Powervrouw

Deze week staat voor ons in het teken van internationale vrouwendag, op 8 maart wordt wereldwijd stilgestaan op deze dag.
Voor veel mensen zal dit een gewone dag zijn, niks bijzonders. Maar voor mij is het een dag om stil te staan bij de powervrouw.

 

Rolmodellen en Powervrouwen

Deze week vertellen Madhu en ik je over onze kijk op rolmodellen en powervrouwen. Iedereen heeft zijn of haar eigen beeld over een rolmodel of powervrouw, het is naar mijn mening helemaal afhankelijk vanuit welke situatie je ernaar kijkt. Zoals je in onze Internationale Vrouwendag Videoboodschap kunt zien heeft iedereen haar eigen kijk op alle verschillende rollen die een vrouw heeft. Dit maakt dat iedere vrouw op haar manier uniek is.

 

We zijn bijna allemaal opgegroeid met de woorden, doe goed je best op school, je diploma is belangrijk en zal zorgen voor zekerheid in je leven. Zorg dat je van niemand afhankelijk bent, behalve van jezelf. Dat was mijn eerste les in het worden van een zelfstandige en zelfredzame vrouw.

 

Ik ben opgegroeid in een eenoudergezin, ik heb van dichtbij een powervrouw kunnen aanschouwen. Ik zag het toen niet zo, maar niet iedereen kan wat onze moeders hebben gedaan voor ons. Nu ik zelf moeder ben besef ik  hoe zwaar het wel niet geweest moet zijn om in je eentje 2 kinderen op te voeden, om alle ballen maar in de lucht te willen en kunnen houden, het huishouden te runnen en daarnaast ook fulltime te werken. De generatie van toen riep niet snel hulp in, ze deden alles zelf, er was verder geen optie.

 

Wat de meeste vrouwen in soortgelijke situaties of eigenlijk in alle situaties te vaak vergeten is dat ze er zelf ook nog zijn.
Als ik nu om me heen kijk en terug denk aan de tijd van toen ik nog jong was, zie ik een heel groot verschil in de vrouwen van toen en nu.

 

Beide nog steeds zo sterk en zelfredzaam, maar de vrouw van nu is zich veel meer bewust van zichzelf en durft sneller hulp te vragen. We maken veel meer tijd voor onszelf, we hebben het nodig. We zien onze vriendinnen vaker, nemen even de tijd om te genieten van een drankje met de meiden of om even me-time te hebben. Hier krijgen we energie van, het maakt ons blij.

 

After all a happy woman is a happy house, toch?

 

De Powervrouw

Wie of wat is nou een powervrouw? Ik weet niet hoe jullie haar zien, maar ik zal je proberen te vertellen hoe ik een powervrouw zie. Een powervrouw staat voor wie ze is, ze zal niet veranderen om in een plaatje of hokje te passen of om iemand anders te pleasen. Een zelfverzekerde, leuke, stoere,sterke en lieve vrouw die stevig in haar schoenen staat en zelfredzaam is. Ze is een alledaagse vrouw, een moeder, ze is wie ze wilt zijn, en ze heeft humor 🙂 Een powervrouw onderneemt nieuwe dingen en maakt er het beste van ook al zit het even tegen. Ze is niet bang om uit haar comfortzone te stappen.

 

Vooral dat laatste vindt ik heel belangrijk, de wereld om ons heen veranderd razend snel, om al die veranderingen bij te kunnen houden en niet achter te blijven, moeten we het bekende en veilige loslaten en nieuwe dingen proberen en blijven doen. Neem die sprong in het diepe, geloof me je kan er alleen maar sterker van worden.

 

Desondanks ik op deze dag stil sta bij alle powervrouwen in mijn leven, vraag ik me toch echt af of het nou nodig is om er een speciale dag voor te hebben, we moeten deze vrouwen altijd vieren! Zou het in de huidige tijd juist niet overbodig zijn om deze dag te hebben?

 

Wat denk jij?

 

X

 

Shanti

Eén reactie

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!