Reena Jagram: Mijn ochtendrituelen

Hi Mommy in the City lezers!

Vandaag heb ik de eer om een gastblog te schrijven over mijn ochtendrituelen.

Ik ben Reena Jagram, ik ben 36 jaar en moeder van twee dochters (11 en 4). We wonen in Den Haag. Momenteel ben ik niet werkzaam voor een werkgever waardoor ik nu meer tijd heb voor mijn eigen fashionblog. Mijn droom is om iets voor mezelf op te bouwen. Ik zou het liefst mijn eigen modelabel willen, dus wie weet.

 

Tot voor kort werkte ik bij een groot internationaal telecombedrijf. Ik heb altijd 36 uur per week gewerkt, maar na de geboorte van mijn oudste dochter ben ik 32 uur gaan werken. Dat vond ik ook pittig. Toen ze vijf jaar was, heb ik mijn ouderschapsverlof ingezet en ben ik 24 uur gaan werken en dat een jaar lang. Pas toen kon ik echt mijn balans vinden tussen het moederschap en werken. Ik had meer tijd voor haar maar ook voor mezelf. Ik ging één keer per week op yogales en volgde een cursus kleding maken. De dagen dat ik wel werkte was ik uitgerust en daardoor ook productiever.

 

Multitasken

In 2013 is mijn jongste dochter geboren. Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk moest heb ik direct mijn ouderschapsverlof opgenomen. De dagen dat ik wel werkte waren soms hectisch, vooral in de ochtend. De één moest naar school en de ander naar de oppas. Vervolgens moest ik me haasten naar werk om 09.00 uur aanwezig te zijn. Zuchtend maar fashionable kwam ik aan op kantoor.

Mijn uiterlijk

Ik heb altijd tijd besteed aan mijn uiterlijk. Gewoon voor mezelf. Ook als ik naar kantoor ging zorgde ik ervoor dat mijn make-up en mijn haar goed zat en ik leuk gekleed was. Soms kreeg ik de vraag van collega’s; Reena, waar haal je de tijd vandaan en hoe doe je dat met twee kinderen?
Qua tijd viel het wel mee. Ik stond 06.15 uur op en had dan drie kwartier voor mezelf. De avond ervoor had ik mijn kleding al klaar liggen, dat scheelt weer tijd. Ik vind het leuk om elke dag iets anders aan te trekken. Zakelijk of casual, maar altijd modieus. Met tandenpoetsen en douchen was ik een kwartiertje kwijt. Aankleden vijf minuten. Voor mijn make-up ongeveer 10 minuten.

 

Make-up

Het enige wat ik gebruik voor als ik naar m’n werk ging, was een poeder, blush, mascara en lippenstift. Voor mij de vier belangrijkste producten voor een basic look. Ik gebruik de MAC Studio Fix Powder in de kleur NC45 al jaren. Het is een mooie dekkende poeder. Je kan dit snel opbrengen met een poederkwast of met een sponsje die er standaard bij zit. Een blush breng je subtiel aan.

 

Ik gebruik de mascara Volume Million Lashes van L’Oreal in de kleur Extra Black. Breng twee lagen aan voor een wakkere blik. Tot slot de lippenstift. De kleur die ik opdoe moet matchen met mijn outfit. Het moet wel een kleur zijn die eruit springt, want met een beetje kleur op je jukbeenderen en lippen creëer je een frisse en wakkere look.

 

Alsof je supergoed geslapen hebt en helemaal ben uitgerust. Maar feit is, is dat ik laat naar bed ben gegaan en midden in de nacht een huilend kind heb moeten troosten, vroeg moet opstaan en helemaal gebroken ben.

Haren

Vervolgens is het 06.45 uur en moet ik alleen mijn haar nog doen. Als ik mijn haar in de ochtend was, is het alleen droog föhnen en met een stijltang stijl maken of slagen erin. Ik droeg het vaak los, soms een staart of een knot.

 

Tussen 07.00 en 08.00 uur zorgde ik ervoor dat mijn kinderen tanden poetsen, aankleden, ontbijten en maakte ik voor iedereen een lunchpakket. De meiden hadden dan 10 minuten om even TV te kijken en daarna bracht ik ze naar school en de oppas. Rond 08.50 uur kwam ik aan op kantoor en zag ik er fris en fruitig uit.

 

Nu ik niet werkzaam ben, kan ik het wat rustiger aan doen in de ochtend. In plaats van 06.15 uur sta ik nu om 07.00 uur op. Wanneer de kinderen op school zijn, kan ik thuis rustig mijn mailtjes lezen en beantwoorden, werk ik aan mijn blog en video’s en heb ik meer tijd om te fotoshooten. Maar het allerleukst is dat ik nu ook meer tijd kan besteden aan mijn dochters.

 

Liefs,
Reena

 

Volg mij via:
Instagram; reenajagram
YouTube; Reena Jagram
Facebook; reenajagram.com
Website; www.reenajagram.com

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!