London

Daar staan we dan, P3 long term parking, klaar om te vertrekken naar ons volgende avontuur, Londen Baby!!  

We wachten op de bus, die ons naar de vertrekhal zal brengen. Madhu is een beetje onrustig. Door de file komt de vertrektijd steeds dichterbij.  Over 45 minuten gaat de gate dicht, gelukkig is de bus snel. We hebben alleen handbagage bij ons en kunnen in een keer doorlopen. Gelukkig zijn we op tijd! Nu hebben we even de tijd nodig om los te komen van de onrust en hectiek van werk en het dagelijkse leven.

Ready for take off!

In het vliegtuig

We zijn gelukkig op tijd en we kunnen mee :). Op tv zie je weleens programma’s die mensen op de luchthaven volgen. En dan zijn er altijd mensen die te laat komen. Gelukkig horen we niet bij die categorie. Nou ja, Madhu wel. Die kwam eens een keer een dag te laat op het vliegveld….. En om eerlijk te zijn hadden we nog ruim 20 minuten de tijd voordat de gate ging sluiten. Eenmaal in het vliegtuig hebben we dan ook het gevoel dat onze stedentrip gaat beginnen. We hebben er zin in. Zin om te shoppen, te eten, gezelligheid en lekker de toerist uit te hangen. We komen aan op London Gatwick. Vanaf hier is het plan de Gatwick Express te pakken die ons in hartje Londen brengt, dat wás het plan…. We zijn zo aan het kletsen  terwijl de trein aankomt, en zonder na te denken stappen we gewoon in. De trein rijdt weg en we komen er zowat gelijk achter dat we in de verkeerde trein zitten. Dit is écht iets voor ons.  We stappen de eerstvolgende halte uit en pakken de goede trein. Uiteindelijk zijn we binnen een uur in ons hotel. Op advies van een goede vriendin verblijven we in Earls Court. Een leuke en gezellige buurt. Vanuit hier is alles goed te bereiken via de metro. 

We zijn op tijd!

 

Scones & Mimosas

Dag 1 – We hebben er zin in!

Omdat we in de vroege middag al in ons hotel zijn hebben we de hele middag nog. Dat is echt onwijs fijn! We besluiten om de buurt te verkennen en naar Harrods te lopen. Wat uiteindelijk minder dan een half uur lopen was duurde echt een uur, als het niet langer was! Want ook hier gingen we de verkeerde richting op…. We waren ook weer zo gezellig aan het kletsen. We hebben heel veel gezien en veel gelachen. Van al dat lopen wordt je best hongerig, dus hebben we onderweg nog lekker een hapje gegeten. Eenmaal aangekomen in Harrods hebben we lekker rondgekeken. Wat is de Harrods groot zeg! 

Aantal feitjes over Harrods

  1. Een totale oppervlakte van 90.000 m2
  2. 7 verdiepingen en 330 afdelingen
  3. Charles Henry Harrod opende Harrods in 1834 op 25 jarige leeftijd
  4. Tijdens de kerstperiode zijn er wel 300.000 klanten per dag in Harrods
  5. In totaal zijn er meer dan 12.000 lampen om Harrods te verlichten

Na Harrods zijn we doorgelopen naar Hyde Park waar de WinterWonderLand (WWL) op ons aan het wachten was. Het WWL deed ons denken aan Oktoberfest meets Kerstmarkt. Het was enorm met veel lichtjes, eten, live muziek en vooral veel gezelligheid! 

Samen op de foto 😉

 

WinterWonderLand

 

WinterWonderLand

Dag 2 – De toerist uithangen

Onze voetjes hebben heerlijk genoten van de nachtrust. Wat hebben we veel gelopen! Na een heerlijk Engels ontbijt gaan we naar de London Eye, Big Ben en naar Trafalgar Square. We verplaatsen ons met de metro. Erg makkelijk, snel én betaalbaar. In de London Eye hebben we goed zicht over London. Wat is deze stad mooi, en wat staan er veel mooie bouwwerken.  Geweldig uitzicht hebben we vanaf deze hoogte. We hebben van tevoren onze kaartjes gehaald. Dat scheelt weer wachten en qua prijs is het ook voordeliger. omdat het niet heel druk was hebben we echt maar 10 minuten hoeven te wachten. 

Een heerlijk Engels ontbijtje

 

London Eye

 

Kerst in London

Vandaag hebben we ook de wissel van de wacht bij Buckingham Palace mee kunnen maken. Het was zo druk! Ongelofelijk. Hierna zijn we gaan lopen richting London Eye, via Trafalgar Square. Onder de London Eye heb je aan de Thames heel veel leuke eettentjes. En toen wij er waren was er een leuke kerstmarkt. Dan missen we de kleintjes wel hoor. Die zouden dit echt geweldig vinden! Alleen het lopen, kletsen en eten een stuk minder ;). In de avond hebben we lekker een hapje gegeten in Chinatown en zijn we rollend naar huis gegaan.  Dag 2 zit erop!

 

Dag 3 – Eten, Lachen en genieten

Vandaag gaan we lunchen met vrienden van Madhu. We hebben afgesproken in Dishoom, een Indiaas restaurant. Omdat deze in de avond volgeboekt is gaan we er gezellig lunchen. Wat een leuk en gezellig restaurant! Zodra je naar binnen stapt komt een walm van geurige kruiden je tegemoet en loopt het water in je mond, En dan moeten we nog aan tafel! Het eten is echt lekker. De kruiden…yummie. Ons gezelschap is top. We hebben dikke lol. We besluiten dan ook om in de avond met z’n allen een hapje te gaan eten.

Lunch- Gezelligheid in Dishoom

 

Shoppen in Oxfort street

 

Nog meer gezelligheid tijdens het avondeten

 

Na de lunch vertrekken gaan we eerst naar Covent Garden en daarna richting Oxford street om onze laatste inkopen te doen. Het is zo ongelofelijk druk. Na een paar uur lopen is het weer tijd voor koffie :).

In de avond hebben we lekker bij Steak & Co gegeten. We hebben zo gelachen, leuke gesprekken gevoerd én, zoals heel vaak gebeurd als je in een Surinaams gezelschap zit, ook vermakelijke (en angstaanjagende) verhalen over bijgeloof voorbij laten komen. Madhu en ik zijn een aantal angstaanjagende verhalen banger, eh ik bedoel rijker….

 

Dag 4 – Dag London

Onze laatste dag is helaas aangebroken, nou ja ochtend, onze vlucht vertrekt halverwege de middag. We brengen een kort bezoekje aan de Towerbridge en sluiten onze Londen trip af met een ontbijt aan de voet van de brug met uitzicht over de Thames. Na rustig ons ontbijtje opgepeuzeld te hebben vertrekken we richting het vliegveld Londen Stansted. Vanwege een staking moeten we met de bus. Het is een busrit van ongeveer een uurtje en we zijn beiden zo moe dat we binnen no time onze oogjes dicht doen. Als we eenmaal op het vliegveld zijn gaat het echt snel en zijn we nog voor we het echt in de gaten hebben alweer op Schiphol. We besluiten nog even een kop koffie te doen en dan in de auto te stappen richting huis… En dan is het echt afgelopen….

Shanti & Tower Bridge

 

Een scone ontbijtje

 

Koffie op Schiphol

We vinden het beiden jammer dat het weekend ten einde is, maar zijn wel blij dat we onze ukkies weer gaan zien en in onze eigen bed kunnen slapen. Het weekendje Londen waar we zo naar hadden uitgekeken, was ook zo weer voorbij. We hebben een heerlijke tijd gehad, heel veel lol gehad, leuke mensen ontmoet en lekker gegeten. We moesten wel even wennen dat we niet meer samen waren, die eerste paar dagen nadat we terug zijn gekomen, hadden we wel een beetje heimwee naar elkaar….

 

Binnenkort gaan we weer een nieuwe stedentrip plannen. Heb je nog suggesties? Laat het ons vooral weten 🙂

 

Liefs,

Madhu & Shanti

3 blije hoofdjes

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!