Extra tijd gezocht

 

Multitasken, ja dat doe ik. Ik denk dat het mijn 2e natuur is geworden. Volgens mij doe ik het onbewust de hele dag door. Even snel lunchend doorwerken achter mijn pc. Strijken en bellen.  Koken en opruimen. Ondanks dat het me prima afgaat gebeurt het me steeds vaker dat ik ineens vergeet wat ik aan het doen was. Sta ik weer eens op zolder en ik weet niet waarom…..

 

Op een of andere manier heb ik echt een aversie gekregen van activiteiten waar je alleen tijd aan verliest en die ook weinig opleveren. Een mooi voorbeeld is strijken. Waarom?! Ja het moet omdat ik niet wil dat mijn jurkje helemaal gekreukeld is als ik op mijn werk aankom. Misschien heeft het ook te maken met het feit (ja het is geconstateerd en in een terugkerend patroon) dat ik weinig geduld heb.
Overal waar en wanneer het kan wil ik tijd besparen op de verplichte dingen, zodat ik tijd over houd voor de leuke dingen.

Een aantal tips om tijd te besparen om leuke dingen te doen:

 

In de huishouding

1. Delegeer
De beste tijdwinst kan je bereiken door al je werk te delegeren aan je kind(eren) en/of partner. Dit levert je de meeste tijd op ;P.
Natuurlijk kan je ook een goede verdeling maken in het huishouden. Kinderen kunnen ook meehelpen, denk bijvoorbeeld aan een heitje voor een karweitje.

2. Online boodschappen doen
Het voordeel van online boodschappen is dat het sneller is, makkelijk, je hoeft niet te sjouwen, je kan het laten bezorgen of ophalen wanneer het je uitkomt en je kan “boodschappen doen” wanneer je wilt. Als emotiekoper en hamsteraar ben ik ook goedkoper uit omdat ik alleen koop wat ik nodig heb en me niet weer laat verleiden in de winkel.

3. Wekelijks in plaats van dagelijks boodschappen doen
Ga je toch liever de gangpaden af in de supermarkt? Kies er dan voor om boodschappen te doen voor de hele week. Niet alleen levert dit tijd op, maar omdat je daardoor minder snel kans hebt voor impulsaankopen kan je ook geld besparen.

4. Roep hulp in van een interieurverzorgster
Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de economie. Ik zeg win-win situatie :).

5. Kook voor meerdere dagen
Heb je een drukke week? Dan komt koken voor meerdere dagen goed uit!

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

 

 

 

 

 

 

Lichamelijke verzorging

1. Gebruik 2-in-1 verzorging
Door het gebruik van 2 in 1 producten heb je minder tijd nodig voor een vaste routine. Denk bijvoorbeeld aan 2-in-1 shampoo en conditioner.

2. Snel en makkelijk: 1-minuut nagelak
Heb ik net mooi mijn nagels gelakt, Zie ik dat ik weer te snel iets heb gepakt of met mijn handen door mijn haar ben gegaan. Tja en dan kan ik weer opnieuw beginnen.Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met nagelak die in 1 minuut droogt bespaar je tijd en ergenis.

3. Kleding dag van tevoren klaarzetten
Door je kleding een dag van te voren klaar te zetten hoef je in de ochtend niet na te denken over wat je aantrekt. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je kledingkast netjes blijft. Een goed bijkomend voordeel!

4. Sta een half uur eerder op.
Ja dat komt van mij :). Hier kan ik me helaas niet aan houden. Al vind ik het wel een goed voornemen. Daarom staat het ook in deze lijst ;D.

5. Take a break!
Door een stap achteruit te zetten en even een break te nemen kan je weer even bijtanken. Hierna kan je met energie weer verder.

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

Op je werk

1. Zeg vaker nee
Gewoon doen! Als je elke keer ja zegt wordt het vanzelfsprekend dat je een bepaalde taak of actie oppakt.
Bedenk dus voor jezelf waar je ja op wilt zeggen.

2. Stick to the plan!
Door te plannen weet je wat je kan verwachten en wat je echt moet doen.

3. Laat je mailbox niet de hele dag open staan, maar open dit een aantal keer per dag.
Door je emailbox maar een aantal keer per dag te controleren ben je minder snel afgeleid.
Het is het erg effectief om op elke mail direct ad-hoc te reageren. Dit kost veel tijd en hierdoor kom je niet toe aan je werkzaamheden.

4. Prioriteer je things-to-do-list
Soms is het lastig om je werk te prioriteren, Alles lijkt belangrijk en heeft een deadline.
Bedenk welke zaken het belangrijkste zijn en ga hier mee aan de slag. Laat je niet afleiden!

5. Delegeer, delegeer, delegeer
Door te delegeren creeer je ruimte in je werkzaamheden en geef je een ander de gelegenheid om zich te ontwikkelen op een bepaald gebied. Delegeren zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met werkdruk, ontwikkel en motiveer je je collega’s

 

Succes met het creëren van tijd!

 

 

 

 

 

 

Bron plaatjes: Pinterest

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!