Een nieuwe woonkamer

Een nieuwe woonkamer

Na bijna 11 jaar is het tijd voor een nieuwe woonkamer. Tijd voor warme kleuren en meer licht. Ik heb een lange woonkamer van 11 meter bij 5 meter. Een van de lange muren was zwart grijs. Om meer licht en kleur te creeren hebben we een aantal grote dingen aangepast zoals van witte plavuizen naar lichtbruine vloerbedekking en van marmerpoets naar strakke witte gestucte muren en plafond. De meeste meubels zijn gebleven. Wel hebben we een nieuwe boekenkast en een knus leeshoekje :D. Oh wat ben ik blij met het resultaat! Ik ben er echt helemaal happy mee!

 

3 weken lang hebben we geleefd in de woonkeuken en slaapkamer. De eerste week was prima te doen, na een week begon ik mijn heerlijke bank wel erg te missen! Dan was het of tv kijken in de (woon)keuken of in bed.

Kleuren kiezen

Kleuren kiezen

Een nieuwe vloer kiezen

Een nieuwe vloer kiezen

Oude vloer & muur

Oude vloer & muur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eindresultaat

Het resultaat mag er zijn. Alles is nu compleet. We hebben nu de combinatie bruin, wit, roze (brandewijn) en de accessoires in koper. Ook de kleine is er ook helemaal blij mee! Ze kan nu lekker op de grond spelen en ik kan weer heerlijk op de bank. Ons nieuwe leeshoekje is helemaal geclaimed door de kleine.

 

Een nieuwe woonkamer

De ditjes en datjes

Alle accessoires zijn roze of koperkleurig, het was wel even zoeken naar de juiste accessoires. Zowel op internet en in de winkeltjes heb ik flink moeten zoeken.  De grootste uitdaging was toch wel het vinden van de juiste lampen en kussentjes. Maar ook dat is gelukt. Tegenwoordig heb je zoveel keuze op het internet. Je weet niet waar je kan beginnen.  Voor mijn lamp ben ik geslaagd bij mijn favoriete online woonwinkel, www.designed4u.nl.

 

De leeshoek

De leeshoek

De nieuwe klok :)

De nieuwe klok 🙂

 

Overal in huis vind je foto’s. Heerlijk al die mooie herinneringen. Naast de bestaande fotolijstjes hebben we ervoor gekozen om een fotocollage op de muur van www.ixxi.nl.

 

We hebben besloten dat ons volgend project de keuken gaat worden.

Ik heb er al zin in :).

 

Handige tips bij een verbouwing:

  • Bepaal vooraf je budget
  • Een moodboard kan helpen met het kiezen van je nieuwe stijl
  • Maak een gedetailleerde planning.
  • Vraag bij meerdere aannemers een offerte op.
  • Koopjesjacht. Koop niet alles in een winkel, ga op zoek naar aanbiedingen. Bijvoorbeeld verf of andere materialen.
  • Bestel alles op tijd.
  • Doe zoveel mogelijk zelf (als je dat tenminste leuk vind).

 

Waar ben ik geslaagd?

Lamp www.designed4u.nl

Kussentjes Fest Amsterdam via Fonq.nl

Klok Karlsson via bol.com

Fateuille Pronto

Foto Ixxi.nl

Vaas Bijenkorf

 

Liefs,

Madhu

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!