Doe het zelf!

Wat doe je als je rolgordijn van het raamkozijn af dondert?  Of als je ineens geen warm water meer hebt of als de druk uit je ketel te laag is en er water bijgevuld moet worden?

 

Precies! Je doet er iets aan! Hoe? Door zelf je handen uit de mouwen te steken!

 

Dat is wat ik probeer tenminste… Tenzij het iets is wat te maken heeft met elektriciteit, lekkage of dakgoten. Dan schakel ik wel iemand in die er verstand van heeft. Ik heb wel een keer geprobeerd een kroonsteentje te vervangen, ik dacht dat het voldoende zou zijn om de schakelaar uit te zetten. Maar helaas had ik het mis, met een stroomstootje als gevolg ;-I.

 

Maar voor de minder complexe huis-tuin-en keukenklusjes draai ik m’n hand niet om.

 

De douchekop

Nog niet zo lang geleden vloog de slang van de  douchekop van de kraan af terwijl ik eronder stond, met m’n hoofd vol shampoo… Wát een timing! Dit soort situaties komen voor in slapsticks, niet in het echt! Ik kan me helemaal indenken dat je dat denkt! Ik dacht het namelijk zelf ook toen ik daar stond met m’n hoofd vol sop.

 

Maar goed, het is echt gebeurd, ik verzin dit écht niet. Ik had even een seconde nodig om te beseffen wat er nou aan de hand was en waarom ik een harde waterstraal in m’n rug voelde.

 

Een split second daarna dacht ik dat ik moest rennen naar de hoofdkraan. Gelukkig bedacht ik me net zo snel dat ik gewoon de kraan kon dichtdraaien.

 

Maar dat lost natuurlijk niet mijn probleem op. Gelukkig heb ik ook nog een badkuip met handdouche, en kon ik mijn haar gewoon schoonspoelen. Zo! 1 probleem opgelost 🙂

 

En nu aan de slag

Na even nagedacht te hebben over hoe dit nu weer op te gaan lossen en over welke gereedschap ik ervoor nodig zou hebben ben ik aan de slag gegaan.

 

Gewapend met verstelbare moersleutel ben ik aan de slag gegaan, met als resultaat dat we weer gewoon onder de douche kunnen in plaats van de badkuip.

 

Ik vindt zelf dat ik behoorlijk handig ben 😉 En ergens werkt klussen therapeutisch voor mij. Als er een klusje te klaren is, wil ik het eerst zelf proberen voordat ik hulp inschakel.

 

Nog even een paar handige tips en linkjes voor de doe-het-zelver;

  • Zorg dat je weet waar al je hoofdschakelaars zitten en hoe je electra groepen aan en uit kan zetten, wel zo prettig 😉
  • Hanteer een hamer zoals het hoort dat wil zeggen aan het uiteinde vasthouden en de duim in de lengterichting houden om de hamer te sturen met slaan. Bij een zaag je wijsvinger in de lengterichting houden om de zaag te sturen. (www.verbouwkosten.com)
  • Voor de meest uiteenlopende klusjes: www.klussenvoorbeginners.nl
  • Voor onhandige klussers (https://stofzuigerzen.nl/10-tips-voor-onhandige-klussers)

 

Welk klusje ga jij binnenkort oppakken? Laat me weten hoe het gegaan is!

 

X

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!