Koketteren of niet?

Aangezien de internationale dag van de liefde al in zicht is zou ik eerst dit nog even opgehelderd krijgen;

Waar zit de grens tussen het geven van een compliment en (onschuldig) flirten?

 

Ik heb me namelijk eens laten vertellen (én laten shockeren) door een zekere mommy (ik noem geen namen maar jullie kennen haar allemaal ;)) dat er een hele fijne grens is, of misschien zelfs niet eens, omdat het afhankelijk is van hoe je het overbrengt…

 

Als ik iets leuk vind of als ik vind dat iemand er goed uit ziet dan zeg ik dat graag tegen die persoon, ongeacht of het een man of vrouw is.
Mijn ervaring leert dat degene die het compliment ontvangt er altijd positief op reageert, soms ook wel eens verrast.

 

Net zoals ik het normaal vind om gedag te zeggen als ik ergens binnenkom of bijvoorbeeld bij het naar school brengen van mijn zoontje de ander moeders te begroeten, net zo normaal vind ik het om iemand te complimenteren.

 

De meeste mensen die ik ken zijn niet ijdel (nou sommigen een beetje, en daar is niets mis mee 🙂 maar zien er altijd verzorgd en goed uit, waarom zou je dan géén compliment geven?

 

Bij flirten is het een heel ander verhaal, voel je een bepaalde aantrekkingskracht of geeft de aanwezigheid van iemand je een warm gevoel van binnen en je geeft een compliment dan heeft het al gauw een hele andere lading dan bij het geven van een compliment. Ik denk dat je dan kan spreken over flirten.

 

Ik heb nog even de definities opgezocht, om te kijken of dat wat meer verheldering zou kunnen geven. Eerlijk gezegd weet ik het precieze verschil nog niet, en is de grens tussen flirten en complimenteren mij nog steeds niet heel duidelijk!

 

Compliment

1) Aanbeveling   2) Beleefdheidsbetuiging   3) Galanterie   4) Gelukwens   5) Groet   6) Heusheid   7) Lofuiting   8)   Loftuiting   9) Lofbetuiging   10) Plichtpleging   11) Pluim   12) Pluimpje   13) Schouderklopje   14) Uiting van bewondering   15) Vleiende beleefdheid   16) Vleiende woorden   17) Vleierij   18) Vleiende beleefdheid (crypt.)   19) Woorden van lof   20) Woord van lof

(via www.mijnwoordenboek.nl)

 

Flirten

1) Avances maken   2) Elkaar het hof maken   3) Elkaar het hof maken (crypt.)   4) Het hof maken   5) Koketteren  6) Kokketeren   7) Lonken   8) Scharrelen   9) Sjansen   10) Verliefd doen   11) Vrijblijvend een ander of elkaar het hof makend   12) Vrijblijvend het hof maken

(via www.mijnwoordenboek.nl)

 

Wisten jullie van het bestaan van de woorden Koketteren, of Kokketeren???
Nou ik niet! Gebruik het woord aub nóóit om iemand te imponeren, it will backfire…

 

Als je iets leuks te zeggen hebt en je kan iemand (al is het maar voor even) opbeuren, dan hey waarom niet!?!
En los van het feit dat je iemand er een goed gevoel door geeft, als je iets ziet wat je bevalt dan is het toch gewoon leuk om dat te zeggen?

 

Parijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel het woord Flirten als Compliment  vinden hun herkomstig vanuit de Franse taal, en laat dat nou nét de taal van de liefde zijn…..

Mijn voorstel is om lekker complimentjes te blijven geven en als je er behoefte aan hebt, flirt er lekker op los!

Spread the love <3

 

X

 

Shanti

Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!