Dushi Aruba

Na jaren van wikken en wegen, was het dit jaar eindelijk zo ver!

Het was een grote droom van mij om samen met mijn zoon naar Aruba te gaan en om hem het eiland en al haar pracht en praal te laten zien.

We gaan naar Aruba!

Vlak na de bruiloft van Madhu zijn Yash en ik op het vliegtuig gestapt op weg naar ons avontuur. Het is zijn eerste vakantie buiten Europa en daarmee ook de eerste keer dat hij zo’n lange vlucht meemaakt. Op het vliegveld verliep alles heel soepel en voor we het wisten waren we door de douane. Onze reis ging nu echt beginnen!!

Ik had voor ons een appartement gehuurd in Noord, het appartement was voorzien van alles wat je nodig heb en het had een fijn zwembad. We zijn hartelijk ontvangen door de dame van de receptie, voelde als thuiskomen.

We hadden vanaf het vliegveld een transfer geregeld naar het appartement omdat ik nog geen auto gehuurd had. De chauffeur gaf ons een tip waar we het beste een auto konden huren. 

Bij aankomst in het appartement heeft de dame van de receptie gelijk contact met het verhuurbedrijf opgenomen en de volgende dag stond de auto voor ons klaar.

Klein detail, de auto was wel een automaat maar alles went… ook dat de maximum snelheid op het eiland 80 KM p/u is. Ergens wel logisch, het eiland is 30 km lang en 9 km breed.

Deze vakantie was een vakantie om nooit meer te vergeten, en een vakantie van veel eerste keren. Zo zijn we gaan parasailen, hebben we gesnorkeld, hebben we gezwommen tussen zeeschildpadden in de vrije natuur, zelf kokosnoten geplukt en en ervan genoten.

Parasailen

Wat is parasailen een gave ervaring geweest, we werden met een speedboot opgehaald bij het strand, we zijn een paar kilometer uit de kust gevaren en daar ging het gebeuren.. We werden in het tuigje gehezen en kregen een lifevest aan. Daarna kregen we een korte, duidelijke instructie over hoe te communiceren met de instructeur als je hoog in de lucht zat.

We werden vastgemaakt aan de parachute en de boot begon vaart te maken, de parachute ging gelijk open en na enkele seconden werden wij ook losgelaten van de boot. Denk nou niet dat we in een keer wegschoten, maar geleidelijk aantreden we door de parachute omhoog getrokken.

Eerst hoor je het geluid van de zee en de boot nog, maar op bepaalde hoogte hoor je niks meer en ben je omgeven door stilte, er staat bijna geen wind. Je zweeft door de lucht en wordt voortgetrokken door de speedboot (die echt hard gaat, maar waar je niks van merkt op die hoogte). Af en toe is er wel een zuchtje wind en dan voel je dat je wat hoger de lucht in wordt getrokken. We gingen zo hoog de lucht in dat we over het hele eiland konden kijken.

Wat een belevenis was dit. Ik genoot van het feit dat ik deze ervaring kan delen met mijn zoon. Hij keek zijn ogen uit, we hebben vanuit de lucht wel 5 zeeschildpadden in de zee geteld. Na een vaart van ongeveer 12 minuten werden we weer binnengehaald op de boot en waren we nog helemaal high van het hele gebeuren.

Snorkelen

We zijn met een catamaran de zee opgegaan en hebben mooie plekken bezocht om te snorkelen.

De eerste stop was bij het scheepswrak van de SS antilla, dit schip is vergaan in 1940, het was ongeveer 130 meter lang. Het wrak ligt op 20 meter diepte en omdat het water zo helder is kan je een goed beeld krijgen van hoe groot het is. Er zwemmen zoveel vissen rondom het wrak, het water is vrij rustig en ook hier is het heel helder.

Na onze stop bij het wrak zijn we nar onze volgende snorkel stop gevaren, hier was het iets minder diep en ook hier hebben we weer veel mooie tropische assen mogen bewonderen. Tip: neem een camera mee die onder water kan fotograferen.

Gastvrijheid

Wat ook niet geheel onbelangrijk is (zeker als je mij kent 😉 ) we hebben HEERLIJK gegeten op het eiland. Heel veel verse vis, overheerlijke Arubaanse pastechi’s en andere lekkernijen.

Er heerst een enorme gastvrijheid op het eiland. Alle locals zijn gastvrij, behulpzaam, liefdevol, het is een groot (letterlijk ook) warm bad waar je in terecht komt.

Meer dan zon, zee & strand

Voor wie denkt dat je op Aruba alleen kan genieten van een zon, zee en strandvakantie heeft het goed mis. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en er is veel meer te zien dan alleen de prachtige hagelwitte stranden. 

De vakantie is werkelijk voorbij gevlogen, wat hebben we mooie dingen meegemaakt. We hebben er weer een lading mooie herinneringen bij die niemand ons afneemt. 

Eenmaal terug werden we verwelkomd door guur herfstweer, ach ja ook dat hoort erbij. Enige nadeel is dat het voor ons gevoel vele malen kouder voelde dan het daadwerkelijk was.

Waar ik ook een aantal dagen last van had was een auto die steeds uitviel omdat ik elke keer vergat te schakelen…

Eerlijk gezegd hebben we nog steeds heimwee naar Dushi Aruba. Maar het heeft ons zoveel mooie herinneringen gegeven om aan terug te denken.

Aruba mi ta stimabo

X Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!