Fillers & Selfies: Deel 1

Het begint al te komen. Als ik lach zie ik ze. De plooitjes in mijn huid. Maar ze misstaan niet, ze passen bij mijn leeftijd en ervaring.

Nee, ik ben niet bang om oud te worden. Soms merk ik wel dat de jaren optellen. Dit kan ik zien aan de grijze haren en merk ik omdat ik soms net wat meer tijd en rust nodig heb.

 

Feestje!

Laatst was ik uitgenodigd op een feestje van mijn nichtje. We schelen 8 jaartjes. Ik was de oudste, dat wist ik van tevoren al. De jongste was 21 en ik, met mijn 35 jaar, by far de oudste. Moet eerlijk zeggen dat ik me soms ook zo voelde. Waarom zal je je wel afvragen. Er waren 2 dingen waar ik echt van opkeek;

 1. fillers
 2. selfies

In deze blog gaan we het hebben over mijn eerste verbazing, namelijk fillers. In de volgende blog ga ik je meer vertellen over de selfie-generation.

 

Over fillers

De meiden zagen er echt op en top uit op het feestje. Het was net of ik keek naar de uitkomst van een make-up tutorial. Ik kan daar echt nog wel wat van leren. Het was flawless of moet ik zeggen on fleek ;). De hele avond werden de lipjes bijgewerkt. Ik weet niet hoe het gebeurde maar we hadden het ineens over fillers, botox en een facelift. Een aantal meiden vertelde dat ze de lippen wel eens opgevuld hadden. Ik was echt in shock. Zo jong en nu al aan de fillers? Dat was mijn eerste reactie. De meiden moesten ook wel lachen om mijn reactie.

 

TOP 5 mondergernissen

Wat vinden vrouwen het lelijkst aan hun mond. De Velthuiskliniek deed onderzoek en dit is de top 5 van zaken waaraan wij ons het meest storen. bron: vrouw.nl

 1. Fijne lijntjes op de bovenlip
 2. Te smalle lippen
 3. Hangende mondhoeken
 4. Diepe lijnen van mondhoek naar kin
 5. Onregelmatige lipcontouren.

 

Natuurlijk had ik zoveel vragen. Ik wist niet waar ik moest beginnen. Doet het pijn? Waarom? Waar doe je het? Waarom? Hoe duur is het? Waarom? Hoe snel is het uitgewerkt? en nog eens Waarom? Er werd me haarfijn uitgelegd wat fillers zijn en ik kreeg ook antwoord op al mijn vragen. En toch begreep ik het niet helemaal. Het zal wel aan mij liggen.

 

Wat zijn fillers eigenlijk?

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een stof die ook in ons lichaam zit. Ons lichaam breekt die stof automatisch weer af. Hyaluronzuur kan tot 30 keer zijn eigen volume aan water vast kan houden. Na 3 tot 12 maanden is de filler uitgewerkt. Volgens de meiden kosten fillers voor je lippen rond de € 200.-.

Maar wat is nou het verschil tussen filters & botox dan? Fillers vullen rimpels of ingevallen gebieden in het gelaat op, botox ontspant spieren en vermindert beweging. Fillers vullen rimpels en vouwen op die al in de huid getekend staan of geven opnieuw volume aan de wangen of traangootjes. bron : mooimedischsportief.nl

35 met de bijbehorende 30+ kwalen

Madhu aan de fillers?!

Ik moet eerlijk bekennen. Ik verf mijn haar (iets mijn grijze wijze haren), gebruik weleens een likje foundation, werk mijn wenkbrauwen bij en heb een push-up BH. Zijn fillers dan ook iets voor mij? Ik heb er echt serieus over nagedacht…. ook omdat ik er een blog over schrijf en het daarom weleens zou willen proberen. 

Maar wat zou ik op dit moment willen veranderen aan mijn gezicht? Eerlijk ik weet het niet. Alles wat niet “perfect” is, maakt dat ik het ben. Onder perfect bedoel ik dan wat social media ons laat zien zoals volle lippen, smal neusje, perfecte wenkbrauwen, etc. Voor nu vind ik het nog niet nodig, wellicht in de toekomst.

Ik vroeg aan mijn partner in crime Shanti of ze mee wilde…..dit was haar reactie. En nee ik had niet gedronken was ik was BOB :D.

 

 

Allemaal hetzelfde

Als je instagram en alle andere social media mag geloven is er een nieuwe beauty standaard. Een standaard die menig beroemde mensen laten “zien”. Denk bijvoorbeeld een Kylie Jenner met haar volle lippen. Rumor has it… dat de reden van haar lipvergroting een ex-vriendje is die niet tevreden was met haar lippen. Ze waren volgens hem te dun.  Ik zou zeggen… to the left, to the left ;).

 

View this post on Instagram

Rosé 🎀

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

 

Steeds vaker zie ik de begin twintigers met dezelfde stijl kleding en dezelfde make up. Vroeger op school had je de hippies, gabbers, gothics en ga zo maar door. Nu heb je vooral de hippe meiden met een skinny jeans, kort blouse / shirt, kort jasje en sportschoenen.

Misschien is het de trend wel. Het valt me ook op dat wanneer ik voor Fayza iets leuks wil halen er vooral Skinny jeans zijn en korte jasjes. Soms pas ik hier bewust voor. Juist omdat ik wil dat ze zich prettig voelt in wat ze draagt en niet per se omdat ze wilt dragen wat anderen ook dragen.

 

Verslaafd

Ik ben niet tegen fillers, integendeel. Maar vind het best bijzonder om te zien dat meiden, in hun begin twintig, al starten met fillers. Het is bijna hetzelfde als een bezoek naar de tandarts geworden. Je hebt veel verschillende klinieken waar je het kan doen en het is betaalbaar. Ik stel de vraag: Waarom doe je het? Zij stellen mij de vraag terug: Waarom niet? Misschien is het wel een generatiedingetje.

Netals alle leuke en lekkere dingen in het leven kan je verslaafd raken aan fillers. Niet lichamelijk, maar wel mentaal. Want als de fillers zijn opgenomen door je lichaam, wil je toch wel weer terug naar die mooie volle lippen of als die rimpel weer terug is zie je het liever niet terug in de spiegel. Want daarom heb je het ook gedaan toch?

Shanti gaat helaas niet mee met me. Mijn vriend ook niet. Hahahah. Voor nu ben ik tevreden met mijn hoofd. Wellicht dat ik het over een aantal jaar overweeg. En ja dan zal ik jullie dit zeker laten weten!

<3 Madhu

Check de lachrimpels 🙂

2 Comments

 1. Hi Madhu, je hebt gelijk hoor je ziet steeds meer jonge vrouwen die beginnen met esthetische behandelingen en er ook open en eerlijk over zijn. Ik geef dan ook wel eerlijk toe dat ik al een tijdje mijn lippen laat opvullen bij EC van Goyen. De eindresultaten gaven mijn zelfvertrouwen zeker wel een ‘kleine’ boost

  • Hallo Rachelle,

   Wat goed dat je dit deelt. En mooi dat het je zelfvertrouwen een kleine boost heeft gegeven. Ik ben wel benieuwd als het uitgewerkt is, wil je dan weer? Ook omdat het je een goed gevoel gaf?

   Liefs,
   Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!