I like small buns and can not lie

Het is elke keer weer een uitdaging wat we gaan eten. Ik krijg spontaan keuzestress van het internet en alle foodblogs die ik kan vinden.

Toen ik laatst bij de toko was zag ik bao buns liggen in het vriesvak en dacht lekker, dat is eens wat anders. Dus zo gezegd zo gedaan :).

Wat zijn bao buns

Tegenwoordig kan je de bao buns op verschillende menukaarten al vinden, je hebt zelfs bao bun restaurants. Een bao bun is een chinees lotusbroodje gemaakt van bloem, gist, reuzel, suiker en zout. Het doet me denken aan de bao poa broodje die ik vroeger altijd haalde bij de Vietnamese kraampje. Je weet wel met de lekker loempia’s . Het is een klein, plat, dubbelgeslagen broodje. Je kan het vullen naar wens.

Built-your-Bun

Omdat iedereen thuis weer een andere smaak heeft hebben we er doe het zelf buns van gemaakt. We hadden garnalen in masala, kippendijfilet met een smaakje en gebakken spek. Ik had hiernaast ook lekker champignons gebakken. Voor de groente hadden we van alles: komkommer, sla, rode ui, paprika, gerapte worteltjes, taugé, radijs en gebakken uitjes. En natuurlijk munt en koriander. Als sausje had ik Sriracha en vlammetjes saus.

More is less

Het was erg lekker! Dit smaakt naar meer. Na 4 buns zat ik wel goed vol. Mijn grote fout was dat ik mijn eerste Bun te vol had gemaakt….de bovenkant van het broodje bleef rechtop staan…hahaha. En als je er een hap van neemt valt er veel van je broodje. Ik was dus net iets te enthousiast. Omdat het broodje klein is, is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je de ingrediënten ook klein snijdt.

Bun-tastic

Voor mijn volgende Bun-avontuur ben ik ook op zoek gegaan naar nieuwe smaken. Ik deel ze graag met jullie. Graag gedaan ;).

A Bun(dle) of Love,

Madhu

Madhu taart

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!