Lieve Madhu, wil je met mij trouwen?

Madhu gaat trouwen

Het is 25 december, eerste kerstdag. We zijn de cadeautjes aan het uitpakken onder de kerstboom. Met z’n drietjes. Na jaren hebben we weer een echte kerstboom. De neppert is op een gegeven moment eruit gegaan. Een echte kerstboom heeft toch wel wat. De geur, de imperfecte perfectie, de vallende naalden en dat hij net te lang en te groot is dan je van tevoren had gedacht. Het is gewoon de hele sfeer die de kerstboom ademt.

Ik dwaal af…. We waren de cadeautjes aan het uitpakken. Fayza was zo zenuwachtig voor haar cadeautjes. Nadat we alle cadeautjes onder de kerstboom hadden uitgepakt zei Robert, ik heb nog iets voor je. Hij liep weg en kwam terug met een klein wit doosje terug. 

Ik wist het gelijk. Spontaan kreeg ik tranen in mijn ogen. Fayza wist niet wat er gebeurde en werd emotioneel door mij. Het doosje ging open. Robert ging op één knie en vroeg: Lieve Madhu, wil je met mij trouwen. Nu ik het zo opschrijf geeft het weer een speciaal gevoel. Het was zo een mooi moment. Intiem en bijzonder.  Ook kreeg Fayza de vraag of ze bruidsmeisje wilde zijn. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen wat haar antwoord was. 

Ja! ik wil
Put a ring on it!

Dit moet Shanti weten!

Madhu: Ik moet Shanti Facetimen

Shanti: Hi!

Madhu: Hi BFF-mattie (zo heeft Fayza ons genoemd)

Je raad nooit wat ik voor de kerst heb gekregen?! 

Shanti: Begin met praten?

Madhu: Ik toon mijn vinger MET RING zien.

Shanti: Je @#$%^&*(#$%^&*( !!

Madhu: Er zijn kinderen bij (Fayza en Yash op de achtergrond)

Shanti: Ja, maar ik ben zo blij

Madhu: Ik ook! OMG we krijgen een feestje

Op eerste kerstdag hadden we een bezoek staan bij onze ouders. Hier hebben we het ook verteld. Mooi om de blijdschap van mensen te zien…..maar ook de vragende ogen….wanneer dan? En wat trek ik aan.


Felicitatie

Maar wanneer gaan we trouwen?

Wat leuk om mijn vriendje verloofde te kunnen noemen. Ik had zelfs een koosnaampje Feyoncé bedacht. En je begrijpt dat ik het te pas en te onpas gebruik. 

We hadden besloten dat we 2 momenten wilde om onze liefde te delen. Een huwelijk en een feest. Op deze manier konden we volop genieten van beide dagen. Robert (hierna te noemen Feyoncé) kwam op 2e kerstdag 2 opties qua trouw- en feestdatum. Het leuke was dat er een mooie betekenis achter de datum zat. Dat was de dag dat we elkaar 7 jaar voor het eerst spraken. 

Op tweede kerstdag wisten we wat ons trouwdatum zou worden. Maar dat was nog best snel. Iets langer dan 10 maanden hadden we de tijd om alles te regelen en te doen. Maar gekeken naar mijn ervaring, en die van Shanti, met het plannen van events had ik het gevoel dat het helemaal goed zou komen. 

Wil je mijn getuige zijn? 

Wie neem jij als getuige, vroeg Feyoncé? Weet ik niet. Jij? Ik heb zoveel mensen die ik zou kunnen vragen. En jij dan? Hij was er ook nog niet uit. Na een week wikken en wegen wisten we het. 

Samen hadden we afgesproken dat de de aanloop naar de trouwerij net zo leuk moest worden als de trouwerij zelf. Ik wilde geen gestress en geen gedoe. Keuzestress kan wel, maar geen regelstress. 

We hebben een bruidsteam en een ceremonieteam opgesteld. Het bruidsteam met de mensen om ons heen die een speciale rol kregen en het ceremonieteam moest ons gaan  helpen met de organisatie van ons huwelijk en het feest.  In plaats van een bezoekje naar iedereen te brengen, hebben we er voor gekozen om het bruidsteam uit te nodigen op een bijzondere locatie. 

In mijn volgende blog vertel ik je meer over het bruidsteam en hoe we de belangrijke vragen hebben gesteld:

  • Wil je mijn getuige zijn? (4x)
  • Wil je mijn ceremoniemeester worden (2x)
  • Wil je mijn bruidsmeisje worden (2x waaronder Fayza)
  • Wil jij de ringen dragen?
  • Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten (2x)

The story continues

Ik heb zo intens kunnen genieten van bruiloft. Jullie konden er misschien niet bij zijn, maar ik wel een aantal ervaringen delen met jullie zoals de zoektocht naar mijn jurk, hoe ons trouwlogo overal in terug kwam (tja ik heb natuurlijk iets met branding ;), de moeilijke keuzes die ik heb moeten maken en hoe je de juiste fotograaf kiest. 

Heb je nog vragen of wil je meer weten?

Laat het me dan gerust weten, wellicht kan ik er ook een blog over schrijven.

XO
Madhu – the Newlywed

6 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!