Madhu’s zomervakantie: Legoland & Cruise

Vandaag heb ik mijn dochter weer naar school gebracht. Naar groep 6. Wat gaat de tijd toch snel. Maar ook de zomervakantie was weer zo voorbij. Wat heb ik genoten van de vakantie. Ik wilde deze blog eerder delen met jullie, maar vanwege de “Back me up” issues was ik hier helaas nog niet aan toegekomen. 

 

Denemarken, here we come!

Dit jaar hebben we gekozen voor een meer actieve vakantie. Na 2 jaar All-In lekker luieren en niks doen, is het tijd voor wat anders. De keuze is gevallen op Denemarken! Waarom? Na IJsland wilde ik graag meer scandinavische landen zien. Dus waarom niet in de zomervakantie? Ik heb er zin in!

 

Volgens planning rijden we eerst naar Legoland in Billund, hierna verblijven we 2 nachten in Kopenhagen en stappen we op de cruise in Kopenhagen. De Cruise zal ons meer laten zien van Duitsland en Noorwegen.

 

LEGO-land

Na 7,5 rijden, vanuit Den Haag, komen we aan in Billund (Denemarken). Ookwel de LEGO-hoofdstad van Denemarken. Hier vind je het hoofdkantoor van LEGO en natuurlijk LEGO-land. We hebben gekozen voor een hotel Propellor,  vlakbij LEGO-land zodat we er lopend naar toe kunnen. Een leuk (gezins)hotel waar we ook gegeten hebben. Handig na een dagje pretpark als de kleine helemaal moe is.

 

In LEGO-land vind je meer dan 60 miljoen LEGO-steentjes. Overal in het park kom je de mooiste creaties tegen. Oud en nieuw. Erg mooi! Er is zelfs een soort Madurodam gebouwd van LEGO. Mijn dochter had dan ook de tijd van haar leven en ik ook ;). De attracties zijn allemaal erg leuk en de wachttijden vallen ook mee. Tijdens het wachten kunnen de kinderen ook spelen met LEGO. Ook fijn! dan hoor je niet de hele tijd: “wanneer zijn we aan de beurt” ;).

 

We zijn een dag in LEGO-land geweest, maar we hadden ons best 2 dagen kunnen vermaken! Natuurlijk ging er ook wat LEGO mee terug naar huis ;).

 

Legoland

Legoland

Nieuwe vrienden

Nieuwe vrienden

Bootje varen

Bootje varen

Lego spin

Lego spin

Kopenhagen

Vanuit Billund is het ongeveer 2 uur rijden richting Kopenhagen. Een mooie rit! We hadden een strakblauwe lucht en geweldig mooi uitzicht. Het was gewoon al genieten in de auto.

 

Eenmaal ingecheckt in het Iceland hotel gaan we de stad verkennen. De omslag van pretpark naar slenteren in de stad is voor de kleine meid lastig merk ik. Lees: mam, hoe lang gaan we lopen? en mam mijn voeten doen pijn. We doen het lekker rustig aan. Ze kon haar geluk dan ook niet op toen we naar Tivoli gingen.

 

De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin

Shoppen in Denemarken

Shoppen in Denemarken

De toerist uithangen

De toerist uithangen

 

Tivoli

Tivoli is het op een na oudste attractiepark en ‘s werelds meest bezochte seizoensgebonden themapark. In 1843 opende Tivoli haar deuren met een mooie mix van achtbanen, attracties, voorstellingen in een mooi park. De attracties hebben een mooie vintage look. Het park is zowel een beleving  voor kinderen en voor volwassenen. Ben je in Kopenhagen? Bezoek dan ook Tivoli en proef de unieke sfeer en gezelligheid van dit park.

 

Naast Tivoli hebben we met de hop on hop off bus en rondvaart Kopenhagen kunnen zien. Wat een mooie stad is het ook! Ik kom hier zeker een keer terug! Na 2 dagen Kopenhagen is het tijd om in de haven van Kopenhagen te starten met de laatste deel van de vakantie: de Cruise! Save the best for last :).

 

Voor het eerst op cruise vakantie

We zijn alle drie nog nooit eerder op cruisevakantie geweest. Het is nog spannend of het ons gaat bevallen. Is het alleen voor “oudjes” of ook leuk voor jonge gezinnen?

 

Ik moet zeggen dat ik erg verrast ben. We worden leuk ontvangen en kunnen na een hapje eten door naar onze kamer. We hebben een goede kamer met uitzicht op zee. De kleine heeft een uitklapbed en slaapt boven ons. We hebben prima de ruimte, ook mijn vriend die 2,01 meter is ;). En slapen! Dat is echt heerlijk op een boot. Net alsof je in slaap gewiegd word. Er zijn veel activiteiten op de boot, we gaan ons niet vervelen.

Zee, zee, zee en een schip.

Zee, zee, zee en een schip.

Ons bootje ;)

Ons bootje 😉

Lekker uitwaaien

Lekker uitwaaien

 

We varen mee op de MSC Opera. Een aantal facts :

  • Aantal hutten 1.071
  • Ong. 728 bemanningsleden
  • Aantal passagiers: 2150
  • Lengte 274,9 m / Breedte 32 m / Hoogte 54 m
  • 13 dekken, waarvan 9 voor passagiers
  • 65.591 bruto tonnage

(bron: www.msccruises.nl)

 

Ons reisschema

We zijn in totaal 7 dagen op de boot. We varen eerst naar Warnemunde in Duitsland, hierna naar Bergen, Geiranger en Flam in Noorwegen om daarna weer terug te keren naar Kopenhagen. Ook zijn we 2 volle dagen op zee. Op de verschillende locaties stoppen we en kan je de stad verkennen of verschillende excursies doen.

 

Op de boot heb je verschillende restaurants en barretjes. Mijn dochter vond de barretjes met een piano geweldig. Daar konden we dan lekker een spelletje spelen en kletsen terwijl we genoten van live muziek.

 

In de ochtend en middag is er een buffet. In de avond kan je eten in het restaurant. Vooraf kan je kiezen welke shift je wil eten. Op je kamersleutel (kaart) staat aan welke tafel je eet. Tja, dat moet wel met zoveel mensen aan boord :). Het eten was goed. Elke avond was er keuze genoeg, ook voor de kleine. Tja we hebben goed gegeten. Bijna elke dag een 5 gangen menu. Binnenkort maar een blog schrijven over hoe je van de vakantiekilo’s af kan komen ;).

 

Warnemunde

Onze eerste stop is in Warnemunde. Wat een schattig locatie. Het doet me denken aan Volendam! Met alle bootjes en heerlijk toeristisch. We hebben hier lekker rondgelopen. We zijn in een vuurtoren geweest en hebben op de promenade gelopen. Het weer was goed, ondanks de regen. In de zomer kan je ook heerlijk zonnen op het strand. Je kan je prima een dagje vermaken hier. Oja en lekker eten :).

Warnemunde

Warnemunde

Warnemunde

Warnemunde

 

Bergen

Regen, Regen en nog eens regen! We hebben zelfs paraplu’s aangeschaft! Bergen is ook een leuk stadje. Heeft zijn eigen sfeer met de haven en houten huisjes. In een kabelbaan zijn we helemaal naar boven gegaan. Omdat het zo regende was het goed bewolkt. Desondanks was het uitzicht erg mooi! Kan je nagaan als je een strakblauwe lucht hebt. We hebben lekker rondgelopen in de stad en heerlijk koffie met lekkers gedaan.

Naar boven

Naar boven

Regenachtige Bergen

Regenachtig Bergen

 

Geiranger

Ik ben verliefd! Dit is zo mooi! Ongelofelijk. Het deed me ook denken aan IJsland. Toen we richting Geiranger vaarde, kwamen we langs verschillende fjorden. Ik kan hier echt uren naar kijken en zo van genieten! Er wonen ongeveer 240 mensen in Greinager. In de winter is het zo koud, dat de bevolking vaak naar de grotere steden verhuist. In de zomer draait het dan ook om toerisme. In een paar maanden komen er 200.000 toeristen een kijkje nemen. Voornamelijk met de cruise. Ooit kom ik hier terug! De foto’s zeggen genoeg ;).

In Geiranger hebben we een excursie gedaan waarbij we naar de geweldig mooie watervallen zijn gegaan en een ritje hebben gemaakt langs de 11 haarscherpe bochten.

Ondanks dat er zoveel toeristen komen in een korte periode heeft dit plekje echt zijn eigen uitstraling en cultuur.

MOOI!

MOOI!

Geiranger

Geiranger

 

Flam

Onze laatst stop brengt ons naar Flam. Ook Flam is prachtig. Je kan er een treinrit maken. Dit wilde we graag doen, maar we wisten dat het voor de kleine meid minder leuk zou zijn. Daarom hebben we gekozen voor een bezoek aan een grot en een mooie waterval. Zo kon ze zich wat vrijer bewegen. En dat was een goed besluit! Ook Flam was netals Geiranger zo mooi.

Waterval in Flam

Waterval in Flam

Prachtige Fjorden

Prachtige Fjorden

 

Conclusie 🙂

Nee, een cruise is echt niet alleen voor “oudere mensen” , maar juist ook leuk voor jonge gezinnen! We hebben echt genoten. Ik kan niet anders zeggen. De uitstapjes waren ook prima te doen met de kleine. Op de boot waren er ook veel leuke activiteiten en thema avonden. Elke avond was er ook een show en voor de kinderen activiteiten.

 

Ik kijk terug op een leuke vakantie. Het is iets wat ik zelf niet zo snel zou doen. Maar ik kan het je zeker aanraden ;).

 

Waar ben jij geweest in de zomervakantie?

 

Groetjes,

Madhu

Vakantie!

Vakantie!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!