Wie nomineer jij als etnische zakenvrouw of manager?

Ik? Etnische vrouwelijke manager van Nederland?

 

Dat was mijn reactie toen Madhavi mij vroeg of ze mij kon opgeven voor de verkiezing. Madhavi en ik hadden elkaar kort daarvoor ontmoet bij een training binnen het Vrouwennetwerk (Lioness) van ING.

 

Madhavi is zelf ook genomineerd geweest in 2014. Ze gaf aan dat mijn verhaal en mijn power haar inspireerde. Ook omdat ik als jonge Hindoestaanse vrouw “Woman of the Year” was geworden binnen ING Nederland.  En zo begon het balletje te rollen.

 

Over Etnische Zakenvrouwen in Nederland 

Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) is in 2004 opgericht door Maritza Russel, om initieel succesvolle etnische zakenvrouwen niet alleen een platform te bieden, maar om vooral de zichtbaarheid van deze groep zakenvrouwen te vergroten. EZVN was hiermee het eerste vrouwelijke allochtone netwerk dat een platform boodt voor deze doelgroep en daarmee op deze manier de kracht van diversiteit toonde aan de Nederlandse samenleving. De afgelopen twaalf jaar is EZVN uitgegroeid tot een professionele business club voor alle vrouwen van buitenlandse afkomst.  (bron: EZVN.nl)

 

Jaarlijks organiseert EZVN een verkiezing waarbij de Zakenvrouw Award  en Managers Award worden uitgereikt.

EZVN Gala 2015

EZVN Gala 2015

 

Hallo Jury

Yes! Ik ben uitgenodigd om een pitch te geven. Een pitch over wie ik ben, waar ik voor sta en hoe ik het verschil maak. Wel gek om jezelf te moeten pitchen. In het Hilton Hotel in Den Haag ontmoet ik de andere inspirerende vrouwen uit mijn category en uit de categorie Etnische Zakenvrouw. Ik ben echt Impressed. Wat een leuke mensen. Hoe kan ik hier nou mee concurreren?! Ik gun het ze gewoon allemaal.  Ik leer mijn “concurrenten” kennen. Neriman (Croon) en Ineke (Rituals). Wat een leuke enthousiaste vrouwen. Uit mijn categorie ben ik de jongste. Neriman en Ineke noemen me nog een jonkie omdat ik 10 jaar jonger ben :).

 

Daar sta ik dan voor een 5 koppige jury. Het is heel spannend, maar de sfeer is heel ontspannen waardoor ik mijn verhaal kan vertellen. Een aantal dagen later krijg ik een telefoontje van Maritza. Ik ben genomineerd voor de Managers Award. Ik ben er stil van.

 

Op zoek naar een jurk

Het is een ding om genomineerd te worden, maar stiekem nog leuker om in een mooie Galajurk te verschijnen. Ik had al een vakantie geboekt met mijn gezin naar Dubai. Ik heb direct van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een mooie jurk te kopen. Winkel in, winkel uit. Tja, mijn vriend en dochter waren het op een gegeven moment zat. Ik niet. Ik ging net zo lang door tot ik de juiste jurk zou vinden. En die heb ik gevonden!

Mijn jurk :)

Mijn jurk 🙂

De avond

De spanning stijgt. De hele dag heb ik het rustig aan gedaan. Het gaat me niet om het winnen. Wat een eer is het om op deze leeftijd al genomineerd te mogen worden. Dat is iets wat niemand me nooit meer afneemt. En het feit dat mensen je inspirerend vinden en een voorbeeld voor anderen.

 

Het gala is een groot feest. Lekker eten, de zaal ziet er mooi uit en iedereen is helemaal gedressed. Oja en ik zie mijn grote liefde eindelijk weer in een pak, dat is een grote pluspunt. Er is ook een veiling en een modeshow. Alle vrouwen mogen nog op het podium komen en krijgen een of meer vragen van Jürgen Rayman. Gelukkig krijg ik een leuke vraag :D. Namelijk wie mij inspireert. Mijn antwoord? Inspiratie zit in alle kleine dingen die je mee maakt en ontmoetingen met mensen. In mijn werk zijn het de klanten en de medewerkers. Thuis is mijn dochter een grote inspiratiebron.

De winnaar is…..

De Zaken award 2015 is gewonnen door Ineke. Ze is helemaal overdonderd en blij. Dat mag ze ook zeker zijn! Ondanks dat ik niet gewonnen heb, is het echt een hele mooie ervaring voor mij geweest. Ik ben trots om genomineerd te zijn voor de Zaken award!

 

Mijn support

Mijn support

 

Ben of ken jij de Zakenvrouw en Manager van 2016?

In oktober 2016 is de verkiezing van de EZVN Zakenvrouw en EZVN Manager Nederland. Welke vrouwelijke ondernemer of manager met een multiculturele achtergrond is in jouw ogen een nominatie waard? Heeft zij ambitie, doorzettingsvermogen en is zij een inspiratie voor haar generatie en omgeving? Draag jouw kandidaat aan via zakenvrouwen@ezvn.nl met een korte motivatie van jouw keuze. Bekijk de criteria voor de kandidaten op www.ezvn.nl/selectieprocedure.

 

Welke Zakenvrouw of Vrouwelijke Manager inspireert jou? Geef haar op!

 

Groet,
Madhu

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!