volgen.

 

Hallo Reorganisatie

Een aantal maanden geleden kreeg ik de boodschap dat mijn functie zou komen te vervallen. Een boodschap die even tijd nodig had om te landen. Het is alweer de 3e reorganiatie die ik meemaak binnen het bedrijf waar ik werk. Ik begrijp goed dat een bedrijf moet veranderen om te kunnen voldoen aan de veranderende klantwens. Maar toch, je hebt ineens allemaal vragen. Oja, en emoties. Ja daar heb ik wel last van gehad. Boosheid, opgelucht, hoop…..het is net een achtbaan. Het bewijst dat ik ook maar een mens ben :). Meestal gebeuren dit soort dingen bij de buren, vrienden of familie. Dit keer dus bij mij. 31 maart is mijn laatste werkdag in mijn huidige functie.

 

IMG_0045

Druk aan het werk :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van “fastmanagement”  naar “slowmanagement”

Druk, druk, druk. That’s me. Is het niet met werk, dan school of met de Mommy-blog. Nu ik na wil denken over wat ik wil, moet ik even stilstaan. Alleen dán kan ik terugkijken, bepalen waar ik sta en waar ik naar toe wil. Het klinkt makkelijker dan het is. Maar het heeft me wel goed gedaan. Zo heb ik voor mezelf bepaald wat mijn talent is, waar mijn kracht zit en waar ik mijn uitdaging ga vinden. Wat ik wil, maar vooral wat ik niet wil. Een reorganisatie zet je wel weer even aan het nadenken. Over wie je bent, wat je wilt en waar je echt blij van wordt.

 

Maar waar begin je als je weet dat je op zoek gaat naar een andere baan?

Het belangrijkste is waar krijg je energie van? Wat vind je leuk? En krijg je een lach en warm gevoel van als je erover praat? Ik ben op zoek gegaan naar mijn rode draad. De rode draad in mijn opleidingen en werkervaringen. Het duurde even, maar ik heb mijn rode draad gevonden :).

 

Als dochter uit een ondernemersgezin hebben klanten altijd centraal gestaan. Zo ook bij mijn eerste bijbaantje bij de Bijenkorf. Ik was 16 jaar en werkte op de schrijfwarenafdeling. Geweldig vond ik het. Klanten luxe pennen en leren agenda’s adviseren. Ja, toen hadden we de filofax en de succes-agenda nog. Klanten hebben in mijn loopbaan altijd centraal gestaan. Ruim 2,5 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van bankmanager naar “het hoofdkantoor”. Waarom? Omdat ik een bijdrage wilde leveren aan het terugwinnen van het vertrouwen van de klant. Ik had (vond ik) goede ideeën en ook ervaring met de klant. Nu 2,5 jaar later heb ik een goede bijdrage kunnen leveren. Voor mijn gevoel ben ik hier nog niet klaar mee.

 

Vorige week heb ik mijn eerste sollicitatiegesprek gehad binnen ING voor een nieuwe functie. Het is weer een paar jaar geleden dat ik een sollicitatiegesprek heb gehad. Het blijft toch een spannend traject. Over 3 weken krijg ik de uitslag. In de afgelopen maanden heb ik veel (oud)collega’s gesproken die een nieuwe leuke baan hebben gevonden. Ja, er zijn ook leuke banen buiten ING. Maar eerst ga ik het binnen ING proberen.

 

ING Woman of the Year Rolemodel 2014

ING Woman of the Year Rolemodel 2014

IMG_8699

Nominatie Etnische Vrouwelijke Manager 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werk is belangrijk, maar een leuk leven is nog veel belangrijker.
Het gaat uiteindelijk niet om de eindbestemming, maar de reis er naar toe.
Laten we er dus maar een mooie en vooral leuke reis van maken, ook gezien het feit dat ik nog flink wat jaartjes moet werken voordat we met pensioen ga :).

 

Groet,
Madhu

 

3 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!