Hoe ga ik haar dit vertellen?

Het is 6 uur. De wekker gaat. De radio spingt aan. Net op tijd voor het nieuws.  Ik ben geen ochtendmens, ik moet altijd even wakker worden. Vandaag niet. Ik schrik van het nieuws. Ik ben klaarwakker. Wat voel ik me verdrietig.

Concert

Na het een concert van Ariana Grande heeft er een explosie plaatsgevonden  in het stadion in Manchester (UK). Er zijn 19 doden en 50 gewonden. Hoe kan dit gebeuren? Hoe?

Vorige week was ik samen met Fayza bij het concert. Op het laatste moment heb ik 2 stakaarten kunnen krijgen via een oud-collega. Wat was ze blij toen ik vertelde dat we er naar toe gingen. Ze heeft er zelf een vlog over opgenomen.

Het is precies een week geleden dat wij naar het concert van Ariana Grande in Amsterdam geweest.

 

Angst

Op de beelden zie je de angst bij mensen. Wat als wij daartussen hadden gestaan? Wat als ik al ouder op mijn kind buiten aan het wachten was. Vreselijk om te bedenken dat je met je kinderen of je kinderen naar een concert gaan en niet meer terugkeert naar huis. Ouders die wachten op hun kinderen. Ik vind het hartverscheurend. Mijn gedachten gaan dan ook uit naar de familie en vrienden van de getroffen slachtoffers.

 

Anders

De angst zit er in. Maar gaan we dingen nu anders doen? Laten we ons leven beheersen door angst? De angst mag niet overwinnen. Maar wordt wel gevoeld. Toen ik met Shanti in Parijs was, merkte we dat er zoveel militairen en agenten rondliepen. Ook vanwege een aanslag die daar kort ervoor had plaatsgevonden. Op een gegeven moment zagen we het  niet meer en was al die beveiliging normaal geworden. Is dit nu de wereld waar we in leven?

 

Hoe ga ik dit vertellen?

Toen ik vanochtend nog in bed lag en het nieuws hoorde, dacht ik hoe ga ik het vertellen aan mijn dochter. Ze is 9. Een levendig kind die schrikt van dit soort nieuws. Ik moet het haar vertellen, iedereen heeft het nieuws gehoord en weet ook dat ze naar Ariana Grande is geweest. Dit zijn de uitdagingen van het ouderschap, waarbij je soms echt niet goed weet hoe je het moet aanpakken. Je weet wel dat je het moet doen. Hoe je het vertelt bepaald ook uiteindelijk hoe kind er naar kijkt.

Het is nu 7.30. Tijd om mijn dochter wakker te maken.

 

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!