Madhu zegt ja!

10 oktober 2019

De wekker gaat, het is 6 uur. Vandaag is de dag dat ik JA! ga zeggen tegen mijn grote liefde. Een dag met mijn gezin, familie en vrienden.

Voorbereiding

De voorbereidingen van de trouwerij waren echt al een groot feest. Ik wilde alles zo goed mogelijk regelen zodat ik (en de mensen om me heen) zo min mogelijk op de grote dag hoefde te doen.

Samen met mijn bruidsmeisjes, getuigen en de zus van Robert heb ik een laatste maal gehad als ongetrouwde vrouw :). We hebben heerlijk gegeten bij Jamey Bennett in het centrum van Den Haag. Hierna ben ik met mijn bruidsmeisjes en getuigen naar Hotel Des Indes gegaan. Hier zijn we blijven slapen. Wat een gezellige manier om mijn “vrijgezellen”-leven af te sluiten. En bijzonder om samen met de ladies, die veel voor me betekenen mijn trouwdag samen mee te maken.

The evening before

Inmiddels is het 7 uur, de make up artist en Eduard, de bruidsfotograaf is er ook. De dag is echt begonnen. De meiden zijn lekker druk met hun kapsel en kleding en ik mag lekker zitten en word opgemaakt. In de tussentijd maakt Eduard foto’s van de mooie, en vooral, chaos.

Het trapmomentje

Een van de redenen dat we voor Des Indes hebben gekozen, is toch wel de mooie trap. En ja, ik wilde graag een trapmomentje met het bruidsteam. Mijn bruidsmeisjes mochten eerst van de trap, daarna ging ik. Het was een bijzonder moment. Ik dacht nog wel…….als ik maar niet val. Maar dat ging goed. Het was een mooi moment om mijn “nog” verloofde te zien. Een bijzonder, maar ook emotioneel moment.

Mijn 2 grote liefdes wachten me op

Het bruidsontbijt

Na het trapmomentje zijn we samen met het bruidsteam de dag gestart met een ontbijt. De tafels waren versierd met bloemen en er hing een heerlijke relaxte sfeer. Mooi om samen de dag zo te kunnen starten, want wanneer doe je dat eigenlijk? Na het bruidsontbijt was het tijd voor de fotoshoot. Iedereen ging naar huis om zich om te kleden voor de ceremonie en het diner.

Samen met Eduard en mijn bruidsmeisjes zijn we foto’s gaan maken in de buurt van Des Indes. Het was echt heerlijk weer, droog en het zonnetje scheen zelfs!

Robert en ik zijn niet echt van het poseren, we wilden vooral stolen moments hebben. Oja, en ik wilde niet zo klein lijken op foto’s….aangezien ik echt een kop korter ben dan Robert. En dat is ook goed gelukt!

Ik had gevraagd aan de ladies in het bruidsteam om oud-roze aan te trekken en de mannen blauw. Dat is ook mooi te zien op de foto’s. Mijn bruidsmeisjes hadden taupe aan. Mijn bruidsjurk was ivoor maar, in mijn onderrok was ook taupe verwerkt.

Time to Brunch

Met iedereen die was achtergebleven zijn we gaan brunchen bij Coffeelicious. De dag ging zo snel voorbij, we wilden ook echt een paar momenten hebben dat we even rustig zaten, bij konden komen en ook lekker konden eten. Dit was de perfecte oplossing.

Hierna mocht ik weer de make-up in voor een touch up. De rest kon nog even gezellig blijven zitten. Het eerste wat ik deed toen ik in de hotelkamer was, was mijn jurk uittrekken. Even lucht!

Ik wilde eigenlijk mijn eigen make up doen, maar dat lieten mijn zusje en Shanti niet toe. Je maakt me namelijk niet gelukkig met 1,5 uur stilzitten….. Ik heb het wel gedaan, en het resultaat was mooi…..maar het stilzitten was niet mijn ding.

Ja! ik wil.

Nadat ik er weer op en top uit zag zijn we naar de Dagelijkse Groenmarkt in Den Haag vertrokken. Onze laatste bestemming als vriendje en vriendinnetje.

Fayza liep met Robert als eerste de trouwzaal in, ik volgde ik met mijn vader. Het is zo bijzonder om je vrienden en familie te zien. Iedereen helemaal opgedoft met een grote lach op hun gezicht.

Mijn zusje en Fayza hebben allebei wat moois gezegd. Mijn zusje heeft Robert het afgelopen half jaar elke maand een brief gestuurd. In elke brief stond beschreven waarom hij met mij moet trouwen. De laatste brief heeft ze voorgelezen in het stadhuis. We hebben gelachen, maar kregen ook natte oogjes. Fayza heeft een mooi stuk uit haar hart voorgedragen. Over liefde, samen zijn en over Ajax.

Na de mooie voordrachten hebben wij onze vows uitgesproken aan elkaar. Over waarom we samen zijn, onze uitdagingen maar ook onze dromen. Als ik er aan denk krijg ik alweer kippenvel en een brok in mijn keel. Na de vows was het tijd voor de kus :).

“Het begon als verliefdheid, toen ging het houden van naar thuiskomen” – Madhu (vows 10 oktober 2019)

Time to eat!

Op z’n Hollands zijn we na de huwelijksvoltrekking gaan borrelen. We hebben taart aangesneden en geproost. Natuurlijk met een exotische knipoog. Zo hadden we een heerlijke taart van Perfect Pastry met de smaken champagne en passievrucht. Om te toosten hadden we naast champagne ook spicy mango cocktails.

De borrel was bij Milú in Den Haag, hierna zijn we ook bij Milú in een privé ruimte gaan dineren. Het concept van Shared Dining vinden Robert en ik allebei leuk. Heerlijk ongedwongen en verschillende proeverijen.

Tijdens het diner heeft Shanti ons ook toe gesproken. Mooie woorden….en ja we hebben flink gelachen maar er waren ook zeker natte oogjes.

Mooie herinneringen

We kijken terug op een mooie trouwdag. Waarbij alles ging zoals we voor ogen hadden. Het was zelfs een zonnige dag ;).

Maanden hebben we uitgekeken naar de bruiloft, en vandaag zijn we alweer 2 maanden getrouwd. De tijd vliegt!

Ik krijg wel eens de vraag of het anders voelt om getrouwd te zijn…en het antwoord is JA!. Dat hij niet meer mijn vriendje is, maar mijn man. Of als de post komt, dat ik mijn getrouwde naam zie staan. Het heeft echt wel wat speciaals dat je voor de rest van je leven voor elkaar kiest.

Love, Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!