Hoofd zoekt bril

Het is weer tijd voor een nieuwe bril! Mijn gemiddelde bril-draagtijd is 2 tot 3 jaar. De laatste maanden heb ik steeds vaker een bril op in plaats van lenzen. Waarom? Ik denk een stuk gemak. Nu ik als ondernemer meer vanuit huis werk, ben ik eigenlijk meer van het gemak geworden. En ja, daar hoort ook een bril bij :).

 

Het is dus weer tijd voor een nieuwe bril. De zoektocht naar een nieuwe bril vind ik zelf altijd wel erg leuk. Allemaal brillen passen. Klein, groot, kleur, klassiek, modern. Wat een keuze allemaal, je krijgt er bijna keuzestress van.


Mijn zoektocht begint eigenlijk altijd met de instelling; “Dit keer doe ik echt iets anders”. Maar dit keer kwam ik weer op een zelfde type bril terecht. Wel met wat meer kleur en lichter dan mijn vorige montuur.
Een nieuwe brilEen nieuwe bril

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een nieuwe brilEen nieuwe bril

Een nieuwe bril

Een nieuwe bril

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke bril past bij mijn type gezichtsvorm?

 

Vierkant –  Een vierkanter gezicht heeft een iets bredere ‘hoek’ aan de zijkanten, zowel bij het voorhoofd als bij de kaaklijn. Belangrijk is dan dat je een bril kiest met zachte ronde lijnen, die wat tegenwicht biedt aan de hoekige vorm. Dat brengt meer balans in je gezicht. Echt rond moet je juist weer niet doen, want dat werkt tegenstrijdig. De vorm van een aviator is voor jou de perfecte keus!

Diamant – Heb jij een diamantvormig gezicht? Dan heb jij een beetje een ovale vorm, maar met meer hoekige lijnen. Het beste kun jij dan kiezen voor een montuur dat deze harde lijnen van je gezicht wat zachter maakt. Een bril met rondere vormen doet het meest voor je.

Peervormig –Een peervormig gezicht heeft een bredere kaaklijn. Ter hoogte van de ogen wordt het gezicht smaller en loopt daarna weer ronder naar het voorhoofd. Een opvallend montuur staat altijd goed, je kunt bijvoorbeeld ook heel goed een vlinder model hebben.

Hart- Een driehoekig gezicht is meestal bij het voorhoofd breder dan bij de kin, waar de vorm vrij smal weg loopt. Belangrijk is dat niet een al te groot rond of te breed montuur kiest. Dan accentueer je namelijk die smalle onderkant van je gezicht. Een wat ronder model met een opvallend kleurtje doet het ‘m.

Ovaal- Een ovaal gezicht is gelijkmatig van vorm en heeft zachte lijnen. Met een ovaal gezicht ben je een Guus Geluk, want je kunt bijna alle modellen en monturen goed hebben!  

Bron:Monstyle.nl

 

Het passen van brillen gaat ook vaak op gevoel, smaak en hoe je wilt overkomen. Het leukste in een “ik-wil-een-nieuwe-bril”-proces is toch wel allemaal brillen passen!

 

Make-up tips voor brillendragers:

  1. Heeft jouw montuur een vrije neutrale kleur? Dan kun je veel kleur gebruiken. Heb je een printje, dan is  de truc is dan om zo rustig mogelijke kleuren te gebruiken.
  2. De vorm van je wenkbrauw is heel belangrijk. Deze geeft expressie aan je gezicht en zeker met een heftig montuur is het zaak deze goed in shape te houden. Alle aandacht gaat immers naar je ogen. Regelmatig verdwaalde haartjes epileren en aanpassen op de vorm van je montuur (of andersom) is een must.
  3. Als je fan bent van foundation dan zul je het al gemerkt hebben. Op het moment dat je je bril op je neus zet, zie je na een halve dag een randje op je neusbrug. Dat kun je heel makkelijk voorkomen door je foundation te fixeren. Door bijvoorbeeld eerst een primer te gebruiken en later je foundation af te poederen.
  4. Heb je lange wimpers? Dan komen ze vast tegen je glazen aan. Erg vervelend!. Krul je wimpers voor je mascara aanbrengt om dit te voorkomen!
  5. En maak het geheel af met blush. Volg niet alleen de contouren van je gezicht maar let ook goed op het montuur van je bril. Belangrijk: zorg dat je blush niet het montuur raakt! Dat zorgt én voor vlekken én het staat niet erg mooi.

(bron: ze.nl)

 

Bril-hack

Je kent het wel, de “ zakkende” bril. Hoe kom je hier vanaf? Een beetje oogschaduwprimer op je neusbrug en de bril bijft de hele dag waar die moet zitten :). (bron: Elle.nl)

 

Heb jij ook een leuke bril of een bril-tip? Laat dan je foto of comment achter!

 

Groet,
Madhu

Madhu & de nieuwe bril

Madhu & de nieuwe bril

Eén reactie

  1. De zoektocht naar een nieuwe bril is inderdaad niet altijd makkelijk! Ik kijk vaak eerst online naar de verschillende monturen die ik mooi vind. Daarna ga ik naar de opticien om een selectie te passen. Ook maak ik veel foto’s!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!