Parijs, de stad van de vele liefdes

Het is eindelijk zover. We gaan naar Parijs en jeetje wat hebben wij er zin in! Zin in de toerist uit te hangen, lekker te eten en heerlijk te slenteren in de stad van de liefde. Nou ja, stad van de liefde? Shanti moet het eerst nog beleven vindt ze.

 

Parijs

Het leuke van Parijs is toch wel dat het relatief dichtbij is en je kan kiezen hoe je ernaartoe wilt reizen. Met de auto, trein, vliegtuig of zelfs de boot. De boot en de auto vielen als eerste af. Waarom de auto af valt vraag je je af?? Omdat wij door al ons geklets afslagen missen en minder opletten dan dat we zouden moeten. Sterker nog, we luisteren niet naar de navigatie! De keuze is uiteindelijk gevallen op vliegen. Het is ongeveer 45 min vliegen. Binnen een uur waren vanuit het vliegveld Charles du Gaulle in ons hotel in hartje Parijs.

 

IMG_0231

We hebben ervoor gekozen om met de RER  te reizen, dit is een soort sprinter die je vanaf het vliegveld in hartje Parijs brengt, omdat de RER grotendeels ondergronds rijdt weten we niet wat we kunnen verwachten als we uitstappen. Eenmaal uitgestapt en boven verschijnt er een grote lach op ons gezicht. De drukte, de mooie gebouwen en het zonnetje verwelkomen ons. We staan midden op een mooi plein omringd door mooie statige panden.

 

 

Shoppen in Parijs

Snel onze koffers naar het hotel brengen en dan Parijs in! Op de eerste dag gaan we shoppen op de Rue de Lafayette. Je vind hier grote warenhuizen en verschillende bekende ketens. Een van de bekendste warenhuizen is toch wel Galleries Lafayette. Het is echt een geweldig mooi pand, met allemaal shops in shops. Je vindt hier verschillende exclusieve merken. Parijs is bij uitstek de modestad van de wereld. Ga je naar Lafayette? Neem dan ook een kijkje op het terras en laat je verrassen door een adembenemende uitzicht over Parijs.

 

Galleries

Galleries

Selfie time!

Selfie time!

IMG_0212

Rooftop

 

 

 

 

 

 

Omdat we in 3 dagen Parijs willen zien, hebben we ervoor gekozen om de hop on hop off en Seine tour te doen. Op deze manier kunnen we in een relatief korte tijd veel bezienswaardigheden zien. Echt een aanrader!

De 2e dag starten we met een lekker ontbijtje bestaande uit petit pain en croissants, we zitten bij een chique restaurant en zien de stad wakker worden.… Precies wat we voor ogen hadden hoe we de dag wilden beginnen. Helaas zijn we niet zo lekker, maar we laten het de pret niet drukken.

 

 

In de hop on.

In de hop on.

Dagdromen in Parijs

Dagdromen in Parijs

IMG_0224

Croissants in Parijs.

 

 

 

 

 

De Mommy toeristen

Na ons heerlijk ontbijtje starten we met de hop-on hop-off, het beloofd een mooie en drukke  dag te gaan worden. De zon schijnt en wij zijn er klaar voor! We hadden ons voorgenomen om eerst de tour uit te zitten en daarna uit te stappen bij de plekken waar we meer tijd wilden doorbrengen. Nou daar is dus niets van gekomen! We zijn gewoon over al uitgestapt en hebben sommige stukken gelopen in plaats van met de bus te gaan.

 

Het begon gelijk al bij de piramides van het Louvre, wat een mooie plek is dat! Het is nog redelijk vroeg als we hier zijn en lekker rustig. We besluiten te gaan lopen over de Pont des Arta oftewel de slotjesbrug (waar nu geen slotjes meer hangen) naar het volgende punt, Notre Dame, deze kathedraal is echt bijzonder, de geschiedenis en het bouwwerk op zich. Ik heb nog gekeken of quasimodo in de klokkentoren zat, maar helaas kwam ik erachter dat hij een verzonnen karakter is ;-).

 

Eten, genieten en kletsen

Eenmaal op de Champs-Elysees kwam het zonnetje goed door, we hebben hier lekker de toerist uitgehangen en foto’s gemaakt bij de Arc de Triomphe EN we hebben lekker geluncht bij Laduree!!! We keken onze ogen hier echt uit!

 

Lunchen in Laduree

Lunchen in Laduree

 

Mocht je in Parijs belanden, ga dan zeker langs een filiaal van Laduree, en trakteer jezelf op overheerlijke macarons. Ik kan je in alle eerlijkheid zeggen dat ik niet eerder zulke lekkere macarons heb gegeten (mag ook wel voor het bedrag wat je ervoor betaald ;-)). We zijn na de lunch naar de Eiffeltoren gegaan, ook hier viel onze mond open van bewondering. Wat is de Eiffeltoren groot, tuurlijk weet je dat het groot is, maar je kan niet bevatten hoe groot totdat je het in reallife ziet!

 

 

We wilden naar boven in de Eiffeltoren, maar het was zo druk en we wilden ook nog zoveel andere dingen zien. We besloten het niet te doen en de volgende dag terug te komen om dan misschien alsnog naar boven te gaan.

 

Crepes & Eiffeltoren.

Crepes & Eiffeltoren.

IMG_0140

Can touch this!

IMG_0103

In de hop on.

 

 

 

 

 

 

Trek je loopschoenen aan!

Aan het begin van de avond gaan we lopend nar de Sacre-Coeur in de wijk Montmartre, het is ongeveer een halfuurtje lopen vanaf ons hotel. De Sacre-Coeur is gebouwd op een heuvel, door de klim omhoog leek het voor ons gevoel een BERG. Maar we mogen niet klagen, de wandeling was een genot (op de trappen na). We zijn langs mooie plekken gekomen die we anders niet gezien zouden hebben. Zo zijn we een aantal mooie pleinen tegengekomen waar de straatmuzikanten op hun accordeon speelden en kunstenaars schetsen maken van de omgeving of van de mensen. Dat gaf mij het echte Parijse gevoel. Eenmaal aangekomen bij de Sacre-Coeur konden we genieten van het mooie uizicht. Binnen in de Basiliek hangt zo een fijne sfeer, je komt onmiddelijk tot rust een vergeet alles om je heen. We zijn op dat moment in het hier en nu. We steken er een kaarsje aan voor onze geliefden en nemen even een moment voor onszelf.

 

Moulin Rouge

Een bezoek aan Parijs is natuurlijk niet compleet zonder een avondje Moulin Rouge…Dat is dus ook precies waar we heen zijn gegaan! We werden begeleid naar onze tafel en de champagne werd ontkurkt. De show was gevuld met schaars geklede dames en in strakke outfits geklede heren. We zouden je graag wat meer vertellen over deze avond, maar what happens in Moulin Rouge, stay’s in Moulin Rouge….. 😉

 

Champagne!

Champagne!

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Champagne!

Champagne!

 

 

 

 

 

 

 

De laatste dag in Parijs…

Madhu en ik zijn helaas nog zieker geworden, we zijn door onze eigen meegenomen voorraad paracetamol heen en moesten naar een apotheek om aspirines te halen. We gaan nogmaals naar de Eiffeltoren, we komen vandaag via een andere route aangewaaid en vanaf deze kant is het uitzicht op de Eiffel nog mooier! We stappen bij de Eiffeltoren op de boot om en rondrit over de Seine te doen. Het liefst hadden we op de bovenverdieping van de boot gestaan, maar het is te koud, we blijven lekker in de afgesloten ruimte zitten. Vanuit hier kunnen we alles ook goed bewonderen.

 

Als laatste hebben we op aanraden van familie en vrienden de wijk Le Marais bezocht, dit is een van de oudste wijken van Parijs. Je vindt hier veel winkeltjes, boetiekjes en galeries. Het is een mooie authentieke wijk waar je heerlijk door de straten kan wandelen en je je kan vergapen aan de talloze etalages. Om onze Parijs-tripje in stijl af te sluiten gaan we eten in het hippe en trendy restaurant Kong, dit fusion restaurant bevindt zich op de 7e etage van een pand aan de voet van de brug Pont Neuf, en heeft als dak een glazen koepel. In een woord; Geweldig!

 

Ziek

In 3 dagen kan je echt veel zien en doen in Parijs. Wij hadden beide de pech dat we ziek waren. Onze kindjes hadden elkaar aangestoken en daarna ons. Ondanks het ontstoken oog, pijnlijke oor en afwezigheid van Shanti’s stem, en de hoestbuien en beroerdheid van Madhu was het echt een onwijs leuk weekend, we hebben veel gezien en hebben onwijs veel lol gehad. Een tripje om niet te vergeten.

 

Shanti heeft haar mening over de stad van de liefde bijgesteld, Parijs is de stad van veel soorten liefdes… Liefde voor mode, liefde voor cultuur, liefde voor macarons, liefde voor lekker eten, liefde voor mooie architectuur, niet te vergeten ook voor vriendschap en oke oke, ook de stad voor l`amour….

 

Een aantal tips:

  • Bestel je tickets online, dit scheelt wachttijden en is in sommige gevallen ook goedkoper. Doet dit wel op tijd! Vooral voor de Moulin Rouge en de Eiffeltoren.
  • Eten en Drinken. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je gaan eten in een exclusief restaurant? Reserveer dan wel van tevoren!
  • Wil je een mooie foto maken van de skyline van Parijs? Ga dan naar het terras van La Fayette
  • Vanuit CDG kan je met de RER A / B makkelijk reizen naar het centrum van Parijs. een enkeltje kost ongeveer 10.- per persoon.
  • reizen met de metro is makkelijk en veilig (zo hebben wij dit ervaren). Je kan een dagpas kopen voor een of meerdere dagen. Wij hebben ervoor gekozen om losse kaartjes te kopen, 1,80 voor een enkeltje (bestemming naar keuze binnen bepaalde zones).
  • Neem niet te veel mee. Madhu had de pech dat ze 2 kilo teveel in haar handbagage bij haar had. Het resultaat…. haar trolley moest ingecheckt worden én kon nog eens 30 euro extra betalen.

Au revoir!

Madhu & Shanti

 

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!