Welkom Sinterklaasje

Al weken kijkt de kleine uit naar de komst van Sinterklaas. Nu hij in het land is en zich met regelmaat laat zien en af en toe óók nog eens iets achter laat voor haar , kan haar maand niet meer stuk. In de afgelopen 2 weken hebben alle Sinterklaasliedjes de revue gepasseerd. Ondanks dat ik elke noot zuiver heb meegezongen heb ik nog niks in mijn schoen gehad van de goedheiligman. Misschien morgen als afscheidscadeautje, ik ben namelijk best lief geweest het afgelopen jaar.

 

Morgen viert een groot deel van de kinderen Sinterklaas. Bij het ene kind komt hij langs met de pieten en bij de ander laat hij een zak achter. Ik ben benieuwd welke verrassing wij morgen krijgen. Wellicht dat het de laatste keer is dat wij Sinterklaas vieren, aangezien “de kleine” al 8 is.

 

Vanochtend was het Sinterklaasfeest op school. Hoe doet die man het ook, alle scholen bezoeken ;). Na een groots ontvangst op het schoolplein werden er door groep 1 tot en met 5 een dansje of versje opgevoerd. Heerlijk om  al die kinderen te zien dansen, springen en gillen. Die lach op hun gezicht en de moeite die ze hebben gedaan om hun optreden zo goed mogelijk in te studeren. De hele discussie rondom Sinterklaas, daar denkt geen kind aan. Die maken zich druk om de cadeautjes die ze krijgen!

 

Als klein kind vond ik Sinterklaas altijd erg leuk. De gezelligheid, liedjes zingen, snoepgoed en niet onbelangrijk de cadeautjes. Toen ik eenmaal begon met surprises op school, was ik helemaal in mijn element omdat ik mijn creativiteit kwijt kon. Ik maakte dan ook de leukste en gekste creaties.

 

Zondag 6 december kan de kerstboom weer opgetuigd worden en kan het huis gezellig versierd worden. Met lichtjes, engeltjes en allemaal tierelantijntjes. Heerlijk! Ik kan dan ook echt genieten van alle lichtjes voor de ramen, in het centrum en op straat. Omdat Sinterklaas IJsland overslaat hebben Shanti en ik al mogen proeven aan de kerstsfeer. De sneeuw maakte het plaatje in IJsland helemaal compleet! De laatste keer dat we in Nederland een witte kerst hebben gehad is alweer een aantal jaar geleden.
Heerlijk december. Naast alle feestjes, het samenzijn en de kerstvakantie is er vooral veel lekker eten! Zo komen in december speciale toetjes, koekjes, brood, chocolade en nog véééél meer in de winkel. Oh yeah. Teveel lekker dingen, teveel keuze!  Gelukkig bestaat er iets als goede voornemens….. hopelijk houden ze volgend jaar wel stand!

 

Geniet van december!

 

 

 

 

 

Liefs,

Madhu

 

 

Bron uitgelichte foto: Pinterest

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!