Op reis: Dubai

 

Vorige week ben ik met mijn gezin naar Dubai geweest. Mijn dochter ging voor het eerst mee.
Ze had al leuke verhalen van ons gehoord en wilde zelf ook graag naar Dubai. Ik vond het een goed idee :).
Het is alweer de 5e keer dat ik Dubai bezoek. Waarom vraag je je af? Het weer, shoppen en lekker eten spelen een grote rol.
Een goede vriendin woont in Dubai en die heb ik ook meerdere keren bezocht. Altijd handig vrienden in het buitenland :).

 

De A380

Presentje Emerates

Dubai view

Dubai view

Kijkje nemen in de cockpit

Kijkje nemen in de cockpit

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Dubai vliegen. We vlogen met Emirates. Ik had helaas geen keuze.
Mijn partner wilde per se met de A380. het zal wel een mannending zijn :). Het voordeel is wel dat je meer beenruimte hebt en voor mijn partner die langer dan 2 meter is, is dat wel erg fijn. Het eten en de service is ook altijd goed bij Emirates. Zowel op de heen- als terugweg kreeg de kleine nog iets leuks kreeg.

 

Dubai staat bekend om haar luxe lifestyle, mooie stranden, grote malls, lekker eten en bijzondere entertainment.
In Dubai is alles groot, groter, grootst. Zo hebben ze de hoogste toren (Burj Khalifa), hebben ze het grootste aquarium, duurste auto’s, grootste indoor ski, waterpark en ga zo maar door.

 

Wat moet je echt gezien of gedaan hebben?

 

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Uitzicht Burj Khalifa

Uitzicht Burj Khalifa

Kaartjes

Kaartjes

 

 

 

 

 

 

De Burj Khalifa is met 828 meter de hoogste toren van de wereld. Als toerist kan je op een hoogte van 555 meter genieten van een mooie 360 graden uitzicht. De lift brengt je binnen 60 seconden van de begane grond naar de 125ste etage. Kaartjes kan je online of op locatie kopen.

Ik heb het bezoek aan de Burj Khalifa gecombineerd met een bezoek aan “The Dubai Fountain  en de Dubai Mall. Je kan je makkelijk een dag vermaken op deze locatie. Zo kan je de dag starten met een heerlijk ontbijt in de buitenlucht (kan wel warm zijn) en eindigen met eten of drankjes bij The Dubai Fountain. Mijn favoriete restaurant blijft de Mango Tree. Heerlijk eten, goede cocktails en geweldig uitzicht op de fontein. Mijn dochter heeft haar ogen uitgekeken!

 

The Dubai Fountain

The Dubai Fountain

The Dubai Fountain

 

Een water, licht en muziekspektakel. De shows zijn er vanaf 19 uur elk half uur en duren ongeveer 3 tot 5 minuten. Natuurlijk is The Dubai Fountain ook de grootste van de wereld, hoe kan het ook anders :). Je kan zelfs ook op een abra (klein bootje) langs de fontein. Tja wat kan niet in Dubai?

 

 

 

Shoppen!

Shop till you drop!

Shop till you drop!

 

In Dubai kan je veel, heel veel shoppen. Er zijn verschillende grote malls (overdekt winkelcentrum).
Vrijwel elke mall heeft wel iets speciaals. Waar je bij de ene mall kan skieeen kan je bij een andere schaatsen of een megagrote aquarium bezichtigen.

Vorige week heb ik (voor de verandering) maar 2 malls bezocht. Mall of Emirates en Dubai Mall. In de malls vind je naast veel grote merken ook kleine boutiques. Ondanks dat je geen belasting betaald, zijn de prijzen niet (veel) lager dan in Nederland.

In Dubai begint het weekend op donderdagavond. Hier is iedereen op vrijdag en zaterdag vrij. Zondag is de eerste werkdag van de week.  Alle Malls zijn in het weekend ook tot middernacht geopend.

Naast shoppen kan je ook goed eten in de malls. Voor een snelle hap stap je de verschillende food courts in.
Wil je uitgebreid dineren, dan is er ook  volop keus!

 

Ski Dubai

Ja daar zit ik echt in!

Ja daar zit ik echt in!

In de skilift

In de skilift

In de skilift omhoog

In de skilift omhoog

 

 

 

 

 

 

Skieën in de woestijn…..Ja, ook dat kan in Dubai. Het is de eerste keer dat ik dit gedaan heb en ik vond het echt leuk!
In Ski Dubai kan je meer dan skieen. Zo zijn er verschillende glijbanen waar je met een rubber bootje op kan en in een grote doorzichtige bal.
Bij een skibaan mag de skilift niet ontbreken. Omdat mijn partner en dochter niet kunnen skieen hebben we allerlei sneeuwactiviteiten gedaan.
Het kan niet gek genoeg! Er zijn zelfs pinguins, je kan de pinguins ontmoeten, aaien en mag je ze een kusje geven (additionele kosten).
Deze kans laat ik natuurlijk niet voorbij gaan en  heb dit dan ook gedaan. Volgens mijn dochter was de ontmoeting met de pinguins  een van de mooiste momenten van de vakantie.

 

Waterpark

Ik ben geen fan van zwemmen. Onderwater zwemmen, dat doe ik niet. Klaar. Punt uit. Glijbanen vermijd ik waar mogelijk.
Ik keek dan ook echt op tegen het waterpark. Mijn partner en de kleine keken er juist naar uit.

De glijbanen

De glijbanen

Lekker dobberen

Lekker dobberen

Ook voor de kleintjes

Ook voor de kleintjes

De reddingsbrigade

De reddingsbrigade

 

 

 

 

 

 

Wij hebben het Wild Wadi Park bezocht.  Het was een dag om niet te vergeten! Oh oh ik heb het een paar keer bijna in mijn broek gedaan van de spanning.  Hoge glijbanen met een ongekende snelheid. In totaal zijn er 30 attracties voor jong en oud.  Zo gingen we met zijn 3en in een bootje in de Tantrum Alley. Het zag er erg leuk uit.  Maar dat ding ging hard…… Uk hield haar ogen dicht en ik hield het gewoon niet meer en heb het dan ook echt uitgeschreeuwd.  Ik heb het wel netjes gehouden :). Ik heb me over laten halen om er een tweede keer in te gaan.
Gelukkig ging dat een stuk beter en heb ik er van kunnen genieten .

Via tripadvisor hebben wij online tickets gekocht. Dit scheelde al 10 euro per persoon. Je kan je makkelijk een dag vermaken in het waterpark.
Omdat alles buiten is had ik wel al watershirts bij Decathlon gehaald. Echt een aanrader. Shirts waren echt maar een paar euro en zorgen ervoor dat je niet verbrand. Oh ja en zorgen dat je badpak of bikini op z’n plek blijft……

 

Jumeirah beach / The Walk

Jumeirah beach

Jumeirah beach

Lekkere break

Lekkere break

 

 

 

 

 

 

Wil je lekker naar het strand? Dan kan je je prima vermaken op de stranden van Jumeirah beach. Er is een boulevard met allemaal gezellige en lekkere eettentjes en winkeltjes. Vooral in de avond is het een aanrader om hier lekker een hapje te eten en mensen te bekijken. Oh ja en dure, hele dure auto’s!

Op het strand kan je ook kameel rijden, erg leuk!  Scheelt weer een rit naar de woestijn.

 

 

Madinat Jumeirah

Lekker eten, shoppen en bootje varen in een authentieke sfeer kan in Madinat Jumeirah.

Eten aan het water

Eten aan het water

Avond uitzicht vanuit Jumeirah Madinat

Avond uitzicht vanuit Jumeirah Madinat

 

De Madinat kan omschreven worden als resort. Er zijn verschillende hotels, restaurants en winkeltjes.
Verschillende restaurants zijn gelegen om het water. Sommige exclusieve restaurants zijn enkel te bereiken per Abra (bootje).
Zo kan je ook een rondje varen en genieten van het uitzicht van onder andere de Burj al Arab.
Leuk om te weten dat sterren als George Clooney en Brad Pitt hier ook onlangs zijn geweest.

Wij hebben een Abra ritje gemaakt na zonsondergang. Ben je met de auto? Dan kan je makkelijk parkeren.
De eerste 2 uur is gratis, daarna betaal je per uur.

 

Een aantal handige tips:

  1. Koop (toegangs)kaartjes waar mogelijk van te voren online. Dit kan je veel wachttijd schelen. Met online inchecken bespaar je ook tijd.
  2. Het kan zijn dat je bij de bank moet aangeven dat je buiten europa wilt pinnen. Doe je dit niet dan kan je niet pinnen. Bij verschillende banken kan je dit ook aangeven via de bankieren app.
  3. Heb je een doorlopende reisverzekering? Check dan wel even of je werelddekking hebt. Better safe than sorry.
  4. Gebruik je creditcard in plaats van je pinpas. Bij de meeste banken betaal je voor elke pintransactie kosten. Bij de creditcard betaal je (bij vrijwel elke aanbieder) geen transactiekosten.
  5. Neem niet teveel cash mee. Ik ben nog geen restaurant of winkel tegen gekomen waar ik niet met creditcard kon betalen.
  6. Voor mijn dochtertje heb ik een armbandje gekocht met haar naam en het telefoonnummer van mij en mijn partner. Just in case.
  7. Neem geen ontbijt in het hotel, maar ontbijt lekker buiten! Bij de Dubai Mall kan je goed onbijten en ook bij Jumeirah beach (JBR).
  8. Huur een auto! Wij hebben ook dit jaar weer een auto gehuurd. In Dubai rijden ze ook rechts, dat scheelt. Al moet ik bekennen dat ik niet gereden heb. Ben niet zo’n held met auto’s in het buitenland.
  9. Ga je zwemmen of naar een waterpark? Neem dan UV-watershirts mee! Zeker een aanrader met de felle zon.

 

Ik kan nog zoveel vertellen over Dubai :).  

Heb je nog vragen? of wil je meer weten over een bepaald onderwerp?

Laat dan een comment of vraag achter!

 

 

Groet,

Madhu

4 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!