New York, finally we meet!

Amerika, het land waar veel mensen heen gaan om hun dromen na te jagen…
Een van mijn dromen werd eindelijk werkelijkheid…Ik ging naar New York!!!!
Eenmaal begonnen aan mijn reis zat ik zo vol van verwachtingen, is het echt zo een overweldigende stad, the city that never sleeps, is het echt zoals in de films en series en ga zo maar door… Ik was zo enthousiast dat ik eenmaal in het vliegtuig een beetje de kriebels kreeg; heb ik niet te hoge verwachtingen……….

De gehele vlucht was ik zo ongeduldig, net als toen ik als klein kind op schoolreis ging. Nergens had ik oog meer voor. Kon niet eens aandachtig m’n boek lezen. Het voordeel was wel dat mijn vlucht dan ook zo voorbij was.

En toen zette ik voet aan land, klinkt heel gek, maar wat een bevrijdend gevoel kwam er over me heen. In de Yellow cab richting Manhattan kon ik geen zinnig woord uitbrengen, ik bleef maar kleppen over hoe blij ik was dat ik EINDELIJK in New York ben!! Dat gevoel toen ik tussen alle hoogbouw ineens de skyline van Manhattan zag opduiken…..ik was prakeloos…..  Natuurlijk weet je hoe het eruit ziet, maar real life is toch wel ietsje overweldigend.

 

Hotel ROW NYC

Hotel ROW NYC

Bij het hotel werd ik weer blij verrast. Het is altijd weer een verrassing of het hotel ook daadwerkelijk is zoals je online te zien krijgt. Hotel Row NYC op8th ave zat op een toplocatie. Het zit 1 straat achter Times Square en op 10-15 min lopen naar Central Parc. Een leuk, hip en trendy hotel met overheerlijke bedden, waar ik overigens niet veel in gelegen heb. Ik heb bewust geen vaste planning gemaakt voor mijn verblijf in NY. 1 toeristen-uitstapje per dag gepland en voor de rest was het “go with the NY flow” , en ik kan je vertellen…… Die flow voelde erg goed :). De eerste dag ben ik lekker de buurt gaan verkennen, over Times Square gelopen bijna de gehele weg liep ik met een glimlach van oor tot oor.

 

View from the sky

View from the sky

Natuurlijk heb ik ook de helikoptertour gedaan over NY. Dit kan ik aan iedereen aanraden. Ik mocht plaatsnemen naast de piloot, en ik kan je zeggen, the view was AMAZING! Lucky me ☺. De lucht was helder en het zonnetje scheen fel, de weerkaatsing van de zon en de blauwe lucht op de skyscrapers gaven het gevoel van  een projectiescherm was waar je naar keek. We zijn rondom Lady Liberty gevlogen, over Ellis Island en verder over de Hudson gevlogen langs de westkust van Manhattan. We zijn over de woonplaats van Frank Sinatra gevlogen, door de koptelefoon hoorden we op dat moment het toepasselijke ‘Come fly with me’ van onze Franky boy.  Daar zat ik dan, in een heli met strakblauwe lucht en het zicht op de imponerende skyline onder muzikale begeleiding van Frank Sinatra himself. Een speciaal moment wat ik graag met mijn zoontje had willen delen, als hij daar straks oud genoeg voor is dan ga ik dit zeker over doen samen met hem. Die paar minuten, zo zwevend over NY, was ik intens gelukkig en tegelijkertijd vol van emotie.

 

De hop-on hop-off tour door downtown Manhattan kon natuurlijk niet ontbreken. Het is dé manier om in een korte tijd veel leuke en bijzondere bezienswaardigheden te zien. Na de tour heb ik heerlijk geluncht in Central Parc. Ga je binnenkort naar NY, loop dan door de verschillende straten en neem de omgeving in je op. Gewoon lekker naar mensen kijken hoort hier ook bij.

 

 

NY Red Velvet

NY Red Velvet

Want geloof me, er is genoeg te zien ;). Mijn bezoek aan New York heb ik afgesloten op Times Square. Met een lekkere “iced coffee” en ‘a slice of cake” heerlijk genieten van deze perfecte plek! Te hoge verwachtingen, nee….We hebben het hier wel over NYC baby!! Daar kunnen mijn stoutste dromen niet eens aan tippen.  Eenmaal terug in ons kikkerlandje kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik een stuk van mijn hart aan New York verloren ben.  New York, you ain’t seen the last of me, until we meet again…..

xoxo Shanti

4 Comments

 1. Superleuk verhaal! Heel erg indrukwekkend. Na jouw verhaal is NY nog net iets hoger op mijn lijstje gekomen. Is het ook leuk voor kinderen? Jij bent zonder je zoontje gegaan lees ik. Kan niet wachten op meer verhalen!

  • Hoi Shirida,

   Wat leuk te lezen dat je genoten hebt van m’n blog. New York is naar mijn mening ook erg indrukwekkend.

   Ik denk dat je New York ook heel goed kan bezoeken met kinderen. Mijn zoontje is 5, ik denk dat het voor hem nu te vermoeiend is om zo een reisje te doen.

   Zodra hij iets ouder is dan wil ik New York graag samen met hem bezoeken, can’t wait!!

   Hou ons in de gaten, er gaan nog veel meer leuke verhalen komen.

   ^Shanti

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!