Het leed dat strijken heet

Drup. Drup. Wat lekt er? Ik strijk net 5 minuten dus het kan niet een natte strijkplank zijn. Nope. Het is de strijkijzer. En je raad het al…..natuurlijk net nadat de garantie verstreken is. Het is tijd voor een nieuwe strijkijzer.

Niet mijn favoriete hobby

Strijken is niet bepaald mijn hobby.  Het is dat het moet gebeuren. Ik kan ook niet langer dan een uur strijken door mijn platvoeten. Ik zie je denken… wat heeft dat er mee te maken? Doordat ik platvoeten heb, sta ik in mijn natuurlijk houding niet helemaal rechtop. Beide voeten kantelen iets meer naar binnen. Na een uur zijn mijn voeten en rug er dan ook klaar mee.

Als ik kleding koop let ik eigenlijk nooit op de was- en strijkwijzer. Het gaat mij meer om het kledingstuk. Helaas moet bijna alle kleding gestreken worden. Onderbroeken en bad- en handdoeken strijk ik niet.

Maar ja, het moet dus wel gebeuren. Ik heb er een handje van om alles op te sparen en alleen tussendoor de noodzakelijke kleding te strijken. Tja, het is een soort afstelgedrag zeg maar. Ik schat zo in dat ik niet de enige zal zijn.

 

Een nieuw hulpje

Lang leve het internet. Het heeft ons leven een stuk makkelijker gemaakt. Maar in sommige gevallen ook moeilijker. Lees te veel keuze! Zo ook met strijkijzers.

Filter 1. Ik weet dat ik een “stoom”strijkijzer wil.

Filter 2. Geen tefal, want die liet me in de steek. To the left, to the left……

Filter 3. Het waterreservoir moet uitneembaar zijn.

Filter 4. Automatisch uitschakelen als je het aan laat staan is wel erg fijn!

Ok van de 899 zijn er nog 90 over……

 

Dan maar naar de Mediamarkt voor advies.

  1. Wat is het verschil tussen de verschillende merken? Antwoord: ‘De naam’
  2. Wat is het verschil tussen een stroomstrijkijzer en een stoomsysteem? Antwoord ‘Geen verschil’
  3. Wat is de gemiddelde levensduur van een strijkijzer? Antwoord ‘Dat ligt aan de strijkijzer’

De filter (mijn vragen) in de winkel hebben me ook niet verder geholpen. Dan maar zelf een keuze maken.

De keuze is gevallen op….

Lang leve de technologie! Het is uiteindelijk een strijkijzer geworden die je niet qua warmte hoeft af te stellen. Het past zich namelijk aan het textiel aan. Ongelofelijk! Hoe kan dat?! Het kan….. En het bespaart ook veel tijd omdat je niet tussendoor de temperatuur hoeft bij te stellen en wachten tot het op de juiste temperatuur is. Yes…geen glimmende strepen meer op broeken en brandgaten….

PerfectCare Elite Strijkijzer met stoomgenerator.. maar dan in het wit 😀

 

6 tips om strijken leuker…nope makkelijker te maken:

  • Koop een goede (stoom)strijkijzer! hahaah
  • Hang overhemden en jurken in een hanger op nadat het uit de was komt
  • Strijk niet over knopen, ritsen en applicaties.
  • Leeg na het strijken het waterreservoir zodat het niet kan gaan lekken.
  • Strijk van koud naar heet zodat je de tempratuur alleen maar hoger hoeft te zetten of koop een strijkijzer die zichzelf aanpast aan de juiste textiel :D.
  • Geen zin om te strijken? Laat het dan door iemand anders doen ;P

 

Strijk ze!

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!