Full Speed of Niet? (part 2)

 

In mijn vorige blog “Full Speed of niet”  vertelde ik jullie dat ik aan een motor-experience ga deelnemen. Ik wil graag ervaren hoe het is om op de motor te zitten en of ik daarna daadwerkelijk motorrijles zal nemen, ik wil jullie deze ervaring niet onthouden…

 

Eindelijk is het zover, ben zo enthousiast dat ik gewoon 45 min te vroeg ben! Ik ben volgens mij nog nóóit ergens zo vroeg van te voren aangekomen.

 

Voordat we richting het oefenterrein gaan krijgen we een korte introductie bij de rijschool van onze motor-deskundige Hans. Hans is een meneer bij wie het motorrijden in z’n hart en nieren zit. Hij rijdt al zeker 50 jaar motor en hij weet dan ook precies hoe de motor in elkaar zit én hoe je het helemaal uit elkaar kan halen. In zijn schaarse vrije tijd repareert hij motoren. Hij vertelt ons kort hoe je op de motor moet schakelen en remmen. Zo werkt bijvoorbeeld  het schakelen met je linkerhand en linkervoet. Je kan alleen zien dat je versnelling in z’n neutraal staat omdat er dan een lampje brandt.

 

Zodra je in de versnelling staat gaat het lampje uit en moet je zelf nagaan in welke versnelling je zit… Dat beloofd nog wat :-S. Eenmaal op het terrein staan de verschillende motoren al klaar. Omdat ik qua postuur de kleinste van de groep ben krijg ik van Hans een lichtere motor aangewezen, eentje van slechts 100 kg…..

 

Eindelijk is het moment daar, IK MAG OP DE MOTOR (gelukkig wel op afgesloten terrein)!!! Nadat Henk me de sleutel overhandigt ga ik  ik op de motor zitten, doe mijn  helm op en handschoenen aan. Als je eenmaal op zo’n beest zit, voel je het gewicht ervan.  Even klungelen met het schakelen en there I go!  Ik schiet gelukkig niet gelijk weg, maar ga op m’n gemakkie met ong 15 km p/u dat terrein over, het stuur krampachtig vasthoudend. Ik ben zo blij dat ik niet onderuit ben gegaan en dat de motor niet is uitgevallen, had namelijk serieus rekening gehouden met een van de twee :-S.

 

Er komt nogal wat bij kijken als je de motor bestuurt en eerlijk is eerlijk, ik ga er niet over liegen… Het zweet brak me echt even uit tijdens die eerste ronde. Je bent helemaal op jezelf aangewezen, er zit niemand bij je om in te grijpen als je iets verkeerd doet of die in je oor praat om je te begeleiden. De tweede ronde ging gelukkig soepeler en ik ging een stuk harder… JEETJE!!! Wat voelt dat machtig! Het besef dat je helemaal in control moet zijn om de motor te kunnen besturen! WHAAAA Even later gierde de adrenaline door mijn lijf en was ik echt trots op mezelf dat ik me heb opgegeven voor deze experience!

 

Wouldn’t want to miss this experience for the world!

 

Na deze geweldige ervaring weet ik het zeker! Ik wil DEFINITELY motorrijles gaan nemen!!

Ik heb mijn zoontje de foto van mij op de motor laten zien, en hij was zo enthousiast. Hij vindt me een stoere mama op de motor! En laat dat nou net zijn wat ik van mijn lieve jongen wilde horen….. #MommyGoals

X Shanti

Shanti

 

 

 

 

 

 

P.s. Ik hoor graag van jullie wat jullie #goals zijn!

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!