How does she do it?

 

 

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: “Hoe combineer jij je werk, studie, gezin, mama zijn en alle leuke dingen die je doet”?

Graag deel ik mijn 6 gouden regels met jullie. Meestal werken ze voor mij, al stellen ze me af en toe goed op de proef :).

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Do what you love!

Als je doet wat je leuk vindt, dan krijg je energie. Zoek dus vooral de dingen op die je leuk vindt. Maar vergeet niet dat niet alles leuk kan zijn. In jouw werk heb je altijd wel werkzaamheden die je leuk vindt en werkzaamheden die je het liefst niet doet. Helaas hoort dit er ook gewoon erbij.

Het afgelopen jaar heeft de opstart van Mommyinthecity.nl mij veel energie gegeven. Nu we gestart zijn met de blog kan ik doen wat ik echt leuk vind. Kansen of leuke dingen zullen zich niet op een presenteerblaadje aanbieden,  je zal er zelf ook moeite voor moeten doen en energie in stoppen.

 

 

Bron: Pinterst

Bron: Pinterst

 

Je bent perfect als je imperfecties hebt

Alles goed willen doen is een mooi streven. Alles perfect willen doen kan zonde van jouw tijd én energie zijn. Mijn motto: goed is goed genoeg. Als ik het goed vind, waarom zou ik me dan druk moeten maken om een maatstaf die anderen hanteren?

 

 

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

 

Work hard, Play Harder

Werk je om te leven óf leef je om te werken? That’s the question :).

Werken is leuk,  maar plezier maken is nog veel leuker.

 

 

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

 

“Don’t let the environment define you”

Dit is echt mijn levensspreuk geworden.  Laat jouw omgeving niet bepalen wie jij bent of kan worden. Iedereen heeft een andere  mening en een perspectief. De waarheid is voor iedereen anders. Houd je vast aan je eigen waarheid. Wie ben jij? Wat voor Mommy, vrouw, partner, etc. wil jij zijn? Hoe wil jij overkomen op mensen? Dit kan je alleen voor jezelf bepalen, niemand anders.

 

 

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Bepaal je eigen geluk

Het klinkt als een open deur. Tja en eerlijk gezegd is het zo. Kijk naar jouw huidige situatie. Ben je hier gelukkig mee? Hou dit dan vast. Ben je er niet gelukkig mee, dan kan je 2 dingen die je zou kunnen doen:  1. Verander de situatie of 2. Verander jezelf. Geluk hoeft niet af te hangen van een mijlpaal die je hebt bereikt. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, een nieuwe stoere  auto of dat mooie grote huis. Die mooie paar laarzen bezorgen je natuurlijk wel een geluksmoment. Maar het bepaalt niet jouw geluk.

 

 

 

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

 

Me-Time !

Tijd voor jezelf nemen is echt heel belangrijk. Even de pauzeknop indrukken. Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je dit ook voor een ander doen. Tijd voor jezelf kan ook al een avondje zijn op de bank zijn, zonder telefoon ;). Lekker wegdromen bij Grey’s Anatomy of een zoete leuke film. In mijn vorige blog STOP! lees je hoe je de pauzeknop activeert.

 

 

Hoe houd jij alle ballen omhoog? Deel je tips en ervaringen met ons!

 


Madhu

 

Bron uitgelicht foto: Bitstrips

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!