Madhu in Barcelona

 

De wekker gaat. Het is 04.00 uur. Ondanks dat ik weet dat Barcelona op me wacht, zou ik me toch nog liever willen omdraaien in mijn heerlijk warme bed. Het zal wel door de kou komen buiten. De temperatuur is 2 graden in Nederland. In Barcelona 17 graden :). Oh yeah.

 

We parkeren de auto op Schiphol, makkelijk en snel. Omdat we alleen handbagage hebben kunnen we zo doorlopen, erg fijn!
Minder makkelijk was het inpakken van mijn trolley. Ik moest keuzes maken, keuzes over wat echt mee moest. Tja…..

 

We zijn er bijna!

We zijn er bijna!

 

Eenmaal in het vliegtuig krijg ik het vakantie gevoel, ik heb er zin in!
Even ontsnappen van alle drukte en hectiek van thuis en op het werk.

 

 

 

 

Buenos Días!

Wat een heerlijke stad is Barcelona! Lekker eten, veel gezelligheid, historie en veel leuke winkeltjes. Ik kan hier zo van genieten. Het hotel ligt op 15/20 minuten met de metro van de Ramblas. Tip! neem geen taxi maar pak de metro,  leuker én goedkoper. Je kan een kaart voor 1, maar ook voor 4 dagen (online) kopen.

 

De Ramblas

De Ramblas

Churros!

Churros!

B A R C E L O N A !

B A R C E L O N A !

Vakantiegevoel!

Vakantiegevoel!

 

 

 

 

 

 


We hebben als echte toeristen de hop on hop off bus genomen :). Op deze manier kom je langs alle plekjes die je wilt zien. Je mist niks van Barcelona. Je kan zelf kiezen waar je uit- en opstapt. Hierdoor kan je de dag al goed van tevoren inplannen. Wij hebben een ticket voor 2 dagen genomen, ook omdat er 2 routes zijn. Bij de eerste route zijn we uitgestapt bij de Sagrade Família. Dit is een oude basiliek die door Gaudi ontworpen is. Het is nog niet af, er wordt nog steeds aan gebouwd. Meer informatie over Sagrada Familia kan je vinden via deze link
. je kan hier ook direct je tickets kopen.

 

Ook hebben we een tussenstop gemaakt in Park Guell. Een mooi park vol kleur. In de avond hebben we de stop bij de haven genomen en hebben we gewandeld en heerlijk Paella gegeten. Yummie! 

 

Paella <3

Paella <3

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Heel veel KM's!

Heel veel KM’s!

Campnou

FC Barcelona

 

 

 

 

 

 

Op de 2e dag Hop on Hop off hebben we het olympisch stadion bezocht. In 1992 hebben hier de spelen plaatsgevonden, 24 jaar na dato heeft het Olympisch dorp zijn charme toch wel wat verloren. Desondanks is het aan te raden om een kijkje te nemen in het Olympisch Dorp. De 2e stop is Camp Nou. Dit is een gedwongen stop ;). Mijn lieftallige partner heeft tickets gekocht voor een rondleiding in het FC Barcelona stadion. Ik moet zeggen…. Het was een hele beleving en ik vond het echt leuk! De hele ambiance en sfeer. Zeker de moeite waard om te bezoeken. In mijn vlog kan je meegenieten van mijn bezoekje aan het stadion.

 

Een klein cadeautje ;)

Een klein cadeautje 😉

 

Op de laatste dag zijn we lekker gaan slenteren en shoppen. Natuurlijk wilde we ook nog wat meenemen voor de kleine meid. Ben benieuwd of ze het cadeautje leuk gaat vinden :). De kleine is niet mee, die moet naar school. Maar we gaan haar zeker nog een keertje meenemen naar Barcelona!

 

 

 

Al met al weer een geslaagde citytrip.  Nu bedenken waar de volgende citytrip naar toe gaat! Ik ben nog niet eerder in Italië en Marokko geweest. Dat lijkt me ook wel erg leuk. Heb je nog tips, laat het me weten.

 

Een aantal tips voor Barcelona:

– Ga je gebruik maken van de metro? Koop dan je kaart vooraf online. Je kan je kaart direct op de AirPort ophalen en naar je hotel reizen. Van de AirPort naar de Ramblas is ongeveer 20 minuten. De trein rijdt elk half uur.

– Kijk vooraf waar je naartoe wil,  en koop deze tickets online als je de gelegenheid hebt. Dit is goedkoper, makkelijker en je hoeft niet in de rij te staan. Zoals kaartjes voor de Hop off  Hop on, Camp Nou (stadion FC Barcelona), Sagrada Família en Güel Park.

– Neem alleen handbagage mee. Ja Ladies… Ik weet het…. Neem alleen kleding mee wat je nodig hebt. Reisverpakkkingen met cremetjes, douchegel, tandpasta, etc. Bij de primark haal je al kleine reispotjes. Super handig en elke keer weer opnieuw te gebruiken. Alleen handbagage scheelt tijd (je hoeft niet in te checken en op je koffer te wachten), het is ook een stuk minder sjouwen als je de metro pakt (en dus voordeliger ;).

– Voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden in Barcelona. Als ik met mijn partner op vakantie ga boeken we geen ontbijt erbij. We trakteren onszelf op een heerlijk lokaal ontbijtje. Elke dag wat anders en ook vaak goedkoper dan in het hotel. Kies geen eettentjes uit op de toeristisch plekjes zoals op de boulevard of de Ramblas. Niet alleen is het duurder, maar vaak ook niet authentiek lokaal eten. Ga je naar de chocolade en fruitmarkt (Mercat St. Josep La Boqueria)? Koop dat niet gelijk bij de eerste standjes. Loop ook naar achter de markt op. Vooraan  zijn de vraagprijzen soms wel 2x zo duur!

– Neem niet teveel geld mee. Je kan overal met de creditcard (of pinpas) betalen.

– Vlieg je later op de dag terug? Dan kan je je koffers op centraal Station (Estacio Sants) achterlaten in een kluisje. In een groot kluisje gaan makkelijk 2 stuks handbagage. De prijs is ook schappelijk ongeveer €5-.

 

Gracias voor het lezen van mijn blog.

 

Vergeet je niet om naar mijn vlog te kijken? Ik hoop dat je het leuk vind.

 

Adios!
Madhu

Uitzicht op Barcelona

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!