Mag ik een ijsje?

IJsbar Amsterdam

Ik ben gek op ijs. Waterijsje, schepijs en ijstaart.  Zover ik me kan herinneren ben ik dat altijd wel geweest. Je mag me dan ook best wakker maken voor een lekkere bak Ben & Jerry’s ijs :D.

Keuzestress

Als ik nu een ijsje ga halen is de keuze immens groot. Zo heb je bij de ijssalon wel 20 smaken, als het niet meer is. Zelfs waterijsjes zijn er in overvloed. Nee, niet alleen een raketje, speedy, split of calippo. Alle tekenfilmfiguren hebben tegenwoordig een eigen ijsje. Van Maya de Bij tot en met K3.  Netals de Magnum. Daar had je vroeger echt maar 3 smaken van. Classic, Almond en White. Tegenwoordig heb je ook nog iets van 4 limited editions. Geef mij maar de Almond! Waren ze vroeger 2 gulden, nu zijn ze rond de twee euro. Omgerekend bijna het dubbele! Ja, ik ben er zo eentje ;). Die nog omrekent.

 

De IJstrends van 2016

De gezonde manier van eten zie je ook terug in de ijsjes. Een nieuwe trend onder de ijsjes is toch wel de gezonde ijsjes die je lekker thuis maakt. Zo zijn er verschillende nieuwe aanbieders van “puur natuur ijs”, deze ijsjes vind je steeds vaker terug in de sportkantine of op een terrasje.

Ook zie je steeds meer gezonde DIY-ijsjes (Do it Yourself) terug op internet en materiaal of houders om dit zelf te maken thuis.

Een aantal leuke inspiratie foto’s van Pinterest:

DIY ijs

Diy IJs

DIY IJs

DIY IJs

IJsbar

Afgelopen week ben ik naar de IJsbar in Amsterdam geweest. Met -9 voelde het net IJsland :). In de IJsbar kregen we onze drankjes ook in een glas van ijs. Na 20 minuten had ik genoeg kou gevoeld en gedronken :). Een IJshotel, daar zie ik mezelf niet snel overnachten. Zou jij het doen?

IJsbar Amsterdam

IJsbar Amsterdam

 

IJskoud in IJsland

IJskoud in IJsland

Wat voor ijs eet jij het liefst?

 

IJskoude groet,

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!