Madhu’s 2016

2016 is letterlijk voorbij gevlogen. Waar is de tijd gebleven?! Het afgelopen jaar was niet altijd even makkelijk. Het was anders dan 2015. Ik heb wel lekker kunnen reizen, leuke dingen kunnen doen én ik ben gestart als ondernemer. Mooie mijlpalen om bij stil te staan en te vieren. 

 

Het roer gaat om

Eén van mijn mooiste momenten kwam voort uit een minder leuk moment. Door de reorganisatie bij ING merkte ik dat collega’s om me hebben op een andere manier gingen werken. Ook mede gedreven door angst en de “ieder voor zich” gedachte. Dit ervaarde ik vooral het laatste jaar als minder leuke en fijne omgeving. Het paste niet meer bij mij. En dat is best gek om te zeggen. Want mijn relatie met ING is toch wel de langste die ik in mijn leven heb gehad (uitgezonderd die met mijn ouders, broer en zus natuurlijk). Het voelde ook als een soort scheiding of zo. Nu 3 maanden later kan ik zeggen dat de “scheiding” me veel positiefs heeft gebracht.  Dit was nodig om mijn eigen koers te varen en mijn dromen te realiseren.

Andere mooie momenten zijn het samen zijn met familie, vrienden en mijn gezin.

Het gaat nu echt gebeuren!

Verbouwen

2016 is het jaar van het verbouwen geweest. Na de zomervakantie de woonkamer en rond november de keuken. Toen de woonkamer verbouwd werd konden we 4 weken lang de woonkamer niet in, de keuken was zelfs 6 weken. Ik ben erg blij met het resultaat! Maar ik voorzie in 2017 geen grote verbouwingen meer. Voor nu is het even genoeg. Binnenkort kan je “een kijkje nemen” in mijn keuken. 

 

De leeshoek

Hallo Ondernemerschap!

Ik heb altijd wel geweten dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen. Maar het juiste moment diende nog niet aan. Toen de reorganisatie zich aankondigde heb ik de conclusie getrokken dat er geen functie was die ik met volle passie kon vervullen. Zoals ik dat eerder wel heb gedaan in mijn functie als Kantoormanager of Formulemanager. Het is tijd om mijn eigen droomfunctie te creëren. 

 

Op 1 september ben ik na 12,5 jaar gestopt bij ING. In oktober ben ik gestart met mijn eigen bedrijf BE(E) Consultancy. De eerste maanden heb veel genetwerkt en mijn visie en strategie uitgezet. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet. Nu kan ik langzaamaan beginnen met oogsten. Ik heb al een paar mooie samenwerkingen in de planning staan en heb al een aantal mooie opdrachten binnen.

 

Het grote verschil is toch wel de vrijheid, een andere soort drive en enthousiasme. Ik geniet er echt van. Leuke ondernemers ontmoeten. Ondernemers met een verhaal en met een missie. En ook echt al mijn kwaliteiten en competenties in kunnen zetten om anderen naar de next level te helpen geeft me een voldoening.

Happy BE(E)

Reizen

Ja ook het afgelopen jaar heb ik veel kunnen zien en doen. Zo ben ik naar Barcelona en Antwerpen geweest met mijn “lange” partner, naar Parijs met de zieke Shanti, naar Denemarken / Noorwegen / Duitsland met mijn gezin en ter afsluiting met Shanti naar London. Nieuwe landen bezocht en dit jaar ook voor het eerst op de cruise :).

 

De laatste jaren heb ik echt veel kunnen reizen. Ik hoop in 2017 dit ook echt voort te zetten! Shanti en ik zijn ook al onze nieuwe trip aan het plannen.

Lekker uitwaaien op de open zee

 

Samen op de foto 😉

 

Bootje varen in Legoland 

Eten

Tijdens de verbouwing hebben we veel bij anderen mogen  aanschuiven. We hadden wel een kookplaatje, maar koken in de kou is ook niet fijn.  We hebben 6 weken lang elke maan- en woensdag bij mijn schoonouders kunnen eten. Maandag kookte Fayza en ik en woensdag mijn schoonmoeder / oma Cora. Andere dagen aten we bij mijn  moeder of familie / vrienden. En we hebben de horeca economisch ook goed ondersteund ;). Elke maandag was het een verassing wat fayza had verzonnen om te maken. Elke keer was het weer erg lekker. Zo hebben we samen Peen en Uien (haar favo), wraps, broodje homemade kipburger, pasta en andijviestamppot gemaakt.

 

Ook het afgelopen jaar heb ik goed voor mezelf gezorgd. Net voor de zomervakantie ben ik samen met mijn partner aan de slag gegaan met Fajah (lees Killerbody). Het eten was echt prima en er was echt geen sprake van honger. Ik ben in totaal 5 kilo afgevallen en mijn partner 12 kilo! In het nieuwe jaar gaan we er weer mee aan de slag :D. Want die 5 kilo, en ik denk eigenlijk wel mee, heb ik de afgelopen maanden er weer aan gegeten. 

 

Mijn bijzondere  mama-momenten

Wat heb ik mooie mama momenten gehad. Nu mijn kleine meid niet meer zo klein is (9 jaar), maken we weer hele andere momenten mee. Meer serieuze gesprekken en veel meer lol. Zo gaan we samen ook lekker uitgebreid eten en doen we leuke dingen samen.

Mommy & Daughter

De laatste tijd heeft ze me ook echt door. Ik kan sommige dingen echt niet verborgen houden of ik kom niet meer weg met oh dat vertel ik je later weleens. Netals die keer bij de “vrouwensectie” in de kruidvat. Bij sommige vragen moet ik ook echt nadenken of hoor ik mezelf zeggen uhhhhhhh hoe ga ik dit nou weer uitleggen.

 

Dat maakt het moederschap in deze fase wel erg leuk. Ik sta op scherp, want ik wordt op continue op scherp gezet.

 

Een van de meest ontroerende en bijzondere momenten was wel dat Fayza zich heeft in gezet voor KiKa. We hebben samen 150 cupcakes gebakken. En ik kan je zeggen dat het een uitdaging was! Ik zat echt onder het beslag omdat ik per ongeluk op het verkeerde knopje drukte. Maar het is allemaal wel gelukt. Samen met alle juffen en meesters hebben de kinderen van haar basisschool €1.000.- opgehaald.

 

Fayza hoopt dat er medicijnen voor die stomme ziekte komen

 

Vriendschap en echte belangrijke dingen in het leven

Ook in 2016 heb ik nieuwe vriendschappen kunnen sluiten of verder kunnen uitbouwen. Zo ook met Ashna en Verginia. Ze hebben me geholpen met de opstart van mijn bedrijf door me te inspireren en uit te dagen.

 

De band met Shanti heeft ook dit jaar een verdere verdieping gehad. We hebben veel lol weer gehad. Ook soms over de domste dingen. Maar er zijn ook veel serieuze gesprekken geweest. Het afgelopen jaar vond ik persoonlijk niet altijd even makkelijk. Zowel voor Shanti heeft haar momenten gehad en ik ook. Ondanks haar eigen “dingen” staat ze altijd voor me klaar én niet onbelangrijk is altijd eerlijk tegen me. Ja, ook wanneer ik het niet wil horen. Ik prijs me dan ook echt gelukkig met deze oprechte en mooie vriendschap.

 

Ook ben ik een andere vriendschap heel erg dankbaar en dat is die tussen mij en mijn grote liefde. Hij heeft me het zetje gegeven om voor mezelf te gaan starten. Door de basis die we de afgelopen 4 jaar hebben opgebouwd hebben, kan ik nu doen wat ik heel graag wil en dan is voor mezelf een business opbouwen.

 

 

2017

Ik kijk uit naar een mooi & avontuurlijk 2017. Ik heb zoveel leuke ideeën. Een aantal ideeën voor Mommy in the City gaan we nu ook echt vormgeven.  Zo komt er een eerste Mommy in the City event in de eerste helft van 2017!  Stay tuned :D.

 

Als laatste wil ik alle lezers van Mommy bedanken. Bedankt voor jullie support, dat jullie onze verhalen lezen en de mooie complimenten die we altijd mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een bijzonder en gezond 2017 toe!

 

Lots of Love,
Madhu

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!