Dagboek van een ondernemer: deel 1

Meer dan 6.000 mensen (ik kan het nog steeds niet geloven!) hebben gelezen dat ik voor mezelf ga starten in de blog: “ Na 12,5 jaar ING een nieuwe uitdaging” . Ik heb hele mooie reacties gehad. Mijn ondernemers-avontuur gaat dan ook echt beginnen! BE(E) Consultancy is een feit!

 

Het begin

Maar waar start je dan? Ik weet wat ik wil, maar hoe zorg ik ervoor dat mijn potentiële klanten het ook gaan zien? Laten we beginnen met mijn netwerk vergroten en hiermee ook mijn zichtbaarheid vergroten. Mijn zakelijke netwerk onderhoudt ik grotendeels op Linkedin. Wanneer ik mensen gesproken heb stuur ik ze meestal een persoonlijke uitnodiging om te linken. Op deze manier houdt je contact, zonder kaartjes te hoeven bewaren.

 

Toen ik net startte kwam ik er dus achter dat ik maar een klein handje vol ondernemers in mijn netwerk heb. Tijd om wat afspraken te maken en mijn netwerk van ondernemers te vergroten!

 

Netwerken

Koud netwerken dat is nog wel een drempeltje voor me. Ik had me ingeschreven voor een business beurs. Eenmaal aangekomen, was het vrij rustig en stonden verschillende ondernemers in de beursstandjesal te wachten op rondlopende ondernemers. Net het gevoel dat als je een keuken gaat kopen, ze op je afstormen….. Ik moet zeggen het waren aannames. Ik heb mezelf over de drempel getild (je ziet het al zeker voor je 😉 ) en ik heb echt de meest leuke gesprekken gehad. Weer een wijze les. Aannames loslaten en gewoon leuke gesprekken aangaan. Loopt het stroef of is er geen klik, dan zijn er genoeg anderen waar je een gesprek mee kan aangaan.

 

Tussendoor ook nog eten

Tussendoor ook nog even eten ;D

 

Koffie

Liters koffie heb ik de afgelopen weken gedronken. Geen straf 🙂 omdat ik gek ben op cappuccino. Oja en de koekjes ernaast! In de gesprekken die ik heb, valt het me op dat de ondernemers die ik heb gesproken veel passie hebben en graag hun ervaringen delen. Persoonlijk vind ik dit heel mooi om te ervaren en dit geeft me als ondernemer ook heel veel energie. Bijna alle gesprekken eindigen dat ook met wat kan ik voor jou betekenen.

 

We zijn nu een paar weken verder en ik merk dat ik energie krijg van het ondernemen. Van het netwerken, ondernemers verder helpen en mijn ideeën uitwerken tot concrete plannen. In de afgelopen jaren, vooral tijdens de reorganisatie, merk je dat iedereen voor zichzelf gaat. Het geeft me nu rust en brengt me een hoop creativiteit dat ik de dingen kan doen waar ik goed in ben :). Tuurlijk is het spannend. Omdat ik mezelf de komende maanden de tijd heb gegeven om mijn bedrijf op te bouwen, geef ik mezelf de ruimte om te genieten als startende ondernemer.  

 

Dat is wel een tip die ik aan anderen wil meegeven. Geniet van het moment. Hoe spannend het ook is. Voor je het weet is het moment voorbij en zit je alweer in een andere fase.

 

koffie!

koffie!

Nog meer koffie!

Nog meer koffie 😀

 

Mijn eerste workshop

Naast het helpen van ondernemers met het creëren van een klantstrategie en het vergroten van (online) zichtbaarheid, wil ik ook workshops geven. Mijn eerste workshop was erg leuk. Een mooie groep (toevallig allemaal) vrouwen met wie ik mijn kennis kon delen over bloggen en het vergroten van je (online) zichtbaarheid. Iedereen ging met energie weg. In de laatste uur van de workshop kreeg iedereen 10 minuten de tijd om te vertellen wat ze geleerd hebben en waar ze hulp bij nodig hebben. Het was zo gaaf om te zien dat iedereen tips kreeg van elkaar! Ondanks dat iedereen een andere uitdaging had, waren er concrete tips waar je wat mee kon. Ja, ik kreeg zelf ook goede tips mee.

 

De eerste BE(E)-Blog-Workshop

De eerste BE(E)-Blog-Workshop

 

Ik heb veel ideeën. Ik ben echt een lopende ideeënbus. Natuurlijk kan ik niet alle ideeën oppakken. Wat ik wel doe is de ideeën opschrijven. Wekelijks kijk ik welke ruimte er aanwezig is om ideeën op te pakken of ik parkeer ze voor een ander moment.

 

Shanti was ook bij de workshop. Natuurlijk was mijn partner in crime de eerste die ik had uitgenodigd :). We zijn samen tot het idee gekomen om volgend jaar onze eerste Mommy in the City-event te organiseren. De energie die we uit de workshop kregen, willen we ook graag aan onze lezers geven. Hoe en wat….. Dat zullen jullie snel horen :D.

 

Tot de volgende update!
BE(E) Madhu

 

Foto credit: Ashna Roeplal

 

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!