IJsland here we come!!

 

Al jaren hebben Shanti & ik het over IJsland. Het is één van de landen die op onze bucketlist staat. We hebben de knoop eindelijk doorgehakt. In 2015 gaan we samen IJsland bezoeken. Tijdens het plannen en voorbereiden van de reis zijn we allemaal leuke weetjes en mooie plekjes tegengekomen die we graag met jullie willen delen. Begin december laten we jullie weten hoe we IJsland hebben ervaren . Natuurlijk met leuke foto’s, leuke hotspots en onze ervaringen.

 

Wist je dat? 

 • IJsland op nummer 2 staat van de gelukkigste landen in de wereld.
 • In bijna iedere plaats of dorp vind je een openlucht warmwater zwembad met zgn. “hot pots” (ronde circulaire baden),
  die in temperatuur variëren van 37⁰C tot 42⁰C.
 • IJsland telt ruim 130 vulkanen
 • 71 % van de vrouwen werkt (in NL 59%)
 • Werknemers hebben 24 vakantiedagen per jaar en 12 betaalde vrije dagen (nationale feestdagen)

 

Wat je echt moet zien in IJsland

Het Noorderlicht Bron: IJsland-informatie.nl

Het Noorderlicht
Bron: ijsland-informatie.nl

 • Blue Lagoon is soort (buiten)zwembad gevuld met natuurlijk warm bronwater
 • Het noorderlicht wordt veroorzaakt door de interactie van deeltjes uit de zon met de bovenste atmosfeer in de buurt van de Noordpool.
 • De Geysir warmwaterbronnen en Gullfoss waterval in het Thingvelir National Park
 • Langs de lavavelden rijden (te paard, auto, fiets of lopend)
 • In de ijsgrotten een kijkje nemen
 • Walvissen kijken

Als het aan ons ligt doen we alles :). Gezien de tijd gaat dat niet lukken. We hebben nog even de tijd om keuzes te maken….

 

Eten en drinken

In de IJslandse keuken worden worden voornamelijk ingrediënten verwerkt die lokaal verkrijgbaar zijn, zoals Lamsvlees (lambakjöt), schapenvlees (kindakjöt) en verschillende soorten vis (fiskur). IJsland staat ook bekend om zijn minder smakelijke gerechten zoals gekookte schapenkop, schapenogen,  ballen van de ram,  schaapsbloedpudding en zeehondenflipper. Uhhhhh nee hier gaan we, nee willen we ons niet aan wagen…..

 

IJskoud?

Ondanks dat de naam aangeeft dat het erg koud is in IJsland kan het klimaat verrassend mild zijn. Dit komt voornamelijk door de warme golfstroom in de Atlantische oceaan, tezamen met een dominante zuidwesten wind. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt hier tussen de 0℃ en 10℃. In de winter komt de gemiddelde middagtemperatuur in Reykjavik nauwelijks onder het vriespunt. De dagen in de zomer erg lang en in de winter juist erg kort, dit komt door de noordelijke ligging van IJsland. De hoogste temperatuur die ooit in IJsland is gemeten ligt overigens op 30,5℃. De laagst gemeten temperatuur is maar liefst -38,0℃.

 

Iceland here we come!

Shanti en ik kunnen niet wachten om samen dit avontuur aan te gaan en een van de gelukkigste landen van de wereld te bezoeken. Begin december lees je het op mommyinthecity. Houdt de site dus in de gaten! Heb je nog tips? Laat het ons dan vooral weten!

 

Liefs, Madhu

 

Bron blog:World Happiness Report 2015, ijsland-informatie.nl & Pinterest

Foto’s: IJsland-informatie.nl, Pinterest & MITC

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!