Pas op! Loslopende vrouw

 

Is het je wel eens opgevallen dat over het algemeen, in niet-werkgerelateerde-situaties, alleenstaande vrouwen anders aangekeken worden?

 

MIJ WEL..

Toen ik de laatste keer alleen met mijn zoontje op vakantie was viel het me ineens op…

Vrouwen die met man en kids lekker aan het genieten zijn van een welverdiende vakantie veranderen ineens in haviken, zo scherp houden ze je (volgens henzelf onopgemerkt) in de gaten.

 

Waarom is een moeder alleen met kind een gevaarte waarvan sommige vrouwen ineens on high alert staan?? Het is mij een raadsel! Vroeger hoorde je getrouwde vrouwen onderling wel eens zeggen, hou je man weg bij  haar, ze heeft geen vent als je niet uitkijkt dan pakt ze die van jou.

Een vrouw die alleen op vakantie is (wie zegt dat deze vrouw single is), is toch niet per definitie op jacht naar een man die lekker aan het genieten is van de vakantie met zijn gezin??

 

En die arme man wordt door zijn vrouw, zo onopvallend mogelijk (denken ze), met slechts 1 gevaarlijke blik gewaarschuwd… Die arme man heeft het daardoor Spaans benauwd en is schuldig bevonden voor een daad terwijl hij niet eens weet wat er überhaupt aan de hand is. Sterker nog, waarschijnlijk is die vrouw mét kind hem niet eens opgevallen.

 

Maar even terug naar de alleenstaande vrouw, waarom zien andere vrouwen (niet alle vrouwen) haar als bedreiging? Waarom denken deze vrouwen dat een alleenstaande vrouw op zoek is naar háár man of  überhaupt op zoek is naar een man? Een glimlach kan toch ook voortkomen uit beleefdheid?

 

Of is het hun inner-demon die ineens om de hoek komt kijken, hebben deze niet-single ladies iets op hun kerfstok waardoor ze de andere vrouwen niet vertrouwen rondom hun man, óf is het juist dat ze hun partner niet vertrouwen rondom andere vrouwen? Misschien begeef ik me nu op gevaarlijk terrein…

 

Hebben jullie dit wel eens meegemaakt? Ik ben erg benieuwd naar jullie inzichten, maar ook naar die van de heren die dit lezen..

 

X

Shanti

dsc_0439

ps. No men were harmed during the writing of this blog (at least not to my knowledge)..

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!