Oman

Wat doe je als vrienden verhuizen naar het buitenland? Inderdaad je hebt het perfecte excuus voor een korte vakantie!

En dit keer ga ik naar Oman. Samen met Robert. Vrienden van hem zijn vorig jaar daar gaan wonen. Ik ben eerder naar Oman geweest. Toen ik bij vrienden in Dubai op bezoek was, zijn we een dagje met de auto naar Oman gereden. Toen was ik al impressed, wat een mooi land. Nu ruim 8 jaar later ben ik benieuwd hoe het veranderd is. Want ja het is flink veranderd.

Vergeleken met Dubai is Oman net een dorp. Dit merk je ook aan de mensen. Ze zijn erg vriendelijk.

De reis

We hebben eerst de kleine afzet op school, nog even koffie gedronken thuis en toen zijn we richting Schiphol gegaan. We hebben geparkeerd op Schiphol, dit doen Shanti en ik ook altijd. Persoonlijk vind ik het altijd wel fijn. Je bent zo bij de vertrekhal. En als je weer terug komt ben je ook zo weer bij de auto.

We zijn eerst met Emirates naar Dubai gevolgen, hier zijn we overgestapt richting Muscat in Oman. Dit was echt goed te doen. Tussen de vluchten hadden we een kleine 2 uur wachttijd, dit was genoeg om wat te gaan eten en drinken.

De eerste paar dagen hebben we bij vrienden van Robert gelogeerd. Zij wonen samen met hun 2 kinderen in Oman. Ook werken ze beiden hier. Lijkt me heerlijk om elke dag warm weer te hebben ;). We hebben samen allemaal leuke dingen gedaan.

Januari is echt een goede maand om Oman te bezoeken. Het is niet te warm. De temperatuur is echt heel aangenaam. We hebben een dagje wat wolken gehad, maar de andere dagen was de lucht echt helemaal helder blauw.

 

A380 van Ams naar Dubai

 

Wat kan je doen in Oman

Varen

Ben je in Oman dan moet (ja moet) je gaan varen. Het water en landschap zijn zo mooi. Het is gewoon genieten! De vorige keer dat ik in Oman was heb ik dolfijnen gezien, die kwamen naast onze boot zwemmen. Dit keer helaas niet. Wel hebben we genoten van een mooie zonsondergang.

Varen in Oman

Zonsondergang Oman

 

Souq

Als je aan het Midden Oosten denkt, dan denk je ook aan de mooie felle kleuren en geurrijke marktjes. Ook wel souqs. In Oman heb je de Mutrah Souq, je waant je in de 1001 nacht sfeer. Allemaal mooie leuke dingetjes.

Natuurlijk zagen de verkopers dat we toeristen waren, dus kwam iedereen op ons af. Ik heb een aantal mooie shawls en voor de kleine een kameeltje gekocht.

Ook waren er heerlijke verse dadels te verkrijgen en verse kruiden. Ben je in Oman, ga dan zeker langs.

Souq Oman

Souq Oman

 

Souq Oman

Souq Oman

Vismarkt

Op een paar minuten lopen van de Souq vind je de vismarkt. Veel verse vis… het ziet er ook gaaf uit. Tonijn, zalm, garnalen, inktvis….. en nog veel meer. Als je je vis hebt gekocht dan kan je het gelijk schoon laten maken. Hoe handig is dat?

Vismarkt Oman

Vismarkt Oman

 

Vismarkt Oman

Vismarkt Oman

 

Eten en Drinken

Voor iedereen is er wel wat in Oman. Wij hebben heerlijk Indiaas gegeten bij Mumtaz Mahal. Het bijzondere aan dit restaurant is dat het op een berg ligt. Het uitzicht is echt gaaf vanuit hier!

Op het resort waren er verschillende restaurants aanwezig. Libisch, Italiaans, Spaans en internationaal. Hier hebben we ook elke dag genoten van de verse ingrediënten.  Genoeg te eten dus :). Het grappige is dat ondanks ik veel gegeten heb, wel ben afgevallen :). Oh ietsje…maar – is -.

Afbeeldingsresultaat voor mumtaz mahal oman

Bron Wikipedia

 

Kleding

Kan je daar wel normaal rondlopen? Dat was vaak de eerste reactie die ik van mensen kreeg als ik vertelde dat ik naar Oman ga.  Qua kleding kan je prima korte mouwen aan, houd er wel rekening mee dat je niet te kort aan heb. Dit past niet bij de cultuur van het land. Als gast in een ander land hou ik hier wel rekening mee. Op de hotelstranden kan je prima in je bikini of in je badpak lopen. Op de openbare badplaatsen is dit minder gepast.

 

Shangri-La

Na een aantal nachten bij vrienden zijn we naar het Shangri-La Resort gegaan. Wat een mooie plek is dit. Ik wilde gewoon niet meer weg. Dit is echt luxe en heerlijk genieten. We wilden nog vanalles doen, maar eigenlijk hebben we niet zoveel gedaan. Gewoon genieten van het lekkere weer en het geweldig uitzicht. Je kan hier ook duiken en je vermaken met verschillende watersporten. Je verveelt je echt geen moment.

Ik heb stiekem niet veel gedaan…. ja bijkomen van een druk jaar. En dat is aardig gelukt. Lekker aan het strand met een cocktail en een boekje erbij. Wat wil je nog meer?

Uitzicht hotelkamer (lucky me)

 

Kameel op strand Oman

Kameel op strand Oman

 

Eieren van schildpad

Eieren van schildpad

 

Laptop mee?

Normaal neem ik nooit mijn laptop mee. Dit keer wilde ik hem wel graag meenemen. En ja.. een beetje om te werken, maar ook een aantal ideeën en om mijn nieuwe online programma uit te werken. In het vliegtuig heb ik lekker kunnen doorschrijven aan mijn programma. En ook tussendoor heb ik een aantal leuke ideeën kunnen uitwerken. Omdat het op zo’n fijne locatie was zonder druk, leek het niet op werken.  Achteraf ben ik heel blij dat ik het gedaan heb, wat ik heb echt stappen kunnen maken :).

Strand...met boek

Strand…met boek

 

Veel te snel voorbij

Ondanks dat we maar een klein weekje weg zijn geweest was het heerlijk. Ik ben lekker tot rust gekomen en heb genoten van het weer, lekker eten, veel gezelligheid en mijn lieve partner.

We hadden nog zoveel kunnen en willen doen……we komen dus zeker een keertje terug. We willen dan ook meer de woenstijn in. Slapen onder de sterren en de kleine dorpjes bezoeken. Ik kijk er nu al naar uit :).

 

Zon, Zee, Strand in Oman

Zon, Zee, Strand in Oman

 

Waar de volgende trip naar toe gaat? Jordanië!

Liefs,

Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!