Gezond eten met Madhavi: ontmoet onze nieuwe gastblogger

 

We starten vaak het jaar met een aantal voornemens. Gezonder eten staat er vaak tussen.
Maar hoe doe je dat? Hoe maak je dat? Én hoe hou je dit vol?

Graag stellen we je voor aan Madhavi Ramdhiansing. Een grote inspiratiebron op het gebied van gezond eten én van de Mommy’s.
Madhavi gaat ons helpen met gezond én lekker eten door ons te  inspireren met makkelijke én heerlijke recepten.
Denk bijvoorbeeld aan een goed en voedzaam ontbijt, de gezonde van huis meegenomen lunch en een makkelijk maar vooral lekker bord avondeten.

 

 

Ik ben Madhavi Ramdhiansing, 34 jaar oud en woonachtig in Den Haag. Gezond eten is voor mij onderdeel van mijn leven geworden.
Ik merkte dat ik de afgelopen jaren ieder jaar 1 of 2 kilo’s aankwam en dat tikte behoorlijk aan.
De knop ging om toen mijn leuke kleding (jurkjes!) mij niet meer paste en ik merkte dat ik sneller moe werd na lichamelijke inspanning (traplopen etc.).

 

Een ex-collega en mijn moeder adviseerden mij een detoxkuur te doen en gezonder te gaan eten, zodat ik ook lekkerder in mijn vel zou zitten. Vorig jaar ben ik gaan detoxen met het Lifeplus programma en daarmee in 3 maanden 11 kilo afgevallen.
Mijn kijk op eten is hierdoor totaal veranderd! In plaats van een emotionele eter die troost zocht in eten,
ben ik eten gaan zien als een middel om mij vitaler te voelen. Ik ben nog steeds op gewicht en heb dus geen jojo effect gehad. I feel great!

 

Ik ben gek op vette vis zoals zalm, makreel en haring.
Mijn guilty pleasure is pure chocola (minimaal 70% cacao), dat vind ik heerlijk!
Ook ben ik gek op alles waar kokos in is verwerkt.

 

Ik houd het vol door juiste balans te houden in wat ik eet. Als ik bijvoorbeeld naar een feestje ga en ik de (vaak calorierijke) hapjes eet, houd ik de volgende dag een balansdag met salades, fruit, veel water en beperk ik de koolhydraten die ik binnen krijg. Zo blijf ik op gewicht.

 

Mijn droom is om mensen te helpen met als doel een gezondere leefstijl na te leven. Sinds kort coach ik drie mensen om gezonder te eten en te leven. Zij zijn in drie weken al gemiddeld 4 kilo afgevallen en voelen zich prettiger. Dat geeft mij energie en ik hoop nog veel meer mensen te helpen to live a healthy life!

 

In deze eerste blog een makkelijke lunch om naar werk mee te nemen.

 

#1 Detox salade veggies & cheese

Veggie & Cheese salade

Veggie & Cheese salade

 

 

 

 

 

 

 

 

Salade met little gem sla, broccoli, geroosterde paprika, tomaatjes, magere kaas en lente uitjes on top. Waarom gekozen voor dit recept? Dit recept is mijn eigen creatie. Ik houd van frisse, lichte salades  met pure smaken, die toch goed vullen en waardoor je een voldaan gevoel krijgt.

Ingrediënten
100 gram broccoli
100 gram paprika
100 gram little gem sla
75 gram cherrytomaatjes
100 gram komkommer
50 gram lenteui
1 plakje 20+ kaas


Dressing:

limoensap
chilivlokken
zwarte peper en zout

 

Calorieën: 180
Bereidingstijd: 20 minuten
Kosten totaal: eur 2,80

 

Stappen.

  1. Was de paprika, ontpit deze en snij het in stukken. Was de cherrytomaatjes. Daarna  de paprika en tomaatjes in een verhitte grillpan met wat chilivlokken en zeezout grillen. Voeg heet water toe aan de grillpan om aanbranden te voorkomen en grill de groenten in 15 min gaar.
  2. Was en snij de broccoli in kleine roosjes en stoom dit in een stoompan in 10 minuten gaar.

Was intussen de little gem sla en scheur deze in mooie stukken.

  1. Snij de komkommer in schijfjes, snij de magere kaas en lenteui in kleine stukjes.
  2. Maak het bord op door de sla als onderlaag te gebruiken en daarop de gestoomde broccoli, gegrilde paprika en tomaat, komkommer en kaas toe te voegen. De lenteui erboven op doen en voeg het sap van een halve limoen toe.
  3. Chilliflakes, zeezout (of Himalaya zout), gemalen zwarte peper toevoegen naar smaak.

 

 

IMG_0163

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit alles kan je natuurlijk ook handig meenemen in een lunchbox. Hou je niet zo van kaas? Varieer dan met gegrilde champignons, gegrilde kipfilet, tahoe etc. Er zijn legio low fat mogelijkheden om je salade zo te pimpen dat het overheerlijk is! Bon appetit!

 

Experimenteer en wees vooral creatief met het maken van overheerlijke salades. wanneer je hebt ontdekt hoe lekker (en voedzaam) dit is, wil je niet meer anders! Tot de volgende keer met een nieuwe maaltijd: fast, fresh & healthy!

 

Groetjes van Madhavi

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!