Een nieuw avontuur na 12,5 jaar ING

De reorganisatie- trein heeft zich aangekondigd. De trein is gestopt op het perron. Medewerkers die uitgenodigd zijn mogen instappen. De reis naar de nieuwe bestemming gaat beginnen. De trein vertrekt.  En daar sta ik dan. Nog op het perron. Ik ben niet ingestapt. Nee, ik ga niet mee. Ik ga op zoek naar een nieuwe bestemming.

 

In mijn blog Dag oude baan heb je kunnen lezen dat ik de afgelopen maanden in een een onzekere tijd zat vanwege een reorganisatie. De afgelopen maanden heb ik voor mezelf de tijd genomen om voor mezelf duidelijk te krijgen wat mijn volgende carrière move gaat worden. Na veel wikken en wegen, het afschieten van de beren op mijn weg en het volgen van mijn passie heb ik eindelijk een keuze kunnen maken. Na bijna 12,5  jaar binnen ING gewerkt te hebben komt er dan toch een eind aan mijn avontuur.

 

Beeindigingscontract

Beeindigingscontract op de bus

 

 

Mijn ING geschiedenis

Op 15 april 2004 ben ik gestart als adviseur. Ik mocht klanten adviseren over hypotheken, beleggingen, pensioenen en verzekeringen. Wat een geweldige baan was dat. In gesprek met klanten en dan de hypotheek in orde maken voor hun droomhuis.

 

Na mijn eerste reorganisatie ever ben ik gestart als Kantoormanager. Ik ben manager geweest van verschillende ING-filialen in Den Haag en heb ook meer dan 100 nieuwe adviseurs mogen aannemen voor regio Den Haag, nieuwe teams mogen samenstellen en inwerkprogramma’s mogen bedenken en implementeren. Mijn mooiste ING-herinneringen heb ik vooral in deze tijd gemaakt.

 

In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar het hoofdkantoor. Van 10 minuten met de auto naar werk, naar 50 minuten reistijd (exclusief file). Waarom? Ik wilde me verder ontwikkelen op het gebied van customer experience, klantstrategieen en de dienstverlening in de Kantoren verbeteren. De afgelopen jaren heb ik met plezier gewerkt op het Hoofdkantoor en heb ik mijn bijdrage kunnen leveren aan  het verhogen van de medewerkers- en klanttevredenheid.

Hoofdkantoor ING

Voor het ING hoofdkantoor

Na 3 reorganisaties en 12,5 jaar bankervaring is het goed om een stap buiten ING te zetten. Ik ben nog jong (ja, dat vind ik ;)), ambitieus en moet nog heel veel jaren werken voordat ik met pensioen ga.

 

Het is raar, onwerkelijk en ik kan het soms even niet geloven. De gedachte dat ik nu kan doen wat ik leuk vind geeft me kriebels in mijn buik. Alles is mogelijk! Zoveel keuze, zoveel dingen die ik leuk vind, zoveel kanten die ik op kan……Hoe maak ik een keuze?

 

Mijn loopbaancoach

Vanuit ING heb ik een loopbaancoach tot mijn beschikking gehad. Vanaf het eerste gesprek met mijn loopbaancoach, Maaike, was er een klik. Ik denk dat het komt door haar oprechte intresse, omdat ze goed luisterde en me een spiegel voorhield. Maar ook omdat ze als zelfstandig ondernemer veel ervaring en kennis heeft opgebouwd. Door mijn gesprekken met Maaike werd me steeds meer duidelijk wat ik echt wil, maar ook vooral wat ik niet wil! Dit heeft me geholpen in het maken van bepaalde keuzes. We hebben gekeken naar mijn drijfveren, in welke omgeving ik me het prettigst voel en wat mijn kwaliteiten zijn.

 

Twijfel je over welke richting je op wilt of hoe je er komt? Dan wil ik je graag de tip geven om met een loopbaancoach te sparren. Natuurlijk mag je “ mijn” Maaike ook inschakelen via www.maaikedewilde.nl.  

 

Koffie helpt alles op een rijtje zetten.

Koffie en nadenken

 

#Girlboss

Al in een van de eerste gesprekken vroeg Maaike me waarom ik niet voor mezelf wilde beginnen.  Ik had er weleens over nagedacht om voor mezelf te starten. Maar de baanzekerheid en elke maand een vast inkomen is ook een fijn gegeven. De angst van onzekerheid overheerste.. Tja, dat doet 12,5 jaar loondienst met je ;). Mijn lieve vriendin Sophi ( te zien in vlog Internationale vrouwendag) zegt al jaren tegen me dat ik moet starten voor mezelf……. Ik ben het serieus gaan overwegen.

 

Een keuze maken in je hoofd vraagt al heel veel van je, laat staan het maken van de beslissing. Want dan is het ineens definitief. In mijn loopbaantraject kwam ik erachter dat het helpen van mensen en het vergroten van de klantbeleving de rode draad zijn in mijn loopbaan. Iets waar ik ondernemers ook mee kan helpen.

 

Ik heb verschillende sollicitatie gesprekken gehad. Helaas vond ik niet de ideale baan die ik wilde. Een baan met veel diversiteit, uitdaging en waar je verder kan denken en hier ook de mogelijkheden voor krijgt. Dit heeft me doen besluiten om mijn eigen ideale baan te creeeren. Ik ga starten voor mezelf! 

 

Girlboss.. Het gaat echt gebeuren!

Girlboss.. Het gaat echt gebeuren!

 

Momenteel ben ik druk bezig met het bouwen van mijn website en mijn ondernemersplan aan het schrijven. Ik vind het zo spannend, maar heb er echt zin in! Wil je weten hoe ik de reis van werknemer naar ondernemer heb ervaren? Lees dan ook Ondernemend Madhu: BE(E) Consultancy.

 

Toen Shanti en ik startte met de blog hadden we ook niet verwacht dat we er zoveel mensen mee zouden kunnen bereiken en raken. Na mijn “blogdroom”, ga ik mijn nieuwe droom najagen. Maar voordat ik dat ga doen, ga ik een paar weekjes lekker niks doen :).

 

Word vervolgd………

 

#Girlboss Madhu

 

4 reacties

 1. Hoi Madhu,
  Met plezier jouw blog gelezen.
  Dapper om zo de ING trein te verlaten en gaaf om een nieuw ondernemers-avontuur tegemoet te gaan.
  Veel succes met al je plannen en ik nodig je van harte een keer uit voor het Zakelijk Gesprek op Naaldwijk, de koffie staat klaar.
  Groet.

  Dave

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!