Mommy in the City in IJsland

 

Al weken kijken we er naar uit en nu gaat het dan toch echt gebeuren…
Wij gaan eindelijk naar IJsland!!!

 

Wat zijn we onrustig van enthousiasme, gelukkig kunnen we ons beheersen in het vliegtuig en kletsen we er op los terwijl we ondertussen óók nog eens kunnen genieten van James Bond in Skyfall. Eenmaal in het hotel, Center Hotel Thingholt midden in het centrum van Reykjavik, zijn we erg onder de indruk van de inrichting, mooi strak, veel leder en hout maar ook weer heel knus door mooie grote kleden op de vloer.  Maar het mag de pret niet drukken, we besluiten om lekker naar onze kamer te gaan en dan de stad in om gezellig een hapje te gaan eten. Wat een geweldige kamer hebben we! Onze innerlijke interieur designer komt direct naar boven en we fotograferen alles op de kamer wat we mooi vinden, als inspiratie voor eventueel een opknapbeurt thuis ;-).

 

Koffie!

Koffie!

IJsland 3

Icelandair

Ijsland 5

In de lucht

 

 

 

 

 

 

 

We hadden vooraf al  een planning gemaakt en alle excursies geboekt, we beginnen ons avontuur met een zoektocht naar het Noorderlicht. Het schijnt fenomenaal te zijn…. Wij zijn er helaas geen getuige van geweest, de excursie is gecanceld vanwege het slechte weer, net als onze gletsjertour voor de volgende dag.  Maar het mag de pret niet drukken, we besluiten om lekker naar onze kamer te gaan en dan de stad in om gezellig een hapje te gaan eten.

 

Vanwege de gecancelde gletsjertour hebben we besloten de dag te gebruiken om Reykjavik te gaan verkennen, we zijn op de Hop-on Hop-off gestapt en hebben mooie plekken gezien onderweg. Madhu en ik besloten de hele route eerst te doen en daarna zijn we uitgestapt bij een van de grootste overdekte shoppingmall van Reykjavik, Kringlan. Naast de (mode) ketens zijn er ook heel veel boetiekjes die lokale producten aanbieden. En geloof het of niet, zelfs in IJsland zijn wij bij de Indiër terecht gekomen voor de lunch! Wat hebben we daar genoten van het overheerlijke eten :).

 

Later op de avond zijn we (voor ons helemaal out-of-the-box) naar een uitvoering van het IJslands orkest geweest. Wat was dat mooi! Het bevestigd voor mij ook weer dat het niet uitmaakt waar je bent, of je de taal spreekt of niet, muziek kent geen grenzen…  Ook na de uitvoering zijn we weer lekker gaan eten. IJsland biedt een goede vertegenwoordiging van verschillende wereldkeukens. Zelf heeft IJsland een gevarieerde keuken, veel verschillende soorten vis en voornamelijk lamsvlees. Maar ook een biefstukje kan je er goed eten. Je begrijpt natuurlijk wel dat wij bij alle restaurantjes heel erg lekker hebben gegeten, we zijn waarschijnlijk met wat overgewicht teruggekomen ;-).

 

Harpa

Harpa

Eten!

Eten!

Winkelstraat

Winkelstraat

 

 

 

 

 

 

 

Als je naar IJsland gaat dan weet je dat je een actieve vakantie gaat hebben, als je daar niet van houdt dan zit je er op de verkeerde plek. Er worden zoveel verschillende excursies en dagtripjes aangeboden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, je kan het ook zo extreem en duur maken als je zelf wilt (of tot waar je budget het toelaat). Wij hebben gekozen om de Golden Circle Tour, Blue Lagoon, Gletsjertour en het Noorderlicht te doen. De laatste twee liepen helaas niet zoals we gehoopt hadden vanwege de weersomstandigheden, maar de eerste twee hebben het hier ruim voor gecompenseerd! We kregen de gelegenheid om de excursies om te boeken maar hadden helaas geen tijd meer. We kunnen jullie de excursies van harte aanbevelen!

 

Gulfoss Waterval

Gulfoss Waterval

Ons uitzicht

Ons uitzicht

Sokkur Geysir

Sokkur Geysir

 

 

 

 

 

 

 

Een bezoekje aan de Blue Lagoon kan en mag je niet missen. Wat is dit een mooie en geweldige ervaring. De buitentemperatuur was 0 graden (waarschijnlijk kouder want Shanti`s oren raakten bijna onderkoeld), de temperatuur van het water 38 graden. We wilden er eigenlijk niet meer weg. Zo mooi, zo rustgevend en ontspannen. We zijn dankbaar dat we dit hebben mogen meemaken. Als je in de gelegenheid bent en je budget laat het toe dan raden we je aan om je bezoek compleet te maken met een heerlijke ontspannen massage en een lunch of diner in restaurant Lava van de Blue Lagoon.

 

In de Blue Lagoon

In de Blue Lagoon

Langoustinesoep in Lava

Langoustinesoep in Lava

In de Blue Lagoon

In de Blue Lagoon

 

 

 

 

 

 

 

IJsland is ook een mooie bestemming om samen met je partner te bezoeken. Romantisch naar de Blue Lagoon en elke avond heerlijk dineren, samen lekker wandelen door het sneeuw….

 

Wij zijn vaker samen op vakantie geweest in het binnen- en buitenland. Het is dan ook fijn ook samen te reizen, we zijn goed op elkaar ingespeeld en nog belangrijker we hebben veel lol. Lekker slenteren in de straatjes, winkeltjes in en uit, lekker optutten en samen op avontuur. Voor ons was het weer even goed om samen weg te zijn uit een drukke en hectisch periode, om weer te aarden, de tijd te nemen om terug te kijken op de afgelopen hectische periode en om vooruit te kijken. Goede gesprekken te voeren over vriendschap, het leven en onze lieve kindjes.

 

Vikingstyle

Vikingstyle

IMG_8855

Liften

IMG_8819

Wij zijn weerbestendig :).

 

 

 

 

 

 

 

Het waren een paar mooie dagen om op terug te kijken. Alle excursies (m.u.v Blue Lagoon) en transfers hebben we via bbi-travel.nl geboekt. Niet alleen bieden ze een goed tarief aan, ook hebben ze een goede en snelle klantenservice. @lisette, bedankt voor je hulp!

 

Wat moet je gezien hebben als je naar IJsland gaat (volgens ons 😉 )

  1. Blue lagoon
  2. Golden Circle (Geyser, waterval en nationaal park)
  3. Noorderlicht (Goede reden voor ons om weer naar IJsland te gaan)

 

Hier hebben wij heerlijk gegeten:

  1. Apothek
  2. Sushi Samba
  3. Lava (in Blue Lagoon)

 

We hebben onze eerste vlog opgenomen voor jullie. Ondanks dat het er nog niet perfect uitziet hebben we veel lol gehad om dit te doen. In de toekomst willen we proberen dit vaker te doen. Dan zullen we wel wat harder praten, minder stopwoordjes gebruiken en proberen niet bij elk filmpje te zwaaien :). Dit is de eerste volg die wij überhaupt ooit gemaakt hebben, dus stiekem zijn we er wel trots op!

 

 

 

Binnenkort gaan we onze nieuwe bestemming boeken!

X

Sneeuw

 

3 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!