Overdressed of underdressed?

Wat zie jij er netjes uit! Uhhh oh dank je dit is mijn “gewone” kleding. Ben ik weer overdressed?

Schat, doe maar wat anders aan

Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst met Robert naar een Nederlandse bruiloft. Ik had me helemaal opgetut en klaar om te gaan toen Robert zei: Schat doe maar wat anders aan. Niet omdat het niet mooi zijn was, maar omdat ik anders echt overdressed zou zijn. En wat was ik blij dat ik me had omgekleed. 

Ook op werk krijg ik weleens de opmerking, wat zie jij er netjes uit. Maar ik denk dat het mijn stijl is geworden. 

Business cocktail

Zo was ik een keertje op een event, de dresscode was business cocktail. Ik helemaal een jurk gekocht volgens de dresscode.  Kom ik daar, zo over dressed. Mensen liepen rond in een spijkerbroek of een simpel jurkje. Toen voelde ik me wel even “bekeken”. Maar het goede ervan was wel dat iedereen gelijk wist wie ik was. Het was in ieder geval een goed visitekaartje ;). 

Make up?

Ik ga altijd uit huis met make up. En dat is mijn wenkbrauwen in shape en mijn signature eyeliner. Doe ik dit niet, dan heb ik het gevoel dat ik een blote billen gezicht heb. Mijn make up neemt op normale dagen niet meer dan 5 minuten in beslag. 

Als we naar een feestje gaan, dan vind ik het wel leuk om lekker los te gaan met kleurtjes. Zo vind ik rode lippenstift erg mooi, alleen kan het wel gelijk too much zijn.

Is het bollywood?

Mijn moeder ziet er ook altijd netjes uit, ik heb het niet van een vreemde. Misschien is het ook wel een de Hindoestaanse cultuur. Of misschien wel de te veel Bollywoodfilms die ik vroeger bekeken heb. Met alle kleur, glitters en mooie stoffen.

Ik probeer ook zo min mogelijk zwart en grijs te kopen. Zo heb ik mezelf ook een verbod opgelegd om een zwarte jas te kopen. Sindsdien koop ik alleen maar gekleurde jassen. Mijn huidige winterjas is okergeel. Met kleur aan voel ik me opgewekter en vrolijker.

Mijn okerkleurige jas….met Champagne

Voel je je er niet prettig bij? Dan een aantal tips:

– Volg de dresscode als dit is aangegeven in de uitnodiging 

– Twijfel je of het glitterjurkje too much is? Trek dan een iets minder opvallend jurkje aan met wat extra accessoires.

– Zorg dat je partner in crime (die mee gaat) ook lekker over of underdressed is.

– Ben je alleen, dan is er vast iemand op het feestje waar je je aan kan relateren. Time for drinks.

– Combineer casual met chique, dan zorg je er voor dat je niet te netjes bent maar wel gedresst.

– OWN it :). En ja soms kan je er niet omheen, dan steel je misschien we de show van de avond. Tja als dat het ergste is wat er kan gebeuren…

Wanneer was jij voor het laatst overdressed?

Liefs,
Madhu

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!