Grijze, nee zilveren haren

Sinds een tijdje heb ik opvallend veel grijze, nee zilveren haren 😉

Ikzelf heb er geen last van, maar mensen in mijn omgeving vallen er nogal eens over…. Zoveel grijze haren heb je!?! Of je bent te jong om zo grijs te zijn, je zou er iets aan moeten doen!

Zelfs mijn zoontje; hij zei mam zal ik je grijze haren eruit trekken? Na m’n hoofd bestudeerd te hebben zegt ie, ‘nou ik doe het toch maar niet, want anders heb je geen haar meer over’  

 

Richting 35

Nu ik richting de 35 ga en steeds meer grijze haren krijg, vindt men dat ik er “iets” aan moet doen. Volgens m’n moeder heb ik goede genen en lijk ik niet naar m’n leeftijd, dankje mam (of het echt zo is laten we maar even in het midden) maarrrr, m’n grijze haren doen me ouder lijken… Ja, en bedankt mam!

Op kantoor zei een goede bekende na een lang weerzien; jeetje wat heb je veel grijze haren, waarom verf je het niet??

Ik zei tegen haar, ik verf mijn haar niet. Nou zegt ze, dat hoef je ook niet zélf te doen, daar heb je de kapper voor. Lekker bijdehand (gelukkig weet ik wie het zegt)!

Een haarding

 

Naar de kapper

Niet lang daarna zit ik bij de kapper, alleen voor een kleine snoeibeurt, niks bijzonders. Zegt de kapster (waar ik al jaren kom), waarom probeer je geen kleurtje, dekt mooi je grijze haren én ook even wat anders voor de feestdagen…. toen was ik er klaar mee!

 

Ik vertelde haar dat ik m’n haar niet eerder heb laten kleuren én dat ik er op voorhand al vanuit ga dat ik de verkeerde kleur kies en als een red head of blonde dolly de deur uit loop bij de kapper. Als je een goede, deskundige kapper hebt dan gebeurd dat natuurlijk niet!

 

Dus ze heeft me het kleurenboek laten zien en een kleur geadviseerd, ik heb er niet te lang over nagedacht en ermee ingestemd. Daar zat ik dan, ín de stoel bij de kapper mét m’n haar in de verf! De kleur is niet heel veel anders dan mijn eigen haar denk ik…hoop ik… Ik ben heel benieuwd of het de rest überhaupt zal opvallen, aangezien mijn zilveren haren ze wel opviel.

 

Coming clean

Oké, ik moet iets opbiechten…. ongeveer 13/14 jaar geleden heb ik in een vage bui een bus sprayblond leeggespoten in m’n haar… Ik weet niet of dat spul nog verkocht mag worden, maar dat het slecht voor je haar is is zeker! Het resultaat??? Een hoofd met bijna oranje haar!! Echt waar! En dat ook nog eens een paar dagen voor ik op een date ging die mijn hele leven veranderde, gelukkig heeft het er geen invloed op gehad ;).

 

Heb jij wel eens te maken gehad met een haarfiasco????

 

X

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!