Het leed dat muggenbult heet

Nu ik zelf aan den lijve heb ondervonden dat we ons zelfs in NOVEMBER druk moeten maken over muggen en muggenbeten, dacht ik ik deel mijn ervaring met jullie en laat je ook gelijk weten wat je eraan kan doen om jezelf te beschermen tegen deze vreselijke predators.

Dik oog

Ik ben laatst gestoken door een mug op mijn ooglid en op mijn voorhoofd. De vermakelijke foto’s van mij met een dik oog en 2 builen op mijn voorhoofd wens ik niet te delen. Nooit. Never. Ever

Maar op onze social media heb je wel kunnen zien hoe ik heb geprobeerd de pijn wat te verzachten. Ben je een van de mensen die het niet heeft gezien? Waarom heb je het niet gezien?? Volg je ons niet via onze social media kanalen?!? Ik zal voor nu een oogje dichtknijpen, maar volg ons! SNEL!

Dikke ogen tips 

Dus toen ik die bewuste ochtend wakker werd met een dik oog heb ik snel wat manieren opgezocht die helpen tegen de zwelling en tegen de jeuk. 

Hier een aantal tips die jou ook kunnen helpen om snel van je dikke oog (of welke plek dan ook waar dit verschrikkelijke beest je heeft gebeten);

  • Je kan een klein zakje vullen met bevroren doperwtjes en die op de crime-scene-plek houden (doe er wel een zakdoekje of iets anders omheen voordat je het tegen je huid houdt).Dit helpt zeker tegen de zwelling en ook tegen de pijn.
  • Dep met een watje, gedrenkt in azijn, op je bult. Dit helpt tegen de jeuk. Doe dit NIET als de bult op je ooglid zit, want azijn in je oog kan nooit goed zijn!! En gebruik ook geen schoonmaakazijn!!
  • Na de Beet pen, dit helpt de jeuk te verlichten.
  • Citroensap of limoensap (die je nog in je koelkast hebt liggen van je cocktails 😉
  • Aloë Vera, dit helpt tegen de jeuk en helpt ook bij het herstel van je huid.
Bevroren doperwtjes

Weg met die muggenbulten graag

Het beste tegen muggenbulten is natuurlijk de mug helemaal te weren uit je slaapkamer!

Tips om je kamer mugvrij te krijgen én te houden;

  • Muggenstekker, dit geweldige apparaatje steek je in het stopcontact in je kamer en gegarandeerd geen mug in je kamer! Let er wel op, deze muggenstekker verkopen ze bijna alleen in de zomerperiode. Mocht je er later in het jaar ergens een vinden in de winkel; lucky you!
  • Insectenlamp, zet deze geweldige lamp aan in je kamer en het trekt alle insecten aan die er misschien in je kamer rondvliegen of kruipen…
  • Plaats horren voor je ramen. Succes gegarandeerd!
  • Gebruik Citronella kaarsen. Muggen kunnen niet zo goed tegen de geur. Zet ze wel op een veilige plek neer.
  • DEET, smeer je voor het slapen gaan in met DEET, de muggen kunnen hier niet tegen. 

Gewapend met deze tips moet het je aardig lukken om je tegen de muggen en de muggenbulten te wapenen. Heb jij een betere zelfbeschermingsmiddel laat mij het dan aub weten!!

x

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!