Mijn jeugdhelden!

 

De tekenfilms van “vroeger” komen terug. Hoe leuk is dat. Ik heb nog mooie en warme herinneringen aan mijn tv-jeugdhelden. Tegenwoordig is het mogelijk om 24 uur per dag tekenfilms te kijken. Is het niet op TV, dan wel op de Ipad. Graag deel ik mijn jeugdsentiment met jullie. Ben benieuwd welke favoriete tekenfilm jullie hadden.

 

Bron: catawiki.nl

Bron: catawiki.nl

Seabert

Ken je Seabert de zeehond nog? Het dappere zeehondje die de meest geweldige avonturen mee maakte samen met Tommy en Aura. De gemene oom Smokey en andere stropers  probeerde de zeehondjes op de noordpool te vangen voor hun vacht.
Gelukkig kreeg hij Seabert niet te pakken ;)!

 

Bron: pjpfilmstudio.nl

Bron: pjpfilmstudio.nl

Bouli

Een ander tekenfilm personage die ook van sneeuw hield was toch wel Bouli (klik op de link voor de intro van Bouli).  Ken jij de tekst van het openingsliedje nog?

“Een grijze hoed en een rode sjaal
Dat is Bouli, hij heeft het allemaal
Een rode neus, twee knopen zwart
Bouli de sneeuwpop heeft het allemaal.

 

Bron: minipret.nl

Bron: minipret.nl

 

Mevrouwtje Theelepel

Ik was echt gek op Vrouwtje Theelepel . Ondanks dat ze zo klein was kreeg ze alles voor elkaar. Hoe knap is dat ;). Ze maakte de leukste en meest onrealistische avonturen mee. Maakt allemaal niet uit, ze blijft mijn held ;).

Bron: kinderfilmpjes.net

Bron: kinderfilmpjes.net

 

David de Kabouter

Een ander klein figuurtje waar ik echt voor klaar ging zitten was toch wel David de Kabouter. David de dokter-kabouter en zijn vrouw Lisa. David kon zijn werk maar moeilijk doen door de gemene trollen Pot, Pat, Poppy en Holly.

 

Bron: partyflock.nl

Bron: partyflock.nl

Ovide

En lachen of rare fratsen dat kon bij Ovide  en zijn vriendjes. lekker vrolijk op een eiland maakte de vrienden en de slang de gekste avonturen mee.  Stiekem voelde ik me wel verbonden met al mijn jeugdhelden.

 

Natuurlijk waren er ook nog de Gummy Beren, Teddy Rukspin, de Snorkels, de Smurfen, Boes Boes, Barbapappa, Niels Hogerson, Ovide, Pipi Langkous en ga zo maar door.

 

Dat waren nog eens leuke, spannende en onschuldige tijden!

 

Wie waren jouw jeugdhelden?

 

Groet,

Madhu

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!