Een relatie met een lange man

Een verschil in lengte is niet raar in een relatie. Doorgaans is de man langer dan de vrouw. Regelmatig zie je ook weleens dat de vrouw langer is dan de man. Ze zeggen weleens dat liefde blind is, maar in hoeverre laat jij je beïnvloeden door de lengte van een man of vrouw?

Ik heb het altijd al geweten dat ik een man wil die langer is dan dat ik ben. Waarom? Ik zou het niet weten. Het is een gevoel.

Nederlanders mannen zijn de langste van de wereld. En ja! Mijn partner is ook lang(er) :). En niet zo’n klein beetje ook!. We schelen ruim 30 centimeter.  Zelfs met mijn hoogste hakken kom ik niet in de buurt. Vooral in het begin moest ik er erg aan wennen. Als we elkaar gedag zeggen thuis, dan ga ik op de eerste trede van de trap staan. Dat knuffelt beter :).

Nu we druk bezig zijn met de verbouwing (linkje) merk ik dat zijn lengte een grotere rol speelt. Nee niet alleen omdat hij het behang waar ik niet bij kan kan weghalen. Nee ook omdat zijn lengte meespeelt bij de inrichting van de keuken en oja de toilet.

 

Lange partner

Lange mensen dingen

Toen we eenmaal een keuken uitgekozen hadden konden de maten opgenomen worden. Omdat hij langer is dan de gemiddelde man, zal de keuken er ook op aangepast moeten worden. Ons keukenblad moet dus ook hoger. Maar te hoog is weer onmogelijk koken voor mij. Nope, een krukje is geen optie. We zijn uitgekomen op een lengte wat net comfortabel is voor mij en niet te laag voor mijn partner.  Ook hebben we in plaats van een “normale” afzuigkap een “platte” gekozen, eentje die tegen de wand staat zodat het niet in de weg staat tijdens het koken.

 

Tja en dat de keuze van een wc pot dus ook van invloed is op het verschil van onze lengte daar kwam ik dus laatst achter. We hebben samen flink wat gezeten in de verschillende sanitairwinkels. Bij een goede zithoogte voor hem, gingen mijn voeten bungelen. Tja en dat zal voor dochterlief ook een leuke uitdaging worden. Dus ook hier moest er een compromis komen. Eentje dat hij lekker kan zitten en waar mijn dochter niet invalt. Tja, en ik pas me dan wel aan.

 

Wanneer we gaan vliegen dan hebben we bijna altijd extra beenruimte. Anders is het net een sardientje in een blikje. Nou eigenlijk ik… de ene kant de kleine die tegen me aan leunt en aan de andere kant mijn beenruimte die deels gebruikt wordt door mijn partner omdat hij niet met zijn benen recht kan zitten.  Gelukkig zijn er naast de compromissen ook zeker voordelen.

 

Lange partner

 

Een aantal voordelen van lang zijn:

  1. Je kan overal bij :). Ja ook in de winkel komt iedereen naar je toe
  2. Je hebt goed overzicht. Zo zie ik vrijwel altijd waar mijn vriend is
  3. Mensen kunnen niet om je heen. Smoesjes als ik heb je niet gezien gaan echt niet op 😉
  4. Bij een concert, bijeenkomst of in de bioscoop heb je altijd wel goed zicht. Alleen de mensen achter je niet….
  5. Volgens onderzoek verdienen lange mannen meer (the economic record)

 

Met mijn lengte behoor ik tot de gemiddelde vrouwen lengte. Helemaal prima :). Ondanks mijn Surinaamse roots ben ik redelijk lang. Met kleding kopen pas ik prima in een confectiemaat. Dit is heel vanzelfsprekend voor mij. Voor mijn partner is het een lastiger om kleding te kopen. Denk aan te korte t-shirts en te korte broeken. Ik ben dan ook wel erg blij met mijn gemiddelde standaard maat :D.

 

Liefs,

Shorty Madhu 😉

Madhu in the City

2 reacties

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!