Huisdier geheimen

Sinds een paar dagen hebben we een logee thuis, Tweety de Agapornis oftewel Dwergpapegaai ;-).

 

Mijn zoontje is al tijden aan het lobbyen voor een huisdier, en ik heb steeds voet bij stuk gehouden om het niet te doen. Maar de laatste tijd werd ik al wat minder standvastig en voelde ik zelfs al iets voor het idee om een vogeltje in huis te nemen. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om op Tweety te passen, heb ik zonder aarzelen ja gezegd :-).

 

Voor m’n zoontje was het even spannend, een rond vliegend vogeltje is wel even wat anders dan een vogeltje in de kooi. “Ik kom er wel overheen hoor mam” zei hij geruststellend tegen mij (diep van binnen was hij zichzelf aan het geruststellen).  Toch gek hoe kinderen reageren op verschillende dieren, een slang op z’n schouders, of andere reptielen vasthouden, vindt hij helemaal het einde. Daar hoeft hij geen 2x over na te denken, maar voor Tweety was hij toch even wat terughoudender. Inmiddels is hij dikke maatjes met Tweety en het eerste wat hij in de ochtend wilt weten is of ze al wakker is.

Tijdens het ontbijt hebben ze hele gesprekken met elkaar!

 

Tweets en zoonlief kijken TV

Tweety en zoonlief kijken TV

 

Huisdiergeheimen

Nog niet zo lang geleden hebben we de film Huisdiergeheimen gezien. En de eerste dag dat de vogel alleen thuis was vroeg ik me af wat ze nou zo’n hele dag doet? I Know, het klinkt heel stom maar ja ik vraag me dat echt af! Misschien komen alle vogeltjes uit de buurt wel langs en zitten ze wat af te kwetteren vanuit de tuin (nogmaals I know ca-ra-zyy) :-).

 

Wil ik ook een huisdier?

Zo’n klein beestje brengt heel wat levendigheid in huis, continue aan het fluiten en piepen en lekker rond aan het fladderen. Al op de eerste avond wist ik dat ik Tweety ga missen als ze weer naar huis gaat. Gelukkig woont ze heel dicht bij en kunnen we haar regelmatig bezoeken, misschien zelfs een bezoekregeling treffen!  

Yash tweety

Tja, hier smelt je toch voor?!

 

Ik ga op onderzoek uit naar waar je het beste een vogeltje kan kopen, wat voor soort kooi het beste is, welke zaadjes goed zijn voor ze etc. etc.

 

Kunnen jullie mij nuttige tips geven??

X

Shanti
Ps. ik kon geen selfie maken met Tweety samen, want ze valt mijn telefoon steeds aan…

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!