Op zoek naar een nieuwe keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken

 

Het verbouwvirus heeft toegeslagen! Na de woonkamer komt er een nieuwe keuken! Joepie :). De woonkamer heeft me enthousiast gemaakt en het was al langer een wens om een nieuwe keuken uit te kiezen. Toen ik ongeveer 10 jaar geleden in mijn huidige woning kwam wonen zat er al een prima keuken in. Netjes en degelijk. Gewoon prima. Maar nu is het tijd voor een mooie nieuwe keuken.

 

Op keukenjacht

Waar begin je als je een keuken wil kopen? Ik ben gestart met inspiratie opdoen op Pinterest. Ook zijn we een aantal winkels binnengelopen. Je hebt nog geen stap naar binnen gezet en de verkoper komt al aangesneld. VRESELIJK. Ik gaf elke keer maar gelijk aan dat ik wilde kijken en als ik hulp nodig had ik ze wist te vinden. Dat helpt goed :). In de ene winkel wordt je ook beter geholpen dan de andere winkel. Het is ook grappig hoe sommige keukenwinkels je proberen te strikken met interessante extra’s. Zoals een picknickmand bij aanschaf van een keuken…..serieusly?!….why?! 

 

Op Keukenjacht

Op Keukenjacht

 

Wat voor keuken past bij mij?

Er zijn zoveel verschillende type keukens. Van landelijk tot hypermodern. In bijna alle mogelijke kleuren. Ja, zelfs gele deurtjes zijn verkrijgbaar. Je kan een keuken natuurlijk helemaal inrichting zoals je dat zelf wilt. Maar dat maakt het ook zo moeilijk. Ik heb het over de keuzestress die op de loer ligt! En niet alleen de keuzestress maar “samen een keuze maken-stress”. Mijn partner en ik waren het direct eens over de type keuken en de indeling ervan, dat was een behoorlijke opluchting. Dat komt niet vaak voor kon de keukenadviseur ons vertellen. Er zijn echt stellen die ruzie krijgen over de keuken of de kleine details.

 

Is dit mijn nieuwe keuken?

Is dit mijn nieuwe keuken?

 

Is dit mijn nieuwe keuken?

Of is dit mijn nieuwe keuken?

Wat zijn de trends op het gebied van keukens?

Als je dan toch een keuken koopt dan wil je natuurlijk wel een keuken met de nieuwste trends en accessoires. Maar wat zijn deze trends dan?

  • Slimme keukenapparatuur dat je aan kan zetten met je smartphone of tablet. De apparaten staan in verbinding met elkaar en kunnen van een afstand aangezet worden.
  • De open keuken blijft een trend. Zelf heb ik een woonkeuken. Tel ook mee als open keuken :).
  • Gasbranders in het keukenblad zijn echt helemaal hot. Dit is echt onwijs gaaf! Er zit wel een prijskaartje aan ;).
Hoe mooi is dit?

Hoe mooi is dit?

  • Met zwevende keukenkasten oogt de keuken ruimtelijk, terwijl er tegelijkertijd voldoende opbergruimte overblijft.
  • Brede keukenkasten en lades. Meer laden en minder kasten, dat is de trend.
  • Stijlvol kookluchtjes afzuigen. Je vind je mooie en meest aparte afzuigsystemen in de keukenwinkels.

Bron:  http://www.uw-keuken.nl/nieuws-keukentrends-en-inspiratie-2016/

 

De nieuwe keuken

We zijn uiteindelijk geslaagd bij Bemmel & Kroon. We kregen een warm welkom (nee, we werden niet overvallen ;)). Toen we onze keuken hadden gezien konden we direct een opstelling maken. Ondanks dat ik niet verwacht had dat we een keuken direct zouden kiezen, was het helemaal naar ons wens en hebben we het wel gedaan.

 

We hebben gekozen voor een strakke keuken in de kleur lak wit. De deuren zijn greeploos. Qua apparatuur krijg ik eindelijk een grote oven,  Quooker en diepvries (ik had echt een ienieminie vriezerTJE in mijn koelkast) . Joeppie! Ik ben er helemaal blij mee! Maar ik moet nog wel een paar maandjes wachten. Medio december zal de keuken klaar zijn. 

 

In vergelijking met de woonkamer zullen we er wel wat meer last van ondervinden. Je bent uiteindelijk toch wel elke dag in de keuken. Maar dat heb ik er voor over. Ik ben benieuwd bij wie we tijdens de verbouwing kunnen gaan eten ;). Mijn moeder heeft de zondag al voor haar rekening genomen. Wie helpt ons door de verbouwing heen? 

 

Verbouwing keuken

Work in Progress – Verbouwing keuken

 

Groetjes,
Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!