NOT Just Married

Sorry, het is niet waar.

 

Het begon met een grapje. Samen met mijn partner en dochter waren we op de bruiloft van vrienden. Lekker eten, gezellige gasten en de kinderen konden lekker spelen in de speelgedeelte.

 

Op onze tafel stond een box met foto props. Altijd leuk om hiermee op de foto te gaan. De bruid had gezorgd dat er genoeg keuze was. Vooral met Just Married. Samen met mijn partner heb ik een foto gemaakt. We grapte beide, zullen we deze foto op Facebook plaatsen. En voor ik het wist stond het erop. Als een geintje en met de gedachte dat iedereen wel begrijpt dat het niet echt is. Want mijn redenatie: dan zou ik toch ook op Facebook de aanzoek geplaatst hebben, mensen om me heen zouden het weten en er misschien wel een blog over geschreven hebben.

Dus niet. Ik heb echt veel reacties gehad op Facebook en persoonlijke berichtjes. Erg lief. Robert en ik zijn niet getrouwd, maar wel nog steeds gek op elkaar :).

 

De foto props op onze tafel :D.

 

De social media wereld

We posten alleen de leuke dingen op facebook. De mooiste foto’s en de leukste happenings. Is het omdat we ons geluk willen delen? Ons beter willen voordoen dan we zijn? Of gewoon onszelf willen laten zien. Ik ben er niet uit. En deels doe ik er zelf ook aan mee. Als ik kijk naar mijn blogs, dan deel ik naast leuke ook minder leuke ervaringen of dingen die ik spannend of eng vind.

 

Dat was ook het doel van Mommy in the City toen ik met Shanti begon. Met onze persoonlijke verhalen willen we mensen inspireren. Daar hoort ook bij verliezen van je baan, de angst van het ondernemerschap en ziek zijn op onze trip naar Parijs. Oja en een amateuristische blog van IJsland

 

Kijk ik op mijn persoonlijke tijdslijn dan zijn het ook wel leuke foto’s en deel ik ook mijn blogs (van BE(E) & Mommy in the City). Dit zijn mooie momenten die ik vast wil leggen. Ik kijk wel eens mijn tijdslijn terug en dan is het net een fotoboek met leuke momenten.

 

Toch schrik ik ervan dat we zoveel geloven van wat we zien op internet en social media. Ook nu we ineens een nieuw fenomeen hebben: Alternative Facts. Wat is nu de waarheid en wat moeten we geloven? Of gaat het erom wat we willen geloven?  Wie heeft  de waarheid? Een Influencer die het grootste bereik heeft of de influencer met de meeste volgers?

 

Wat is de waarheid en wat moeten we geloven?

 

Onderweg naar de bruiloft van onze vrienden

Hoe kan het zo ver komen?

Afgelopen week hebben we allemaal kunnen lezen hoe social media er (mede) voor gezorgd heeft dat de 15 jarige Onur zelfmoord pleegde. Dit omdat hij ontdekte dat er naaktfoto’s van hem waren geplaatst op instagram. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe groot is de impact van social media geworden? En waarom kunnen we niet beseffen wat een impact van een  (verkeerde) foto kan hebben op iemands leven? Gaat het om het aantal likes wat we voor de verkeerde foto willen krijgen? Of kan het ons niet meer schelen?!

 

Als moeder schrik ik hiervan. Want dit had ook mijn kind kunnen zijn. Ik probeer met mijn dochter het gesprek aan te gaan over wat je wel kan delen en wat je beter niet kan delen. Ook toen ze startte met vloggen hebben we dit samen besproken. Door de gesprekken die ik met haar heb, probeer ik haar te laten zien dat ze altijd een keuze heeft en waar ze verstandig aan doet. Dat op het moment dat ik er niet bij ben, ze zelf de goede keuze zal maken.

 

Wat laat je zien?

Als je foto eenmaal op internet staat dan krijg je het niet meer zo snel weg. Wees je hier ook bewust van. Zo vertelde een Linkedin expert me laatst over een meisje dat op haar 15 veel negatieve berichten / haatreacties achterliet op het YouTube kanaal van een vlogster. Toen ze 18 was en ging solliciteren werd ze achtervolgd  door de reacties die ze had achtergelaten. Toen  werkgevers haar google-de kwam dit naar boven. Uiteindelijk heeft ze de vlogster een bericht gestuurd met verzoek om negatieve haatreacties weg te halen. De vlogster vond het erg vervelend dat ze in het verleden al die reacties achterliet en heeft besloten dit niet te verwijderen.  Tja, ik kan haar standpunt best begrijpen.

 

Heb je de nieuwe SIRE spotje al gezien? Ik denk dat het heel herkenbaar is voor iedereen. .

 

 

Shanti & ik dagen je uit: Deel jouw ervaring en inspireer anderen hiermee!

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Wil jij jouw verhaal delen en andere vrouwen hiermee inspireren? Dan delen we jouw verhaal! Stuur ons een mailtje (info@mommyinthecity.nl) en wij vertellen je meer informatie. We zouden het erg leuk vinden om met Mommy in the City nog meer vrouwen te inspireren, door echte verhalen te delen.  No alternative facts, maar pure verhalen en echte inspiratie.

 

Dank je wel!

Ondanks dat het begon als grapje wil ik iedereen bedanken voor de lieve felicitaties. Ik heb echt veel berichtjes gehad. Op social media en via de Whattsapp. Mooi dat mijn (Facebook) vrienden, familie en kennissen zo met ons meeleven. En ga ik ooit nog trouwen, dan beloof ik er eerst een mooie blog over te schrijven ;).

 

Liefs,

 

Madhu

Status: verliefd en last van pijnlijke voeten omdat ik gister de hele dag op hakken heb gelopen ;).

 

Kiss the bird – Wat stuur jij de wijde wereld in?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!