Mijn perfecte bruidsjurk

Mijn trouwjurk

Een belangrijk onderdeel van de bruiloft is natuurlijk de jurk! De zoektocht naar mijn jurk was een leuke, maar ook wel een bijzondere reis.

Hoe zorg je er voor dat je de juiste jurk kan vinden in de jungle van het internet, tijdschriften, beurzen en bruidswinkels?

Wie neem je mee?

Tijdens de eerste meeting van het bruidsteam heb ik aan alle vrouwen gevraagd om mee te gaan. Fayza, Shanti, Sapna (zusje), Chandni (nichtje) Lucia (mijn schoonzus), mijn moeder en mijn schoonmoeder. Omdat de groep vrij groot is heb ik de groep opgesplitst in 2 groepen. Op deze manier kon ik iedereen betrekken bij een belangrijk, maar vooral mooi moment.

Soms hoor je wel, neem niet teveel mensen mee want iedereen heeft een mening. Dat zou bij deze groep niet gebeuren…..tenminste dat dacht ik. Maar op het eind werd het even heel spannend.

Oriënteren

Maar wat voor jurk wil ik dragen? Of misschien wel broek. De gedachte om een broekpak aan te trekken is wel door mijn hoofd geschoten. En ik moet zeggen heb echt een aantal mooie gezien. Maar helaas lieten mensen in mijn omgeving dit niet toe ;P. Ik kreeg zowel van Shanti als Robert een Veto. Ik had met Robert afgesproken dat we allebei een Veto mochten uitspreken. Eentje. En tja, dit was die van hem.

Ok. Het gaat een jurk worden, dat het een lange jurk moest worden daar was ik al over uit. Maar wat past er bij mijn lichaamsvorm en wat vind ik ook leuk. Ik ben gestart met het wegstrepen van bepaalde jurken. Zo wilde ik geen spierwitte of strapless jurk, geen zeemeermin-model en geen assepoester baljurk. En het belangrijkste….ik wilde geen maanden gaan lijnen. Maar gewoon passen in de jurk zoals ik ben en hoe taartjes mij accepteren ;).

De bruidsjurk moest passen bij wie ik ben, dus ja ook mijn leeftijd en ik moest er vrij in kunnen bewegen. Met deze waslijst heb ik een aantal winkels uitgekozen.

bron: pink-book.co.za

Passen!

Zoals je ook in mijn vorige blog kon lezen had ik een vrij grote groep die mee zou gaan om de jurk te passen. Om het moment samen te beleven heb ik de groep in tweeën gedeeld. Bij de uiteindelijke keuze wilde ik mijn getuigen en Lucia (zus van Robert) erbij hebben. Fayza, mijn moeder, zusje en nichtje zaten in de eerste groep. Shanti, Lucia en mijn schoonmoeder in de tweede groep.

Fayza vond het helemaal leuk om mee te gaan. Nou ja, het eerste half uur. Het beeld van Say yes to the dress is in werkelijkheid wel anders. Het duurt eerst 10 minuten voordat je in de jurk gehesen bent en dan bekijk je jezelf nog vanuit alle hoeken in de spiegel. Voor je het weet ben je zo 2 uur verder.

Ik heb verschillende jurken gepast…en bij elke groep had ik een eigen favoriete bruidsjurk. Maar toen moest er wel een keuze gemaakt worden.

Een keuze maken

De 2 bruidsjurken die als laatste over bleven waren van dezelfde designer, Enzoani. Ondanks dat waren het 2 totaal verschillende jurken. De voorkeuren waren duidelijk aanwezig. Toen ik voor de spiegel stond wist ik het meteen. Ik was gelijk verliefd, maar niet iedereen was overtuigd. Shanti ook niet!

Ik wilde 2 aanpassingen aan mijn bruidsjurk. Toen ze dat had gedaan en in combinatie met de sluier en geïmproviseerde hairdo erbij, was het voor iedereen unaniem welke jurk het zou gaan worden. Ja, Shanti was ook over. Iedereen hield zich groot, totdat een iemand in tranen uitbarstte. Ja toen gingen we allemaal!

Dé bruidsjurk

Wat een mooie jurk is het. De sluier, die ik dus eigenlijk niet wilde, maakt het helemaal af. Het is cliché, maar toen ik het aan had zag ik het meteen. Dit ís de jurk. De jurk waarin ik wil trouwen met mijn grote liefde. Hoe de jurk eruit zag op de grote dag, dat zie je binnenkort in mijn blog. Ik geef je wel alvast een preview (zonder aanpassingen).

Mijn trouwjurk
Dit is de bruidjurk geworden
(zonder aanpassingen nog)

11 tips voor het vinden van jouw perfecte bruidsjurk

 • Bepaal voor jezelf wat je mooi vindt en waar jouw jurk aan moet voldoen.
 • Bepaal vooraf voor jezelf wat het budget is. Hou hierbij rekening dat accessoires ook prijzig kunnen zijn zoals een hoepel, sluier, stola, schoenen, lingerie, tasje en sieraden.
 • Hou er ook rekening mee dat je de trouwjurk op een bepaalde dag (in het seizoen) en op een feest of diner draagt. Omdat de jurk vrij open was heb ik er ook een jasje bij gematcht.
 • Neem mensen mee die hun mening geven, maar ook accepteren dat jij er ook een hebt 😉
 • Je hebt al een idee van de type jurken die je leuk vind, maar laat je ook verassen door de jurken die er zijn en de adviseurs in de winkel.
 • Probeer naast de jurk ook accessoires, want ja ik wilde geen sluier maar was echt verkocht toen ik het aan had.
 • Ga ruim van tevoren kijken naar een jurk, de levertijd van sommige jurken kan wel oplopen tot 6 maanden.
 • Wanneer je de jurk past helpt de verkoopster je hierbij, dus ja zorg maar dat die beentjes lekker glad zijn. En in welk ondergoed je gezien wilt worden.
 • Heb je al je bruidsschoenen? Neem ze dan mee. Anders kan je een paar schoenen meenemen die ongeveer dezelfde hakhoogte heeft.
 • Jurken passen en make-up gaan niet goed samen. Zorg er voor dat je niet te veel make-up op hebt anders is het net wat lastiger om de jurk te passen.
 • Relax! Maak er een feestje van :). Het is een mooi moment in aanloop naar je trouwerij.

In mijn volgende blog vertel ik je meer over de locaties die we hebben gevonden voor het huwelijk, het diner en ons Bollywoodfeestje.

Love,

Madhu

Let's get married!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!