Pippin & mijn ‘extraordinary life’

Pippin de musical

Afgelopen zondag ben ik met mijn dochter (8) naar Pippin the musical geweest.
Via mijn werk had ik last-minute kaarten ontvangen. Altijd leuk.
Pippins is een musical van Broadway met een goed verhaal, acrobatiek en theatermagie. En dit allemaal in het mooie Carre, een perfecte combinatie!

 

foto: carre.nl

foto: carre.nl

 

 

 

 

 

 

 

De musical Pippin gaat over de onschuldige, tikje naiëve zoon van Karel de Grote, genaamd Pippin. Hij is een jongeman die net is afgestudeerd is en opzoek is naar de zin van het bestaan en hoopt op een groots en  en meeslepend leven, een ‘extraordinary life’.  In zijn zoektocht naar dit leven probeert hij verschillende functies en levenstijlen uit. Niets past bij zijn visie van een ‘extraordinary life’. Op het eind (ik zal geen spoiler alert delen) komt hij tot het besef dat de belangrijkste dingen in het leven al magisch op zich zijn en deel uitmaken van een ‘extraordinary life’.

 

Het was een leuk stuk. Mijn dochter kon niet alle stukken volgen omdat het in het Engels was, desalniettemin vond ze de acrobatiek, de muziek en de gehele entourage geweldig.

 

foto: nytimes.com

foto: nytimes.com

 

 

 

 

 

 

 

Op een of andere manier triggeren onder andere  films en musicals mij om even stil te staan bij de realiteit en na te denken over de boodschap van het verhaal. Tja, ik ben een denker ;). Willen we allemaal niet een ‘extraordinary life’? Een bijdrage leveren aan de maatschappij, aan de wereld? Op avontuur? Een wereldreis maken? Van je hobby je werk maken? Dat maakt Pippin ook zo leuk. Je bent zelf eigenlijk ook een soort Pippin. Na school ga je op zoek naar de invulling van je leven. Je wilt iets betekenen voor de wereld, Iets of iemand zijn. En als je in die reis ook nog van betekenis kan zijn voor iemand anders is dit helemaal mooi.

 

Maar hoe kan je je leven net even wat meer ‘extraordinary’ maken? Hierbij een aantal tips die ik graag toepas in mijn reis.

  • Nieuwe dingen proberen (ook als ik het niet durf)
  • Doe de dingen waar je goed in bent. Hier krijg je energie van.
  • Geniet van het moment!
  • Durf te dromen
  • Ik vind het echt leuk om zelfhulp boeken (mijn guilty pleasure 🙂 ) en inspiratiefimpjes te bekijken, bijvoorbeeld van Ted X. Hoe bepaalde keuzes maken en hoe ze dingen oppakken en waarmaken inspireert mij.
  • Kies (ook) voor jezelf.
  • Stel niet teveel uit. Wil je graag iets doen? Doe het dan ook. Strijken en andere huishoudelijke taken zijn niet van toepassing ;).

 

Elke dag probeer ik er weer een klein feestje van te maken.
Het zijn voor mij de kleine dingen en de mensen om me heen die mijn leven ‘extraordinary’ maken.

 

 

Hoe maak jij  jouw  leven ‘extraordinary?

 

 

Liefs,

Madhu

IMG_0152

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelichte foto: carre.nl

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!